Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
246 743 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Który jest jak wino?

http://cdn04.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2013/08/day-shirtless/daniel-d ay-lewis-shirtless-yacht-vacation-in-italy-05.jpg

http://tengossip.com/wp-content/uploads/2011/10/TheRumDiary_KeyArt10.13.11.jpg

Który z panów prezentuje się lepiej? Umięśniony i wysportowany Day Lewis czy może Depp z delikatnym mięśniem piwnym? Starzejący się z godnością Day Lewis, człowiek z klasą i elegancją, czy może udający jeszcze młodszego i bardziej zbuntowanego niż był kiedykolwiek Depp?

Zaznaczyć należy, że Day Lewis jest starsze od Deppa o całe 6 lat.

aviatorka_06

Pozwolę sobie ocenić ich klasę aktorską.Lewis to mocny kandydat do aktora wszech czasów,kamelon,mistrz,wirtuoz..
Depp to dobry aktor który w latach 90 grał naprawdę dobrze a w 21 wieku po zagraniu świetnego Sparrowa zaczął odcinać kupony od tej roli
grając już praktycznie tylko dziwaków. Obecnie to komercyjna sz***ta która nie zagra za mniej niż 20 milonów i myśli tylko i wyłącznie o superprodukcjach Disneya bądź "szitach" Burtona patrzy tylko na wynik w Box Office nie ma ambicji artystycznych.
To utalentowany aktor ale to co robi obecnie ze swoją karierą szkoda komentować.

użytkownik usunięty
aviatorka_06

Daniel Day-Lewis mnie przeraża. Osobiście wolę Deppa. Za to jak chodzi, jak mówi i jak gestykuluje. Za to, że ma dystans do samego siebie, za to jak mówi o swojej rodzinie, potrafi się śmiać, że gra na gitarze i maluje. Jest jednym z aktorów mojego dzieciństwa. I, że jest dziwakiem :) Nie wiem co złego widzisz w wyglądzie Johnnego http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/08/17/article-1303591-0ACEFF52000005DC-607_4 74x608.jpg zdjęcie z 2010

A ja wkleiłam to aktualne.

użytkownik usunięty
aviatorka_06

Zdjęcie, plakat z filmu, do którego zdjęcia zaczęto kręcić 2009r, gdzie jest makijaż i fotoszop? Z filmu w którym gra alkoholika.

Fotoszopem dodali mu mięsień piwny? Weź. Właśnie by go jeszcze poprawili, żeby fanki czym prędzej poszły do kin oglądać klatę Dżonego.

użytkownik usunięty
aviatorka_06

W "Blow" miał doczepiany brzuch, w Las Vegas zgolił sobie głowę, do Edwarda schudł 14 kilo, @ zdjęcia są mniej więcej z tego samego okresu, tylko Twoje po retuszu i makijażu, zakryli mu tam tatuaże, lepiej porównać 2 zdjęcia robione przez paparazzi. http://www.filmweb.pl/video/making_of/Ryzykowny+plan+%22Je%C5%BAd%C5%BAca+znik%C 4%85d%22+%28polski%29-31284 jak już to najaktualniejszy jest jeździec znikąd. http://www.filmweb.pl/video/klip/Aktorzy+o+filmie-31323

Nie mogę oglądać filmików.

użytkownik usunięty
aviatorka_06

na yt znalazłam jeden z tych filmików https://www.youtube.com/watch?v=CbV-iUVdLSc

Ale ja ich nie oglądam, bo nie mam transferu i mi się nawet nie załadują!!

aviatorka_06

Jak dla mnie zawsze Daniel Day- Lewis. Depp ma ładną buźkę, ale Lewis to mężczyzna w pełnym wydaniu.

aviatorka_06

oczywiście że Day Lewis .
Depp to pajac który jest słabszy od Daniela w każdym aspekcie aktorstwa .

MaxPayne_2

W tym temacie nie porównujemy aktorstwa, a wygląd.

aviatorka_06

to nie wiem .Nie jestem pedałem . Nie znam się . Uważam że choroba homoseksualna powinna być leczona zabiegami lobotomii. Świat byłby piękny i cywilizowany .

