stawiam, że 90 %.
i teraz szalejecie. interesująca może być też liczba ludzi, którzy spróbowali poznać jego wcześniejszą filmografię, a nazywają się jego wielkimi fanami.
Pierwszy raz Deppa ujrzałam chyba w "Sleepy Hollow". Którejś sennej nocy przerzucałam kanały telewizyjne i natrafiłam na coś ciekawego. Zaczęlam oglądać, trochę się przeraziłam gdyż w prawym, dolnym rogu pojawił się znaczek, iż owy film jest tylko dla dorosłych. Doszłam do wniosku, że zapewne ujrzymy tam rozlewającą się krew. Ale nie... Postanowiłam zostawić chociaż kawałek. A normalnie przełączyłabym od razu. A co zwróciło moją największą uwagę? Johnny Depp... Pomińmy szczegół, że byłam tak zmęczona iż usnęłam na filmie i nawet nie zdawałam sobie sprawy, że ten uroczy facet to Johnny Depp. Wtedy to nazwisko znałam, że tak się wyrażę "ze słuchu". Dopiero po jakimś czasie obejrzałam "Piratów" i rzeczywiście. Doszłam do wniosku, że Johnny Depp jest wspaniały.
Nieco później postanowiłam obejrzeć jeszcze kilka filmów, w których gra. I tak moja pasja trwa do dziś, i trwać będzie. Widziałam już około dziesięciu filmów, w których ukazuje nam swój talent.
I jak widać, ci którzy na serio zauważyli go po "Piratach" mogą być prawdziwymi fanami tegoż człowieka. Wierz mi. Ja jestem tego żywym przykładem :)
Pierwszy film jaki widziałam z Johnnym to Edward Nozycoręki. Film ten straszliwie mi sie spodobał. (widzialam go poraz pierwszy majac 10lat, pozniej ogladalam go jeszcze kilka krotnie). Kolejnym filmem byl wlasnie jezdziec bez glowy, ktorego nie obejzalam wowczas w calosci, gdzyz bylo juz pozno..a ten czerwony znaczek i opis jako horror nieco mnie przerazil. Jednak urywki filmu sprawily ze postanowilam kupic sleepy_holow. W 2003 w jwednym z czasopism zobaczylam śliczne zdjecie pirata...;)dopiero moja mama (ktora od dawan lubi Deppa) powiedzila że to "Edward"....majac pozytywne wspomnienia z tamtego filmu..obejrzalam piratow...a pozniej wszystkie pozostale filmy z Johnnym ktore tylko zdolalam zdobyc....naprawde warto zobaczyc te wszystkie filmy bo sa wspaniale...POLECAM!!! (Benny & Joon to moj ulubiony film z DEppem);)
s kad wzielas film Benny i Joon ?? napisz to bardzo wazne ,jestem wielka fanka Johnny'ego obejrzalam juz 23 filmy z jego udzialem.
tak tak mam Benny & Joon , mam tez sporo innych filmow z Deppem ktore sa prawie nie spotykane w polsce np. Lost in la mancha, Ed Wood,ZAnim zapadnie noc itp (mam tez sporo innych filmow) zainteresowanych np kupnem prosze o kontakt aga2-7@wp.pl
Filmy sprzedaje po naprawde atrakcyjnych cenach...wiecej na e-maila!!!;)
mozesz kupic na amazon.com albo na ebay. ja wlasnie tam kupilam. A Deppa pokochalam w wieku lat 6. Wiec na bank nie piraci popchneli mnie do bycia "fanem". Takim nibyfanem jestem, ale nie Johnny'ego a kogos innego, ale nie tu sie bede o tym rozpisywac. pozdrawiam
////////////////////////////// ////////////////////////////
Zapraszam serdecznie wszystkich fanow Johnny'ego
http://movies.groups.yahoo.com/group/Johnny_Depp_Poland/ [movies.groups.yahoo.com ...]
