Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 797 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Kto ma dosyć tego, że Johnny przez Piratów stał się megaprzereklamowany, że jest obiektem westchnień i orgazmów dziewczątek, które nic na jego temat nie wiedzą, nie doceniają ani jego kunsztu aktorskiego, tylko i wyłącznie "seXsOwnośĆ pana JaCka;p;p;p;p"? Jaka fanka oraz fan gej ma uczucie, że nie może spokojnie wyznawać swej miłości do CAŁEGO Johnnego, bo zostanie uznana/y za jedną z głupich małoletnich maniaczek? Kto czuje, że jeden z jego ulubionych aktorów stał sie gorącym towarem, będąc niegdyś cenionym za oryginalnośc, nieprzeciętność i chwalonym za nieutożsamianie sie z hollywoodzkimi stereotypami? I, co najważniejsze, kto rzyga na widok słow "boooski:**", "wrrau miau słodziach;P", "ciacho mniami!" i "ach ten tyłeczek?"? Bo ja tak. :) I nie obchodzi mnie to, że Johnny zyskał więcej fanów, bo większość z nich mnie przeraża. Tyle mam do powiedzenia, czekam na zjeżdżanie, obelgi, wyzwiska i nie wiem, co jeszcze. Nie pozdrawiam

shopgirl

Ja :P Ale nie wiem czy to najodopowiedniejsze miejsce na tego typu tematu (czyt. filmweb), to bedzie dosc kontrowersyjne :}

shopgirl

Ja powiem tak: Skrajne uwielbienie prędzej czy pózniej zawsze zamienia się w skrajną niechęć. Przykładem może być L. Dicaprio(przecież dobry aktor), którego po Titanicu wręcz nie wypada lubić. Bo jest się różową nastolatką. A tacy fani moga zniszczyć aktora
Boli mnie, że przez te filmwebowe pizdzie(ten serwis to chyba ich centrum dowodzenia)nazwisko tego aktora stało sie JUŻ synonimem kiczu, choć jeszcze kilka lat temu było gwarancją jakości filmu. Kiedyś Johnny słyną z niezależności i nieprzeciętnego talentu, dziś przede wszystkim z ogromnej rzeszy fanek.

Z niecierpliwością czekam na poparcie mojej wypowiedzi, przez te wszystkie dziewczynki z Jackiem Sparrow'em w awatarze:)

Mauritius_2

Dokładnie, a mi się najbardziej nie podoba to, że jak ktoś się mnie pyta o ulubionych aktorów i wymieniam Deppa, to najczęściej komentarzem jest "Aha... Kolejna sie znalazla...". I co mam z tym niby zrobic? Musze wyłożyć długie, usprawiedliwiające kazanie, które zreszta i tak rzadko przekonuje rozmowce. I denerwuje mnie rowniez, ze podobali mi sie Piraci, ale jak o tym gdzies wspomne to zawsze wychodzi na jedno -.-

shopgirl

ja kocham Johnny'ego przede wszystkim za ogromny talent, później osobowośc, i na końcu wygląd(ale przyznaję, że dla mnie jest strasznie przystojny). Trochę rzeczywiście mnie wkurza to, że nie mogę teraz normalnie powiedziec, że go uwielbiam, lub cieszyć się, że obejrzę z nim film, bo mam taką koleżankę, która uwaza, że mam na jego punkcie swira. W takiej chwili cholernie mi te niby fanki wkurzają, bo przez nie własnie w ten sposób mogę być postrzegana. ale szczerze..? mam to głęboko, najważniejsze, że sama wiem, jaki Johnny jest niezwykły, jak wspaniałe są dla mnie z nim filmy. mam nadzieję, że nie zdarzy mu się to co DiCaprio : Depp ma mnóstwo prawdziwych fanów, wiec chyba go to nie dosiegnie:)

shopgirl

shopgirl ja się pod tym podpisuję. Też mam tego dosyć no i zapomniałaś dodać "Koffany" <niedobrze na samą myśl> to takie przesadnie landrynkowe.
Szczerze powiedziawszy nie oglądałem ani jednej części "Piratów z Karaibów", ale inne filmy z Johnnym tak i jest to b. dobry aktor, który poradziłby sobie doskonale sobie bez roli Jacka Sparrowa.

