Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 370 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Depp jest to bez wątpienia ikona kina.Według mnie jest najlepszym aktorem.To jak zagrał kapitana Jacka Sparrowa w "Piratach" zasługuje co najmniej na Oscara jak i wieczną pamięć.Wykreował tak epicką już postać że wielki szacun dla niego.Oczywiście inne role też świetne.Najbardziej charyzmatyczny aktor jakiego znam.Potrafi wcielić się w każdą postać (idealnie).Oby dokończyli tą drugą trylogię "Piratów" bo już nie mogę się doczekać za lubianym Jackiem.O niego się nie martwię bo wiem,że zagra znakomicie.Podsumowując WIELKI aktor. Brawa dla tego Pana. ; )

A wy co o nim sądzicie ?

ukasz944

No wiadome że świetny, ale zaraz antyfani się pewnie zlecą.

użytkownik usunięty
ukasz944

zdecydowanie najlepszy współczesny aktor

nie rozumiem jak taki aktor może mieć antyfanów.

użytkownik usunięty
ukasz944

Nie rozumiem jak taki statysta może mieć fanów poza homoseksualistami i dziewczynkami.

ukasz944

nie oszukujmy sie jest paru lepszych ale to nie przeszkadza deppowi zeby byl znakomitym aktorem.

ukasz944

Popieram teorię napisaną przez ukasz944 , dodał bym też , że bardzo go sobie cenię w filmach T.Bartona - myślę że wiadomo w których,zresztą wystarczy spojrzeć na jego plany filmowe( oraz filmy już nakręcone) i wiadomo , że ceniony jest przez reżyserów i branżę filmową - a mówiąc wprost ma "zajebiaszczą" passę i raczej na brak zajęcia nie będzie narzekał.Jednym słowem aktor o ugruntowanej pozycji w branży o doskonałym warsztacie ( patrz rola kapitana Sparrowa i nie tylko ),cieszący się popularnością widzów.Myślę że do całości pasowałby OSCAR - ale to chyba tylko kwestia czasu.A co do antyfanów - zawsze się tacy znajdą którym nie będzie sie podobało to czy coś innego-niech mają to ich problem! - pozdro dla wszyskich!

maciek_1970

dokladnie przeciez nie kazdy docenia np ojca chrzestnego czy bergmana

DonVitoCorleone

fani Depa tego ostatniego nie mogą cenić bo o nim nie słyszeli

lotr12345

racja:)

lotr12345

Rzeczywiście trudno go znaleźć jak jest na 9 miejscu w top.

neo_angin

nie patrze na ranking reżyserów
teraz spojrzałem nolan i ostatnio rezyser papki Burton mają kilka razy więcej głosów od niego
większość fanów Deppa widząc tam Bergmana zastanawia się pewnie "co to za stary dziad ?"

lotr12345

No całkiem możliwe że się zastanawiają.

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

bergman - a kto ogląda takie nudne filmy?

pewnie nikt, kto nie lubi choc czasami pomyslec. i - wybacz szczerosc (ale nie odbieraj osobiscie )- uwaza nolana za geniusza a incepcje czy tdk za arcydziela ;)

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

na szczęście jak nie uważam incepcje czy tdk za arcydzieła tylko filmy rewelacyjne (9/10). Jedynym jak na razie jego arcydziełem jest Memento i przy ty filmie na pewno trzeba się myśleć i to nie tylko po seansie ale i w trakcie.

ukasz944

tak Johnny Depp jest niesamowity i tez uwazam ze powinnien dostac Oskara jak nie za piratów to napewno za jakis inny film by sie znalal a najlepiej to za caloksztaly bo jest genialanym aktrrem :)

crazyhatter

Akademia chyba go nie lubi skoro za tyle wspaniałych ról nie dostał ani jednego Oscara.

ukasz944

mozliwe :) albo wlasnie chca jeszcze troche poczekac zeby dostal za calokształt xd a wlasnie wiecie kiedy sa w tym roku Oskary?

ukasz944

bo kazdego roku byl ktos, kto bardziej zasluzyl. sprawdzcie sami roczniki i obejrzyjcie filmy z zwycieskimi kreacjami

użytkownik usunięty
crazyhatter

To on jest aktorem?

nie,twoim starym ;)

użytkownik usunięty
ukasz944

Dobrze wiedzieć

zostaw chłopaka ...
fani Deppa zarażają głupotą
widzisz już cię chciał sprowadzić do swojego poziomu

ukasz944

A ja im więcej filmów z nim oglądam tym mniej go lubię. Serii o Piratach nie trawię w ogóle. Owszem zabawni są, ale zbyt przerysowani, zbyt Holywoodcy i choć nieźle zrobieni, to na dłuższą metę nudni.
Co do samego Deppa, w Rozpustniku był fatalny, zero charyzmy i jeszcze mniej uroku. Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie postać Hrabiego Rochestera. W Sekretnym oknie, też nie do końca mi się podobał. Za to lubię jego kreacje w Czekoladzie, Benny i Joon, Don Juan de Marco, Arizona Dream, Co gryzie Gilberta Grape'a.

Bacha85

mam podobne zdanie. rozpustnika nie widzialem, a podobno jedna z lepszych jego rol

DonVitoCorleone

Mi w ogóle się nie podobała. Hrabia Rochester powinien być wulgarny, ale nie pozbawiony uroku, charyzmatyczny i wyzywający. Był obrzydliwy i prostacki, zupełnie mi się nie podobał.

ukasz944

święta racja