ja odkryłam Deppa po filmie DonJuan De Marco..był świetny tam :) no ale w piratach też był fajniusi..i przystojny :D
hejka!!!ja Johnnego ujrzałam poraz pierwszy w filmie "edward nożycoręki"juz wtedy wiedziałam ze jest zajefajnym aktorem.Miałam wtedy około6 lat ale wiedziałam że uwielbiam go...ogladałam ten film za każdym razem kiedy leciał w telewizji, na kasecie łącznie około 40 razy!!!Za każdym razem płakałam:(Piratów obejrzałam około10 razy... Arizona Dream to poprostu bajka na dobranoc.Widziałam wuchte filmów z jego udziałem i stwierdzam ze jest fantastyczny i w każda role wkłada cosik swojego... Ogladałam takze Sleepy Hollow i uwazam ze tez był dobry...Moje uwielbienie do Johnnego przeszło także na moje koleżanki i czesto sobie robimy wueczorki filmowe...Oglądałyśmy nawet Pluton i to dobre 3 razy żeby uchwycić go na każym ujećiu jego grania...Co prawda duzo go tam nie było ale warto ten film obejrzec. tak samo jak "marzyciela"zajebisty film!!! dziebko widze ze sie rozpisałam. Powiem jeszce tak skrótowo,że wuchta wiary "odkryła"Johnnego po Piratach z Karaibówdlatego ze zagrał tam naprawde dobrze i kierujre w jego strone wielkie dzieki!!!!Byle tak dalej Pozdro dla wszystkich kochających Deppa Buziak
Kochająca Johnnego
pierwszy film z jego udziałem który zobazyłam to "edward nożycoręki" i potem kilka innych filmów i dszłam do wniosku to wspaniały aktor i big talent :)
to prawda, a zwlaszcza szalejace nastolatki i kochajace deppa za piratow... zal mi go troche, ze dal sie wcisnac w taki komercyjny film. fakt, ze byl w nim rewelacyjny, ale po 15 latach pozadnej kariery w zasadzie bedzie utozsamiany wlasnie z tym filmem przez mlodsze pokolenie... no nic dla mnie depp to edward nozycoreki i gilbert grape.
co takiego??? nie wiem o co w ogole chodzi z tym tematem, ja johnny'ego znam od dobrych paru lat i cięzko mi jest sobie wyobrazić, że ktoś oglądający choć troche filmy mógł go nie kojarzyć az do Piratów (nawet moja mama znała go przedtem, a ona jest raczej wielbicielką serialu z tvnu, napewno nie jest kinomaniaczką :P), to po prostu tak wspaniały aktor, żenie mozna przejść obok niego obojętnie a takie filmy jak Edward Nożycoręki czy Co grycie Gilberta Grape'a to sa klasyki i kilkakrotnie były pokazywane w naszej telewzji, a to, ze zagral w komercyjnym filmie.. ano fakt, ale za to JAK zagrał, sądze, że po tej roli nawet jesli uchowakli się ludzie nie znający Johnny'ego to po tym filmie napewno sięgną po inne jego filmy i oczarowani jego osobą i grą napewno niebeda go kojarzyć tylko jako Jacka Sparoowa :]
Tak, po piratach. I jestem jego fanką. Obejrzałam z nim 18 filmów, a nawet jakbym obejrzała z nim 4 filmy, to i tak to przecież nie ma znaczenia.
Za kogo się uważasz? Wyrocznię czy spis statystyk? Nawet jeśli wszystkie lasencje odkryły Deppa w "Piratach z Karaibów" to i tak najważniejszym pozostanie fakt, że odkryły prawdziwy talent! Lepiej późno niż wcale... Ja lubię Johnego od paru lat przez kilka złych i kilkanaście dobrych obrazów w jakich wziął udział. Więc proszę uważaj na swoje tezy, bo czuję się nimi dotknięta w takim samym stopniu jak panienki, które zabujały się w Deppie dwa miesiące temu. Ciekawe jaki procent filmów z Deppem ty widziałaś - jeśli kilka to stanowczo za mało na taki ton wypowiedzi, jeśli wszystkie - chyba masz obsesję. Sorka, ale ta wypowiedź zabrzmiała tak jakby istniała tylko jedna autentyczna znawczyni talentu pana D., a co gorsza tak jakby "deppomania" była czymś nie na miejscu... A jest tak jak na swoim miejscu ma wszystko Johnny :)
Deppomania (brrr, cóż za wstrętne słowo) jest nie na miejscu, bo sam Depp wielkokrotnie powtarzał, że nie chce być produktem. A tym sie teraz staje! Obawiam się tylko, że na własne życzenie. Och Johnny, po co 2 i 3 cześć ?:(
Jakim produktem? Jejku, jezeli jestes jego fanem/fanka to widzialas/les chyba wywiad z Oprah? Posluchajcie czasem, co ma sam Depp do powiedzenia....