Sareth

Popieram, Depp już niestety nie jest głownie wybitnym aktorem tylko "mega sweet cookie"-blee.. Nie lubię gdy wszyscy lubią to co ja , wiem że może dziwnie to brzmi ale np. nie kieruje się modą i nie lubią jak ktoś stara ubierać się tak jak ja(miałam już tak kiedyś). Ciesze się że Depp zagrał w Piratach ale większość tych "sezonowych fanek" tylko ten film oglądneła i tylko to z nim, a prawdziwi fani są brani za tamtych. Wrrr...jak mnie to wkurza:/

Foxi_2

No, dokładnie się z tym zgadzam ;) Też nie lubię jak większość ludzi uwielbia to, co ja :> I to kochalam w Johnnym, bo był właśnie niekomercyjny i ceniono go za role dziwaków, zupełnie inne od wszystkich stereotypów. I mnie w głębi duszy też mało obchodzi to, co inni sobie myślą, ale nie mam już siły po prostu -.-

shopgirl

zgadzam się z każdym zdaniem tu powiedzianym! "ciacho z kremem" ;/
mam już dosyć tego że kiedy tylko wspomne że np. "oglądałam wczoraj jeźdzca bez głowy" wszyscy się pytają "co?" więc mówię z Deppem i oczywiście "jaaa!!! kolejna. ;/"
ogłaszam że nie jestem jedną z debilnych fanek Deppusia!!
może i zainteresowałam się nim dopiero po obejżeniu pierwszej części Piratów, ale ja nie poprzestałam tylko na tym! teraz jest moim ulubionym aktorem a nie jakimś <sweet koffaniem>
cenie go strasznie i tak będzie zawsze bo żadne "fanki" mi go nie obrzydzą!

a jednak ta dyskusja potoczyła się w innym kierunku niż myślałaś shopgirl :)

Bryce

Dokładnie się pod tym podpisuje:)
<<za krotki>>

użytkownik usunięty
shopgirl

W pełni popieram autorkę tematu. Nie mam nic więcej do dodania. PRECZ Z DZIADOSTWEM

Macie 100% racji.
W.......ą mnie NOWE FANKI co znają go z aż 2! filmów
:/ przykre

cobra666444

Cobra, niedługo już z trzech!!

Nie będę ukrywać, że przed piratami niezbyt orientowałam się kto to ten Depp, ale starannie uzupełniam znajomość filmów które zostały obdarzone jego grą.

I nienawidzę jak ktoś pisze koffany, słodziuchny, sweet ciacho (bleeeee!)

Liriel_

ja tez sie przyznaję, że przed piratami go nie znałam. znaczy oglądałam filmy z nim, nie bedąc świadomą, że juz kiedyś tego gościa widziałam i co to wogóle za jeden. piratów z karaibów I obejrzałam ileś razy i dopiero po jakimś pół roku zdałam sobie sprawę, jak świetny jest Depp. Właściwie dopiero wtedy zaczęłam się interesować kinem, zwracać uwagę na grę aktorską, muzykę.. Jakoś tak, dojrzałam do tego:) Ale oczywiscie zaczęłam szukać filmów z nim, obejrzałam na razie koło 10, no i na pewno nie uważam go, za świetnego aktora ze względu na urodę;/

martini215

Twa wypowiedz lekko polemizuje z Twoim profilem cyt: "ulubiony aktor: Johnny Depp (i najseksowniejszy :P)" ;)

Szkoda tylko, ze wiekszosc ludzi nie docenia rol Johnnego, tego jak starannie je dobiera, jak umiejetnie potrafi zagrac, zawsze czlowieka lekko oderwanego od tego swiata, wrecz "innego". Niektorzy w jego rolach widza jakas czastke siebie...
Szkoda, ze nadal nie moze byc niezaleznym aktorem, nie 'dla wszystkich', bo nagle stal sie ikona jakiegos "hollywoodzkiego przystojniaczka".... Cholernie wkurzajace.

