Niedawno oglądałam film "Ed Wood" z Johnnym w roli głównej rzecz jasna. Co tu dużo gadać - był świetny... W każdym filmie w jakim się pokarze jest świetny!!! Dlaczego nie dastał jeszcze Oscara...? Co prawda owa nagroda strasznie straciła na wartości, ale to nie zmienia faktu, że jeszcze warto obdarować nią takiego aktora jak Deep... Niejaka Halle Berry doatała tę nagrodę. Nie ujmując talentu pani Berry, którą z reszta bardzo lubię, Johnny bardziej zasługuję na tę nagrodę...
i to właśnie leży mi na żołądku...
Depp powinien dostać Oscara za role Kpt. Jacka Sparrowa, jednak tamtego roku trafiła się wyjątkowo silna konkurencja. W wyścigu po złotą statuetkę startowali naprawdę dobrzy aktorzy, a Akademia niezwykła jest przyznawać swą prestiżową nagrodę aktorom komediowym (Johnny Depp nim nie jest, rzecz jasna, ale mam na myśli tę, konkretną postać). Nadal uparcie twierdzę, że J.Depp jest moim ulubionym aktorem, ale tamtego roku nazwiska mówiły same za siebie. Szkoda, że tak się stało. Być może w innych okolicznościach pirat miałby Oscara w kieszeni, kto wie?? Pozdrawiam - Kaileena
Ja nie mam nawet siły gadac, bo bym zaczeła paplac i bym nie mogła zapewne skonczyc...a ja sie szybko bulwersuje wiec zaczne i skoncze mozliwie jak najszybciej;) Jak nie dostał za rolę w "piratach(...)" zalamalam sie, potem wierzylam goraco ze za "marzyciela" to juz na stówe dstanie-pomyliłam sie( a tak przy okazji siwetny kaczmarek otrzymał oskara za genialną muzykę z czego bardzo rada byłam), ja neiw iem, jak będąc tak GENIALNYM GENIUSZEM (ja juz nie wiem jak go okreslac) nie dostac jeszcze Oskara...to chyba oznaka, ze krytycy filmowi i cała reszta schodza na psy i w ogóle...w takim razie to Powinna powstac nowa nagroda, o wiekszym znaczeniu niz Oscary.
pozdrawiam Was gorrrąco;]
Mr Deep jak najbardziej zasluguje na Oscara, ale gdyby dostal ową nagrode za "Piratów z Karaibów" byla by to największa porażka , Jego jak i szanownej akademii. cieszmy sie więc ze niezostał nagrodzony za najbardziej "badziewiarski" film w swoim dorobku, może trafi mu sie za całokształt lub jakąs ambitniejsza produkcje (jakisz ma pełno na koncie) a nie za film trafiający chyba tylko do 13to letnich fanów Harrego Pottera.
Pewnie Depp to świetny aktor ! ale o żadnym DEEPIE nie słyszałem . Więc chciałbym tylko zwrócić uwagę , skoro założyłaś temat o tym dlaczego Depp nie dostał oscara , to najpierw radziłbym nauczyć pisać się jego nazwisko .
J O H N N Y D E P P - Good
J O H N Y D E E P - Fuj ! nie Good :( !
A co do wypowiedzi Konsidy(a?) . Film może się nie podobać , owszem . No ale jeżeli dobrze pamiętam to Depp zagrał tam naprawdę b.dobrze , a oscary za aktorstwo nie dostaje się z powodu : czy film jest dobry , czy zły . Więc bardzo ładnie proszę , nie pierdol głupot ;)
bo gdyby tak patrzeć to powinien z 5 Oskawów dostać:PP a na poważnie to po prosu musi zaczekać - wszystko w swoim czasie;)
Jak już piszesz o nim, to chociaż pisz poprawnie, DEPP, a nie DEEP. Czy to takie trudne?!