////////////////////////////// ////////////////////////////// /////////////////////
Zapraszam serdecznie wszystkich fanow Johnny'ego
http://movies.groups.yahoo.com/group/Johnny_Depp_Poland/ [movies.groups.yahoo.com ...]
ojojojoj ja go znam od lat, bo już troche na tym świcie żyje,a co do nastolatek które go odkryły po iratach,to kiedy go miały odkryć ?? wieku 5 lat??? kiedy śliniły sie do gumisiów????? think!!!!!!!
napisałam to niecałkiem tak jak miałam na myśli. i nie zrozumiałyśmy się. Nie mam nic przeciwko dziewczynom (czy chłopakom) które odkryły go niedawno, nawet po Piratach. Chodziło mi o te które wyłącznie po tym filmie krzycza, że jest wspaniały (owszem był tam), ale czy można poznać aktora tylko po jednym filmie? jeśli ktoś nazywa się fanem , w tym wypadku Deppa, to wg mnie wypadałoby poznać troszkę większą jego filmografię. ale to jest moje zdanie. i może faktycznie nie było sensu go wygłaszac. niepotrzebne ataki i cynizm
Ja widziałam z Depp'em 31 filmów. Uważam, że kazdy z tych filmow jest niezwykly, jednak jedne sa lepsze drugie mniej. Wiele z nich (np. Benny i Joon, Edward Nożycoręki, Czekolada, Don Juan DeMarco, POTC, Arizona Dream, Jezdziec bez glowy, From hell, Blow itp) sa filmami ktore oglada sie chetnie wiele razy..troszke mniej podoba mi się "ZAnim zapadnie noc", "Ed Wood", "Koszmar z ulicy wiazow 1 i 6", Na żywo...Chociaz Depp "jako dzieciak" tez fajnie wypadal w filmach.. Wakacje w kurorcie..to jest cos w stylu American Pie...MArzyciel...świetny film!!!! Desperado2..mimo tego że mowi sie o tym filmie jako nie udany..ja jednak uwazam, ze Depp wypadl znakomicie...Sekretne Okno..moze byc!;)Lost i LA mancha..ciekawy dokument! mysle, ze wszystkie filmy z Deppem sa udane!!naprawde warto je zobaczyc!!!
moj e-mail aga2-7@wp.pl
Mam do sprzedania pare filmow z Deppem ktore mi sie powtarzaja : np Truposz, Ed Wood, Benny & Joon, Zanim zapadnie noc, Lost in la mancha, Koszmar z ulicy Wiązów, Los Angeles bez mapy, Desperado2 , czekolada, blow itp. więcej info. na e-maila...super tanio...
A ciekawe ile procent lasek szaleje za nim tylko dlatego, że jest przystojny... ehh... aż strach myśleć :/ Nie rozumiem ich... przecież w aktorstwie nie chodzi o urodę, a o talent! Boże.. :| Czy to tak trudno zrozumieć? :/ A teraz na temat... ja go poznałam w Edwardzie, a potem dochodziły kolejne filmy.. co gryzie gilberta grape'a, don juan demarco, arizona dream, donnie brasco itd itd... a ostatnim jak narazie filmem, ktory widzialam to wlasnie Piraci.. no a zanim ich obejrzałam, miałam już dość spore doświadczenie jeśli chodzi o Deppa... i wiedziałam czego się mogę po nim spodziewać :) Nie zawiodłam się :) Pozdro :*
Ale sie rozpisałam :P
pierwszy raz zobaczyłam go w Edwardzie, ale wtedy bylam za mloda zeby w ogole sie interesowac filmami :) odkrylam go "na nowo" dopiero w Piratach... a pozniej bylo juz z gorki, 15 filmow z Deppem obejrzanych, w tym kawałek Freddiego, gdzie jest w telewizorze...
A co do lasek kochających go tylko za to ze jest przystojny... no coz, przeciez jest przystojny ;) niemniej jednak trzeba docenic tez "wewnetrzne" piekno i umiejetnosci aktorskie.
