"Całkiem nieźle jak na aktora, który wrócił na ekran po pięciu latach przerwy. Czemu zniknął na tak długo? - Po obejrzeniu każdego mojego filmu byłem rozczarowany - tłumaczy Day-Lewis. - Podczas przygotowań do ról i na planie wyłaziłem ze skóry, ale to, co potem widziałem, zawsze wydawało mi się strasznie małe. Mówię mu więc, że rola, którą zagrał w "Gangach...", przekracza ramy zwykłego aktorskiego mistrzostwa. Aktor uśmiecha się i odpowiada: - Jeśli kiedykolwiek miałbym być zadowolony z komplementu, to właśnie z takiego."
http://kultura.newsweek.pl/metoda-daniela,24090,1,1.html
czy kiedykolwiek o deppie napisano że jego aktorstwo "przekracza ramy zwykłego aktorskiego mistrzostwa "?
Bill Rzeźnik to jedna z najlepszych kreacji w dziejach kina
Tak.
"(...) Jako szanowany kryty filmowy w Ameryce nie mogę bać się otwartych opinii. Dlatego głoszę z wielkim przekonaniem, że kreacja Jacka Sparrowa była największym osiągnięciem jakie kino przygodowe kiedykolwiek widziało. Talent Deppa jest jak nieoszlifowany diament. To dopiero początek kariery tego błyskotliwego chłopaka, który już w tej chwili jest dla mnie mistrzem w swej dziedzinie, dziedzinie aktorskiej".
Bradley Thomson, na łamach New York Times, 2007. Polskie tłumaczenie: Alicja Kupisz.
hahaha, ŻARTOWAŁEM !!!!!!
Mam nadzieję, że Johnny tutaj nie wejdzie. Po prostu nie chcę mu robić jakiegokolwiek zawodu ;( Sam zapewne myślał, że to prawda. Czuję się niegodziwie teraz.
Przez chwilę myślałem, że uwierzyłeś w możliwości Johnnego, ale opamiętałeś się w odpowiednim momencie !