Cyanide

kurcze, wiedziałam ,że ktoś się do tego przyczepi. Już wcześniej przeciez tłumaczyłam, w jakiej kolejności cenię deppa, tj. za talent, później osobowość na koncu wygląd. czy to, że uważam go za wspaniałą osobę przeszkadza, żebym widziała tez w nim ideał męskości(o matko jak to brzmi:P) ? dla mnie nie, naprawdę kocham Deppa a jego talent. ostatnio obejrzałam odcinek "Inside actors studio" z Johnny'm i naprawdę zrobił na mnie ogromne wrażenie, on mnie inspiruje.
pozdrawiam:)

martini215

martini215 ja miałam mniej więcej podobnie, już nie będę opowiadać jak polubilam J. bo mi się nie chce i nikogo to nie interesi ;P ale kiedy zaczełam robić napady na wszystkie wypożyczalnie w mieście itd. w poszukiwaniu nowych filmów z Johnnym to zrozumiałam tak jak ty że kino jest badzo ciekawe nie tylko jako rozrywka...zdarza mi się oglądając film nie zwracać uwagi na jego fabułę tylko jopić się jak gra dany aktor bo bardzo mi się spodobało jak gra...a co do tych wszyskich "ciacho" itd. to naprawde nie ma co się czepiać bo ja sama potrafie tak powiedzieć a obejrzałam z nim 29 filmow i szykuje się na jeszcze 2 jak na razie i nie jestem różową landryną i nikt kto mnie zna by tak na mnie nie powiedział bo raczej jestem tego przeciwieństwem ;P
a mnie denerwuje że mam tak jakby troche głupią klase, no może nie wszyscy ale większość ogląda jedynie komerche i jak słyszą że muwie coś o Johnnym to że ojej jaki on brzydki...to tylko pokazuje o nich że są płytcy i patrzą tylko na wygląd, bo nie można skreślać kogoś tylko dlatego że jego uroda się mu nie podoba skoro nawet żadnego filmu z nim nie obejrzeli...no dobra może piratów ;P ufff ja mam troche dosyć filmów z tą samą fabułą a mimo że pierwszy film z J. jaki obejrzałam to piraci to moimi ulubionymi są:"Beny i Joon", "Don Juan De Marco", " Blow"Marzyciel", "Edward Nożycoręki", "Donnie Brasco" i tak naprawde po tych filmach go "pokochałam" ;D
pozdrawiam wśistkich xD

Ethine skoro nie masz nic do dodania to nie otwieraj dziobu

shopgirl

zgadzam się z tym co napisałaś.sama prawda. najśmieszniejsze jest jednak to,że te wszystkie 'fanki' Deppa nie wiedzą najczęściej jak się pisze jego nazwisko. ile to razy juz był DEP a nie DEPP.a już w ogóle szczytem jest wymawianie DIP.rozpacz.On jest genialnym aktorem.w 'Marzycielu' był poprostu...(jak zwykle zresztą)doskonały!! a,pozdrawiam

Ami_6

Nie rozumiem jak ten burak moze byc na 11 miejscu? Mial niezle filmy ale biorac pod uwage fakt ze glosowanie obejmuje wszystkich ludzi filmu którzy w jakis sposób zapisali sie w historii kina to Depp w najlepszym wypadku moze byc Top 100.

Motorcycle_Boy

A mógłbyś trochę bardziej sprecyzować swoje zastrzeżenia? Nie mówię, że to najlepszy aktor, absolutnie, ale ilu naprawdę jest O WIELE lepszych od niego? I tak zresztą zależy jeszcze, co kto uważa za dobre aktorstwo ;)

użytkownik usunięty
shopgirl

cenie go za talent aktorski, humor, oryginalny styl, że jest sobą i nie szuka rozgłosu w hollywoodzkim świecie, poprostu wręcz przeciwnie- ceni swoją prywatność. Ot co. I nie jestem jedną z rozmażonych nastolatek, ale kto im broni wypowiedziec swoje zadowolenie na temat swojego idola, nawet jeśli kochają go za urodę i jeśli jest to wyrażone w ich języku (czyt. "ciacho", "wrauu"). Od tego jest młodość, a w przyszłości docenią jego inne zalety = talent.