Ja po raz pierwszy zobaczyłam Johnny'ego chyba w "Koszmarze z ulicy Wiązów", ale nie za bardzo pamiętam ten film i samego grająego w nim Deppa. Potem zobaczyłam "Jeźdźca bez głowy" i nawet nie zdawałam sobie sprawy kto gra głównego bohatera:D Puźniej zobaczyłam kilka innych filmów z Johnnym no i ostatnio Piratów. Ten film jest naprawdę świetny, a nie był by taki gdyby nie Depp. To jeden z najlepszych aktorów współczesnego kina:]
jesli chodzi o gre aktorska no to oczywiscie ze to nie jest najwazniejsze, ale ogolnie, to to (czyli wyglad) sie oczywiscie liczy i prosze nawet nie probowac tego negowac... ;)
Pierwszy film jaki zobaczylam z Deppem to Na żywo i juz wtedy wydal mi sie fajny, potem byla Czekolada i juz Depp byl moim ulubionym aktorem. Piraci z Karaibów to super film ale nie pierwszy jaki z Deppem widzialam:P
Ja osobiście napewno nie zaliczam sie do tych 90 procent bo juz wcześniej widziałam kilka filmów z jego udziałem i uważam że jest boski mój ulubiony film to beksa ale we wszystkich jest świetny pozdrawiam jego fanów także tych nowych
Pierwszy raz widziałam Johnnego w „Edwardzie Nożycorękim” ładnych kilka lat temu. Zgadzam się, że niektórzy docenili Go dopiero po „Piratach”, ale pamiętaj że nie wszyscy.
A ja Deppa odkryłam dobre parę lat temu... Chociaż powiem szczerze, że jako aktor nie bardzo przypadł mi do gustu... A po Piratach moje podejście do niego się zmieniło i to na gorsze... Chociaż co tu dużo się rozpisywać... Depp ma już swoje lata...
Owszem odkryla Johnny'ego dopiero po piratach ale od tego czasu staram sie obejrzeć wszystkie jego filmy. Dotąd widziałam ich 17. I wydaje mi sie że moge sie nazywac jego fanką
dopiero niedawno obejrzalam Dziewiąte wrota i uwazam ze ten film byl genialny!!! nikt nie zagralby Corso lepiej od Deppa. i Arizona Dream- on tam po prostu PORAŻA swoja grą!! Nie da sie lepiej przekazac bezradnosci i takiej nieznajomosci życia bohatera.
pierwszym filmem z jego udziałem jaki obejrzałam był film "co gryzie gilberta grape'a" i wg mnie w nim był najlepszy.
Ja Johnny'ego po raz pierwszy widziałem w "Edwardzie Nożycorękim" był (i jest) to jeden z moich najulubieńszych filmów. Jednak wtedy jeszcze nie wiedziałem kto to taki ten Depp (ot świetny filmik i fajny koleś z nożycami zamiast rąk, tak myślałem jako dzieciak). Tak naprawde odkryłem go jako znakomitego Gilberta Grape'a. Do dziś jest to chyba mój ulubiony film z jego udziałem. Wtedy zainteresowałem się na poważne Deppem i jego filmografią. Uważam że jest aktorem wszechstronnym i znakomitym. Swoją osobą potrafi ubarwić największy chociażby gniot (jak np Desperado 2 w którym jedynie on jest "jakąś" postacią). Zawiódł mnie chyba najbardziej w nijakich "Dziewiątych wrotach" był tam też w moim odczuciu bardzo nieciekawy aktorsko. A "Piraci..." cóż filmik zupełnie odmienny od jego dotychczasowego dorobku (bo przebojowy i typowo komercyjny) ale uważam że Johnny doskonale sprawdził się w tego typu kinie i ciesze się że to zrobił. Może nie jest to najlepszy film w jego karierze (zdecydowanie nie) ale i nie najgorszy, rola znakomita. Ciekawi mnie tylko jak odbierają starsze filmy z Deppem osoby które "poznały" go dopiero w "Piratach". Kiedyś u mnie na studiach jedna dziewczyna powiedziała że bardzo jej się podobało Desperado 2 i Depp który w tym filmie był świetny, wcześniej widziała inne filmy z nim i żałuje że taki przystojny aktor grał w nudnych i nieciekawych filmach typu "Co gryzie Gilberta Grape'a" czy "Arizona Dream". W momencie kiedy to mówiła myślałem że wybuchnę śmiechem, przyznacie że dość żałosna opinia? Obawiam się że wielu fanów (fanek?) "pirackiego" Deppa zawiedzie się podobnie na jego innych filmach.
to prawda odkryłam Johnny'ego w "Piratach..." ale od tego czasu staram sie obejrzec jego inne filmy. Bardzo podobał mi się w "Arizona Dream" i w "Don Juanie DeMarco". Jeden z jego pierwszych filmów tzn."Beksa", choc nie był filmem ambitnym tez pokazał talent Deppa.
