Osobiście nic nie mam do człowieka :-) ale dla mnie on jest po prostu zwykłym, normalnym, dobrym aktorem.. taki siermiężny, dobrze grający aktor i tyle...
Jakby zabrać mu te wszystkie charakterystyczne role w których charakteryzowali go dość mocno.. to tu nic nie zostaje... nawiasem mówiąc wszystkie te "przebierańcze role" jak kapelusznik, Charlie od czekolady, czy ten z nożycami zamiast rąk... to jedna i ta sama osoba.. tylko inaczej wyglądająca ... nic nie zmienia tylko wygląd...
Jedyną rolą w któej coś fajnego, innego p
Proszę cię, tylko nie ,,Deep''.
A co do reszty, zawsze gra siebie. Uroczego, owszem, ale tylko siebie.
Całkiem sensowna krytyka, też napisałam kiedyś coś podobnego (chodzi mi o jego pozycję jako aktora wypływającą z doboru ciekawych postaci), fankom aż piana szła z ust, a raczej z klawiatury, hehe.
No to jest dość osobliwa kwestia :) w przypadku kobiet to wiadomo , facet wygląda jak wygląda i dobrze wiemy jak to działa.
Lecz muszę również dodać, iż znam osobiście facetów (hetero !!) którzy wysoko oceniają Deppa, nie patrzą na to jak wygląda... i to mnie w zasadzie dziwi... i to mocno..
Kiedyś próbowałem, przeanalizować pewną ilość filmów z jego głównymi rolami ... szukałem tego "geniuszu" o którym wszyscy mówią, piszą... no i za cholerę ... za cholerę nie mogę tego odszukać :). Nie wiem z czego to wynikało, z wcześniejszego przekonania, że tego i tak nie ma ? a może po prostu tego nie ma ? :>.. przynajmniej w moich oczach.
Ja bardzo cenię takich aktorów, którzy samą mimiką i gestami przekazują emocję, bez słów rozumiem o co chodzi w danej scenie i to w danej chwili świadczy o WIELKOŚCI aktora.
Może nie będzie to zbyt dobry przykład.. ale ! .. scena z filmu LEJDIS... gdzie Adamczyk przy stole z kieliszkiem wina przed sobą żali się swojej żonie... jest wręcz załamany, po tym jak go rzucił jego...kochNEK... jest dla mnie przykładem kunsztu aktorskiego. Gdzie ze zwykłej, trywialnej sceny Piotrek robi niezłą komediowo-dramatyczną chwilę... kilka chwili wystarczyło, aby mnie przekonać, że to co mówi w tym momencie, tak faktycznie jest.... Czegoś takiego OD WYBITNEGO aktora Deppa nigdy nie zaznałem... nadal czekam :).
Ja jestem facetem i na dodatek w 100 % hetero i Depp to mój ulubiony Aktor. Podoba mi się po prostu jego naturalny styl gry w którym nie widać nachalnego udawania które mnie często razi. parę tematów niżej jest mój temat o kreacjach aktorskich Deppa i zapraszam do poczytania.
No ale ja nie przeczę temu, że w jego kreacjach widać "lekkość", mój zarzut dotyczy czegoś innego.. gdzie bym Deppa nie widział on CIĄGLE jest taki sam ... jakby jedną kreację wyjąć i włożyć do innego filmu, to różnica byłą by tylko jedna... wygląd granej w danym momencie postaci ... od taki dobrze grający z lekkością, ładny chłopaczek... z !! i to bardzo ważne !! bardzo ciekawymi rolami !! ...przykład już samego Edwarda z nożyczkami..+ zwariowany (lekko bajkowy klimat) Burtona daję niezłą, ciekawą CAŁOŚĆ gdzie Depp się idealnie wkomponował (podobnie jak i w innych filmach tego reżysera)..ale zabrać mu scenografię i przebranie .. i zostaje TYLKO dobrze grający swoją rolę, ładny chłopak... dla mnie on jest po prostu dobrym aktorem..z dobrze dobieranymi rolami ...:)
Jeśli chcesz zobaczyć nietypową kreację Deppa to polecam Rozpustnika. W sumie też poparty charakteryzacją ale widać błysk wielkiej gry aktorskiej moim zdaniem. Czuć to coś w jego grze w tym filmie. Z komediowych ról polecam Benny i Joon. poza dobrą kreacją Deppa to bardzo piękny film. Depp został trochę zaszufladkowany tymi wszystkimi rolami u Burtona co nie znaczy że kreacje są złe. Mam nadzieję że w tym roku wreszcie wyjdzie Rum Diary i ludzie w większym stopniu przekonają się do Deppa jako poważnego Aktora.