Ja nie mówię, że im tego zabraniam, po prostu chodzi mi o to, co ja czuję w tym momencie i o to, co wiele osób myśli teraz o Deppie - że jest komerchą i każda dziewczyna twierdzi, że jest sexy - dla zasady. Nawet nie on, tylko Jack. Jego niekomercyjność strasznie zmalała. Zresztą nie obchodzi mnie, czy one coś mogą czy nie, tylko że mnie to irytuje i juz-.-

shopgirl

Pokaż mi jakieś przełomowe role które tłumaczyłyby jego obecność w Top 10 ludzi filmu. Miał kilka dobrych filmów i to wszystko.

Motorcycle_Boy

Wiesz, w Top 10 to akurat może być także z tego powodu, z którego powstał ten temat ;)
Wg mnie - nie miał kilku dobrych filmów, tylko we wszystkich zrobił to, co do niego należało, mianowicie idealnie wcielał się w role i tworzył za każdym razem odmienną, niepowtarzalną kreację. O aktorstwie poza tym nie świadczy to, w jakich filmach się gra, tylko jak się gra. A dla mnie on się spisywał świetnie we wszystkich. Jeśli aktor potrafi zagrać tak odmienne role jak przestraszony dziwak Edward z nożycami zamiast rąk oraz Donnie Brasco lub tajemniczy cygan w Człowieku który płakał, to to mówi samo za siebie. Nie twierdzę, że jest lepszy od starych, dobrych gwiazd kina, ale jak na to, co dzieje się współcześnie - zasługuje na dużą pochwałę.

shopgirl

powiem szczerze ze po czesci sie z Toba zgadzam. Ja np Johnny'ego lubiłam i podziwiałam jeszcze przez Pzk... Uwazam ze jest swietnym aktorem i naprawde przystojnym facetem..ale nie jestem jego " głupia" fanka ( choc fanka jestem - ale inny rodzaj) mnie tez wkurza to wszystko..pozdro

shopgirl

W sumie masz racje
Ja np uwazam ze Piraci sa denni .I ogladlam go dlatego ze bylam ciekawa jak Johnny zmierzyl sie z ta rola.....
Jednak dalej uwazam ze jest orginalnym aktorem .I mam nadzieje ze nie bedzie juz gral w komercyjnych filmach
A co sweet i np tymi zakladami ktory aktor jest przystojniejszy itp
to az mnie ciarki przechodza gdy sobie pomysle co takei panienki maja w glowie

ajra

Ja może jestem dziwna, ale bardziej od jego wyglądu cenie sobie role jakie wybiera. NIe przejmuje się, że co postać to robi z siebie większego dziwaka. Zresztą sam powiedział, że dziwactwo trzeba pielęgnować. W jego wyglądzie podobają mi się tylko kości policzkowe i palce...A u mnie w otoczeniu są tylko dwai osoby, które go lubią, a jeden to nawet facet. Jest o czym pogadac na nudnej lekcji.

magda176

I to ma być dziwne? Że bardziej od wyglądu cenisz charakter i talent aktorski? To jest właśnie cecha prawdziwego kinomaniaka, podejrzewam że większość fanów Depp'a ceni go przede wszystkim za jego dziwaczne i świetne role, oraz filmy które sobie wybiera. W przeciwieństwie do zasikanych fanek Jack'a- to jest dopiero dziwaczna sprawa.

