A jakiego nie polecacie? Chcę obejrzeć wszystkie filmy z Deppem, ale głównie zależy mi na tych najlepszych...
Eh no ja też chcę wszystkie obejrzeć :D, a polecami Ci oczywiście obie części Piratów, Edwarda Nożycorękiego, Bekse, Sekretne Okno i Rozpustnika, mnie jeszcze przypadło do gutu Desperado 2 :). To te najlepsze według mnie :D
Polecam oczywiście "Piratów", "Don Juana DeMarco", "Sekretne okno", "Charliego i fabrykę czekolady", "From Hell", "Marzyciela", "Czekoladę" i "Jeźdzca bez głowy"
Najlepsze filmy z Deppem:
- Charlie i fabryka czekolady
- Marzyciel
- Piraci z Karaibów
- Czekolada
- Donnie Brasco
1. Benny & Joon
2. Jeździec bez głowy
3. Don Juan DeMarco
4. Arizona Dream
5. Blow
To polecam 'na dzień obecny' =D
Większość z filmów, które polecacie już obejrzłam, co w sumie nie jest chyba niczym dziwnym, bo zaliczyłam ich, bagatela, 12, bez drugiej części piratów. Zainteresował mnie szczególnie film "Benny & Joon", którego jeszcze nie widziałam, ale, cholera, nie wiem skąd go wziąć... Czy ktoś ma jakieś wiadomości na jego temat? Jest może na DVD? I czy istnieje jego polska wersja (napisy lub lektor)?
[Odp. dla Polusi] jeszcze nie ma PL wydania DVD [a szkoda], ale przy odrobince szczęścia można trafić na vhs na allegro lub w starej wypożyczalni. Oczywiście film jest też do ściągnięcia, a w necie bez problemu można znaleźć do niego napisy =D
E-MULE : WSZYSTKIE FILMY SĄ TAM !!! Polecam ten program nie trzeba dużo wykumać a wszystkie filmy z Depp'em mam właśnie z tamtąd ;)
Mam E-Mule, ale nie pobrałam dotychczas ani jednego filmu. Większe pliki ściągają mi się w ślimaczym tempie. Obecnie próbuję ściągnąć sobie ED Wooda i Benny&Joon.
Ja do tej listy dopiszę film "Co gryzie Gilberta Grape'a?". Może filmik banalny,ale ma dość głębokie przesłanie. No i przede wszystkim świetna gra Johnny'ego! ;]
-Czekolada
-Marzyciel
-PIRACI!!!!!!!
-Blow-akurat mi sie średnio podobał tak samo jak film:/
-Desperado2
nieennoooo...wszystkie filmy z nim są genialne!!
Ja zdąrzyłam już obejrzeć:
-Edward Nożycoręki
-Piraci z Karaibów
-Czekolada
-Co gryzie Gilberta Grape'a?
-Człowiek, który płakał
-Sekretne okno
-Charlie i fabryka czekolady
-Desperado 2
-Marzyciel
-Jeździec bez głowy
-Na żywo
-Gnijąca panna młoda
A w najbliższą sobotę na TVN 5min. po północy będzie "Blow" to sobie na kasetę nagram...
-marzyciel
-sekretne okno
-sleepy hollow (jezdziec bez głowy)
-charlie i fabryka czekolady
-rozpustnik
-blow
-don juan demarco
-edward nozycoreki
-ed wood
-na zywo
-dziewiate wrota
Filmy z Johnny'm które obejrzałam i które polecam:
1.Piraci z Karaibów- klątwa czarnej perły
2.Piraci z Karaibów- skrzynia umarlaka
3.Sekretne okno
4.Rozpustnik
5.Marzyciel
6.Czekolada
7.Dziewiąte wrota
8.Żona astronauty
9.Edward Nożycoręki
10.Co gryzie Gilberta Grape'a
11.Gnijąca Panna Młoda
12.Na żywo
13.Pewnego razu w Meksyku-Desperado2
14.Don Juan DeMarco
15.Z piekła rodem
16.Charlie i fabryka czekolady
a naj naj najlepsze to numery:wg.m
1,2,3,4,5,7,9,12,14
Ej, mam takie pytanko... Czy w Rozpustniku jest dużo takich...eee...specyficznych scen...? Bo ja bym normalnie to obejrzała z moją mamą, ale obawiam się, że będzie mi trochę niezręcznie, jeśli ciągle będą się przewijały, takie...pikantne momenty.