Chwilunia ale ja zobaczyłam go w filmie " Don Juan De Marco" i od tamtej proy go poprostu uwielbiam. A to było prawie 6 lat temu.... Świetny aktor!!!
DEPP rulez ! Ja tam go lubie , bo jest przystojny i basta ;) Nie znam się na talentach . Chociaż potrafię rozróżnić dzieło ambitne od kiczu totalnego , jednak większość aktorów/aktorek wydaje mi się być natural i grać wporzo - hehe :P Przykładem złej gry jest Marta Wiśniewska - po prostu brak słów . Ta pani zreszta nic nie umie tylko się stroić , malować i powiększać ... te ... no ... wiadomo :D DEPP jest zatem dobry . A ja go lubie , bo oprócz tego jest ładny :D I tyle !
Nawet jak ktoś odkrył Deppa po "Piratach" to chwała filmowi za to, bo Johny Depp to naprawdę znakomity aktor. Ja poznałem go dzięki filmom Burtona - wpierw "Edward Nożycoręki", a potem "Jeździec bez głowy" (po tym filmie już go polubiłem). Potem byli "Piraci" i "Gilbert Grape".
Pozdro.
Desperado 2 ? Hahaha ... Enrique Iglesias - nie mogę ;) Mogliby wkręcić jeszcze Raula Gonzalesa w ten projekt :P Dlaczego Depp w tym zagrał ? Chyba nie dla kasy :] Wogóle to ja mam również bardzo żałosną koleżankę - otóż dla niej każdy film z Depp'em jest fajny :) Bezwzględnie ! Co gorsza ona go lubi , bo ja to robię ... Przesladuje mnie . Justyno W. - to ty jesteś z nas wszystkich najbardziej ŻAŁOSNA ;)
Pierwszy film z Depp'em...Edward Nożycoręki :D świetny film tak jak wszystkie filmy które dotychczas widziałam:) nie było ich dużo bo tylko 7 ale moim postanowieniem noworocznym jest obejrzec wszystkie :@)
Pozdrowionka :@) ( zapraszam do mnie:P)
Ja tez jako pierwszy film poogladałm "Edwarda..." i bardzo mi sie podobał zarówno cały film jak i gra Depp'a ;)
...co do "Piratów..", to oczywiście jest to film bardziej komercyjny niż inne w jego dorobku, ale nie zmienia to faktu, że bardzo dobrze zagrał nieco zwariowanego kapitana Jacka.
Nie napisałam :) Mój "pierwszy raz" z Depp'em to chyba "Edek Nożycoręki" również ... Ale nie jestem pewna . Możliwe , że "Co gryzie Gilberta (...)?" .
depp'em zaczelam sie interesowac dopiero po piratach z karaibow. to fakt. ale wczesniej tez ogladalam jego filmy Arizona Dream, Edward Nozycoręki, Dziewiate wrota. wiem ze niedlugo przestane sie nim interesowac, ale ja siebie nie nazywam wielkją fanka. mi poprostu sie spodobala jego gra aktorska, a kiedy ogladalam wczesniejsze jego filmy nie interesowalam sie filmem i bylam szczeniarą. chociaz moze teraz tez jestem :] pozdro dla autora pytania, bo jest zastanawiające i ja tez nielubie takich ludzi
kurcze jestem zapewne uposledzona bo ogladałąm 3/4 filmów z Johnnym Deppem a piratówe z Karaibówe jakos nie miałąm okazji albo ochoty ..w sumie to polubiłam go od filmu"Co gryzie Gilberta Grape'a" poza tym,akurat J.Depp to jeden z popularniejszych aktorów ,wiec nie sadze zeby ludzie "dowiedzieli "sie o nim dopiero teraz za to zaskakująca jest ilosc osób ,która przed "Gangami Nowego Jorku" nie wiedziała któz to Daniel Day-Lewis mimo ze to aktor bardzo znany i niezwykle utalentowany.
ja tam widziałem go w las vegas parano i tym filmem mnie zabił a piraci z karaibów to on a później film no cóż...
beznadziejna dyskusja... :/ Każdy sie przechwala jak wiele filmów z nim zobaczył, kiedy odkrył jego talent, albo ile ma w domu filmów z deppem... to nie ma znaczenia. podziwiajmy Johnnego za to, jaKi ma talent i jaką jest osobowością. Bez wględu na to czy ktoś zauważył deppa po "Piratach...." , czy wcześniej, to to i tak ten sam Johnny Depp....
:)