shopgirl

Zgadzam się... To już nie jest to samo...:/ a szkoda.. bo filmy w których grał były świetne... miały swój niepowtarzalny klimat.. i zawsze coś ważnego z nich wyniosłam. A teraz ta komercja i przepych psuja to wszystko i dzieje sie bardzo źle..:/ "Ohh Johnny.. te jego kiści policzkowe..a ten tyłeczek" jakby to było najważniejsze...:/ A talent aktorski.. to już się nie liczy ?? Połowa z tych lasek nie obejrzała z nim innego filmu.. tylko Piratów i uważają ze jest świetnym aktorem(czyli przystojnym w ich rozumowaniu).. bo przeczytały w czyjejś wypowiedzi, że wy tym filmie zagrał świetnie, a w tym jeszcze lepiej.. i uważają się za "fanki"... porażka głupoty i pustki...:/

akinom

Gdzieś czytałam, że na samym początku Piraci to nie miał być film komercyjny, nikt mu nie wróżył takiego sukcesu bo lata kiedy filmy o korsarzach odnosiły sukcesy już minęły, nawet sam Depp gdzieś mówił, że jest zaskoczony takim obrotem sprawy, poza tym zagrał w tym filmie, jak sam twierdzi, żeby jego dzieci mogły go oglądać.Więc nie wybierał tej roli ze względu na sławę.

shopgirl

Ja uważam, że przesadzacie. Pojawi sie kilka takich wpisów jak powyżej, ale to zdarza sie rzadko, a jesli nie zwraca sie na to uwagi to taki temat szybko zanika. Znaczeni czesciej widze tematy takie jak te, które krytykują te panienki, których na tym forum prawie nie widać!!!! To wy tak krązycie wokół tego tematu;/ Kazdy teraz pisze, ze nie znosi słodziakowatego gadania o Deppie... wiec gdzie są te osoby które tak piszą?? nie ma ich?? Zastanówcie sie;/
Nie spotkałam sie tez z czymś takim na żywo.

asiek_temp

właśnie o tym pisałam co napisała moja przedmuwczyni w moim temacie:
Co z wami się dzieje "prawdziwi" fani??
ale mało kto kogo bym chciała tam widzieć pewnie to przeczytał.....

asiek_temp

"wiec gdzie są te osoby które tak piszą?? nie ma ich?? Zastanówcie sie;/ "

<zastanawia sie> na forum Piratów z Karaibów ;)

Cyanide

A kogo byś chciała tam widzieć? Bardzo jestem ciekawa.

shopgirl

no ciebie już ta widzialam a nie chce nikogo zmuszać, czy naklaniać, a mi nie chodziło o jednostke tylko , a zreszta na wstępie napisałam do kogo to kieruje, przeczytasz to sie dowiesz ;)

shopgirl

Shopgirl. Dobrze, że założyłaś ten temat. Odczuwam to samo co ty. Bardzo lubię Johnny'ego, ale za jego wiele ról w wielu filmach, a nie tylko w Piratach. :/ Owszem, lubię ten film, ale myślę, że te fanki, które zyskał Depp dzięki temu filmowi są hmm, jakby to powiedzić, nieprawdziwymi fankami. Za jeden film nie da się ocenić aktora. Nie znosze tych westchnień : " mRrAu CiAcHo" pisane na dodatek pokemonizmem (nie piszcie tak, bo to wyszło z mody i wygląda jakbyście dostali młotkiem w łeb :/ ). Depp jest może przystojny, ale ja go kocham za te wsztskie kreacje w filmach, których oglądnęłam z Johnny'm dużo. Nie lubię też, gdy nazywają mnie piratomaniaczką, bo to nieprawda. Szkoda, że stał się tym gorącym towarem, masz rację Shopgirl...
Spodobało mi się Twoje "Nie pozdrawiam". Bo również wkurzają mnie ludzie piszący na forum wszędzie "pozdro" skoro w głębi duszy mają gdzieś innych użytkowników (w końcu jak się nie zanją...) :P
Ale ja Was pozdrowię, bo cholernie dobry temat dała Shopgirl :P

howaboutmagictrick

Dzięki ;) Dobrze, ze czesc swiata i ludzi sie nie stacza. A dla tych, którzy uważają że pseudofanki są fajne, słodkie i śmieszne - naprawdę gorąco polecam tematy na stronie Piratów 3. Tam jest fajnie. Jak w jednym z tematów "GDZIE ZWIASTUUUUUUUUUN????????!!!!!!!!!!" nie znajdziecie linka do trailera, możecie to zrobić w jednym z 50 innych; jest porządnie, na poziomie, smiesznie i milo :>