Cóż słownictwo jest dość...hmm ciekawe, a poza tym niektóre sceny raczej do oglądania z mamą się nie nadają (np. kiedy hrabia Rochester wkłada żonie na samym początku rękę pod sukienkę). Oczywiście to zależy od podejścia Twojej mamy, ale pierwszy raz raczej polecam objerzenie bez rodziców ;)
Ja to ogladalam z mama ale moja jest dosc liberalna... no i mam tyle lat ze raczej zdaje sobie sprawe ze na edukacje juz za pozno :)
Ale filmu nie polecam, pol kina spalo. Swietna gra aktorska, swietna muzyka, swietna scenografia, ogolnie wszystko swietne tylko film jest powaznie nudnawy :)
Ale to tylko moje zdanie...
-Piraci obie częsci
-Sekretne okno
-Desperado 2
- Marzyciel
- Blow, trochę nudza, ale ogólnie fajny filmik, ale moim zdaniem do obejrzenia raz
-Don Juan DeMarco
Jesli chodzi o Rozpustnika...cóż....obejrzała m ten film, ale zabierałam się dwa razy bo trochę byłam zdziwiona pierwszą pikatniejszą sceną, ale potem to już spoko :p.
Hej a wie ktoś czy za jakiś czas będzie leciała w tv czekolada? bo kurde, jeszcze nie widziałam, a zawsze mam pecha jak leci w tv to nigdy mnie nie ma domu :(((
-Sekretne okno
-Marzyciel (piękny film, naprawdę)
-Gnijąca panna młoda
-Piraci... (tego chyba nie trzeba wymieniać)
-EDWARD NOŻYCORĘKI!! (obowiązkowo)
-mi osobiście bardzo podobał się Odważny
miłego oglądania;)
nie oglądaj "BLOW" bo jest pusty jak wydmuszka , obejrzyj zamiast tego Donnie BRasco najbardziej przejmujący film z deppem
wszystkie są boskie prócz Ed Wood przy tym filmie zasnełam i nie jest za ciekawy a polecam PIRATÓW obie części co gryzie Gilbertha Grappe
Nikt za to nie wspomniał o jednej z największych jego ról w kinie ambitnym - "Truposz" to niesamowity film, polecam - można go i ściągnąć, a i w wypożyczalniach też się pewnie znajdzie. Oto recenzja z filmwebu:
Prawdziwie uwodzicielski film Jarmuscha jest opowiedzianą w konwencji westernu przejmującą opowieścią o umieraniu.
Młody nieśmiały mężczyzna-William Blake-przybywa do odległego miasteczka, ponieważ otrzymał w nim pracę. Chce rozpocząć nowe życie po śmierci rodziców i odejściu narzeczonej. Jednak po przyjeździe okazuje się, iż jego posada jest już zajęta. Zrezygnowany Blake spędza noc z przypadkowo spotkaną kobietą. Wydawać by się mogło niepozorna przygoda przeradza się jednak w podwójne morderstwo, o które nasz bohater zostaje oskarżony. Zagubiony i paskudnie ranny napotyka przedziwnego, wyjętego spod prawa indianina imieniem "Nikt", który ze względu na zbieżność imion jest przekonany, że spotkał jednego z nieżyjących członków Brytyjskiego "Stowarzyszenia Umarłych Poetów". Czas płynie a Blake z pomocą Indianina przeżywa chwile radości i przemocy. Wbrew własnej naturze okoliczności zmieniają go w zaszczutego banitę, w mordercę, w człowieka, którego cielesna powłoka powoli przestaje istnieć. Ciśnięty pomiędzy okropieństwa i chaos otaczającej go rzeczywistości, szeroko otwartymi oczami obserwuje kruchość określająca zakres istnienia.