A co do Oscara-na pewno w końcu go dostanie, a nawet jeśli nie, to i tak świat się nie zawali.
deep ma lepsze przeslanie jesli znacie angielski, a tak pozatym to nieuwazam ze "pierdole głupoty" gdyby tak bylo to bym sie niewypowiadal. piraci z karaibow to badziewie, i niesadze by kryterium oscarowym (nawet dla aktorow ) jest dobra gra ale caloksztalt filmu. Wystarczy przesledzic wyniki z kilku lat. A tak calkiem na marginesie oscary sa jak fryderyki, gowniane, owszem prestiz jest niemaly ale zwyciezcy juz rozni.
Kilka osób ma tu naprawdę problemy z zapamiętaniem pisowni jego nazwiska... To trochę dziwne, skoro już poruszacie jego temat, a w dodatku kilka wypowiedzi przed moją zwraca na to uwagę.
Naprawde, przesada...
uwazam,zeJohnny powinien byl dostac oskara za role w piratach(nie wiem czemu ktos uwaza ten film za badziewny).zagral tam brawurowo!!!oczywiscie pokazal swoj kunszt juz wiele razy (w mniej komercyjnych produkcjach)ale ta rola pokazal cale swoje mistrzostwo.pozdro dla fanow JD!!!
Johnny Deep powinien dostac Oscara, ale na pewno nie za Piratów z Karaibów. Ten film to po prostu czysta komercja! Ma ona za zadanie trafiac do młodszych widzów, tudzież fanów Pottera, ale na pewno nie do szanownej "żri" przyznającej Oscary. W końcu na pewno dostanie Oscara, ale jestem zdumiony, że nie dostał go za Edwarda Nożycorękiego. Ale gorszący jest fakt, że nie dostał za niego nominacji.
hehe ja doszłam do wniosku, że Johnny powinien dostać Oscara za całokształt twórczości, bo jak wytłumaczyć, że nie dostał jeszcze żadnego Oscara przeciez stworzył tyle pięknych, niezapomnianych kreacji. No cóż jeśli ktoś zna mniej więcej historię Akademii Filmowej i najbardziej prestiżowej nagrody to wie, że szanowna Akademia miała wiele wpadek... więc miejmy nadzieje, że ta jest poprostu kolejną i kiedyś Depp dostanie Oscara. Biorąc jednak rzecz ogółem... to przecież samemu Depp'owi ta nagroda się nie widzi... może dlatego, że czasem wybory Akademii nie są trafne. Może Akademia nie chce przyznać mu tej nagrody za to jak wyraza się o USA ( ponieważ dzisiejsze powiązania sztuki, polityki są takie, że nikt ich nie zna). Akademia z resztą już dawno przez swe pomyłki straciła wiarygodność. Ale gdyby tak trochę pomyśleć...czy gdyby Johnny dostał Oscara to czy to zmieniłoby coś? może miałby więcej poropozycji? (ale on i tak wybiera tylko ambitne scenariusze)...może miałby większą gaże? (ale po co mu tyle pieniędzy)...może przybyłoby mu fanów? ( i tak ma ich wielu)... więc nie lepiej wybrać jakiegoś młodego, utalentowanego ale nie tak sławnego aktora po to aby jego kariera rozwineła się? Nie znam odpowiedzi na pytanie "Dlaczego on jeszcze nie dostał Oscara???" ale miejmy nadzieję, że tak zasłuzony aktor kiedyś go dostanie...
Pozdrowienia:)
reasumujac to wszystko,wydaje mi sie na na zaszczytnym oskarze nie zalezy tak bardzo johnnemu,jak innym aktorom.nie mowie,ze nie zalezy wogole,tylko mniej niz innym,bo to czy go dostanie czy nie,to tak naprawde nie zmieni az tak duzo,zeby z tego powodu smucil sie,ze tym razem sie nie powiodlo .dla johnnego i tak najwazniejsi sa jego fani,bez wzgledu na wyrozniena jakie posiada.