Ja ogladalam:
1. Piraci z Karaibow: Klatwa Czarnej Perly (tu chyba nie trzeba tlumaczyc)
2. Piraci z Karaibow: Skrzynia Umarlaka (--||--)
3. From Hell (genialny - ta cala aura smierci)
4. Sleepy Hollow/Jezdziec bez glowy (najciekawszy horror jaki widzialam, poza tym uwielbiam upiory na koniach)
5. Don Juan DeMarco (film o prawdziwej milosci)
6. Rozpustnik (trudny, ale dobry)
7. Sekretne Okno (mam mieszane uczucia)
8. Gnijaca Panna Mloda (Depp tu tylko podklada glos)
9. Dziewiate Wrota (scenariusz nie ciekawy, poprostu przynudza)
10.Blow (bardzo fajny)
11.Czlowiek, ktory plakal (troche nudny, a Depp sie nie nagral za duzo)
12.Donnie Brasco (bardzo dobry)
13.Edward Nozycoreki (nie wiele pamietam, bo ogladalam go dawno temu, ale byl przyjemny)
14.Arizona Dream (nie mam zdania)
To tyle. Pozdrawiam ;P
ja oglądałem, wg. roku produkcji:
1. Koszmar z Ulicy Wiązów
2. Edward Nożycoręki
3. Co gryzie Gilberta Grape'a
4. Truposz
5. Na żywo
6. Dziewiąte Wrota
7. Żona astronauty
8. Jeździec bez głowy
9. Czekolada
10. Człowiek, który płakał
11. Z piekła rodem
12. Blow
13. Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2
14. Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
15. Sekretne okno
16. Marzyciel
17. Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
Ja polecam:
Piraci z Karaibów ale pomijając ten film to:
1. Rozpustnik
2. ED WOOD
3. Edward Nożycoręki
Oczywiśce wszystkie jego filmy mi sie podobają ale chyba te polecam tak naj naj :D
Pozdrawiam.
Z tych co widziałem, to najlepsza jest "Czekolada" no i oczywiście rola cwanego kapitana Jacka Sparrowa w "Piratach z Karaibów". W "Czekoladzie" nie ma go zbyt wiele, ale jak już występuje, robi to z klasą.
Ja ci polecam "Jeźca bez głowy" poniewaz on mi tak bardzo wpadł do serca.. jest to horror ale Johnny gra taką komediową role...jest to tez film o Miłośći PIEKNY I KRWAWY FILM !!!
W sumie nie wiem co ci polecic
mi sie akurat najbardziej podobaly z tych co ogladalam :
"Co gryzie Gilberta Grape'a"
"Arizona dreams"
"Czlowiek ktory plakal"
"Edward Nozycoreki"
"Odwazny"
"Beksa"
Nie polecam :
"Piratow "(Depp tam fajnie zagral.Lecz ja nie gustuje w takich filmach)
"Na zywo "(poprostu mi sie nie podobalze wg na fabule )
polecam wam troche mniej znany film z Deppem :
- Las Vegas Parano (jak nie ogladaliscie to obejrzyjcie ;] Depp z innej perspektywy)
A reszta juz zostala wymieniona :P
Ja oglądałam:
* POTC 1
* POTC 2
* Żona astronauty
* Na żywo
* Sekretne okno
* Co gryzie Gilberta Grype'a?
* Blow
Wszystkie były super, a najbardziej, oprócz oczywiście Piratów, podobało mi się Sekretne okno, Blow ale bardzo polecam Żone astronauty;P
NIe oglądałam jeczsze Don Juana De Marco i Czekolady ale myśle, że są swietne.Mi bardzo podobało się Blow, Rozpustniak i oczywiście Piraci. Johnny jest dobry we wszystkich filmach.
zapomniałam o dwuch wybitnych rolach Deppa w exsta filmach Co gryzie Gilberta Grape'a i chyba pierwszy film jaki z nim oglądałam Edward Nożycoręki.
Po długim zastanawianiu się polecam najbardziej Fear & Loathing In Las Vegas znany także jako Las Vegas Parano. Fenomenalny...