MaxPayne_2

Ta, jasne. Ja lesbijką też nie jestem, a wiem, która kobieta jest ładna, a która nie.

aviatorka_06

nie miałaś nigdy ochoty posmakować soczystej ostrygi koleżaneczki ze szkolnej ławki ?

MaxPayne_2

Nie. Choć wolałabym chyba koleżankę niż kolegę z klasy. W ogóle uważam, że zadbana kobieta i zadbane kobiece ciało jest piękniejsze i ciekawsze od ciała jakiegokolwiek mężczyzny. Ale ja do tego podchodzę bardziej artystycznie. Ty po prostu boisz się, że nazywając takiego DDL przystojnym jeszcze by ci się spodobał. A to oznacza, że nie jesteś pewien swojej orientacji.

aviatorka_06

Zgadzam się z tobą ocenianie czyjeś urody,uroku itp nie ma nic wspólnego z fizycznym pożądaniem.
Też mam swoje zdanie co do urody aktorów ale z kobietą o urodę aktora nie odważyłbym się kłócić.
Praktycznie wszystko jest ładne albo brzydkie,słodkie albo odpychające.Jak mówię ,że mała dziewczynka jest śliczna to nie mam brudnych myśli,a jak twierdze ,ze ten piesek jest ładny to nie chce go że***ąć.
Każdy ma prawo oceniać urok i urodę kogoś bez podejrzeń o pożądanie bo to nie to samo.

udun17

Szczególnie mężczyźni mylą pożądanie z oceną. Nie spotkałam jeszcze mężczyzny, który przyznałby, że drugi facet jest przystojny. A przecież pewny swojej orientacji hetero nie powinien mieć z tym problemu.

użytkownik usunięty
aviatorka_06

Ja spotkałam 2, można z nimi spokojnie o wszystkim pogadać. Na 100% nie są homoseksualni.

A ja nie znam niestety żadnego. Ale znam za to jednego, który na każdym kroku podkreśla swoją heteroseksualność i podejrzewam go właśnie o homoseksualizm. No, ale uprzedzam, że na twarzy też tego wypisanego nie ma, nie ubiera się i nie mówi jak stereotypowy gej, ale jego zapewniania o orientacji mnie frapują.

aviatorka_06

jestem tak hetero ,że od razu gdy tylko wprowadziłem się do nowego domu to kazałem zamurować tylne wejście .

MaxPayne_2

Szczerze to nawet nie za bardzo interesuje mnie twoja seksualność.

MaxPayne_2

Ja wole nie wiedzieć co ty nazywasz aktorstwem skoro Depp (który ma prawie 2 razy więcej głosów od drugiego aktora na FW i jest 4 w rankingu) jest przez Ciebie oceniany na 1...
Johnny jest świetnym aktorem i nie podoba mi się że go wyzywasz nie podając żadnego argumentu...

Camerona

Dawanie Deppowi 1 oczywiście gruba przesada ale do wybitności mu bardzo daleko.
Ranking FW to ranking popularności i nic nie znaczy,jest wielu zdecydowanie lepszych aktywnych aktorów niż Depp.

udun17

Ja nie mówię że nie ( to było tylko dla przykładu) chodzi mi o to że nazywa go pajacem i nie daje nam argumentów ...

Camerona

to co ja nazwyam aktorstwem jest dobrym aktorstwem . Interesuje się kinem już wiele lat inaczej niż większość tutaj . Ja kocham kino . Oglądanie filmów jest moim ulubionym zajęciem ,pasją ,nigdzie nie bawię się tak dobrze jak siedząc w kinie i delektując się sztuką filmową . Depp może zasługuje na 6/10 ale z pewnością nie więcej . Jego aktorstwo jest płytkie i jednowymiarowe a bohaterowie ,których gra rzadko kiedy posiadają w sobie choc trochę komplikacji . Depp może grac wyrazistych bohaterów posiadających cechy szczególne ,wyróżniających się na tle innych indywidualnością ,nazywanych ekscentrykami i stanowiącymi kontrast dla szarych ,zwyczajnych postaci w swoich filmach . Tutaj scenariusz pozwala mu się wyróżnić i po prostu specjalnie dla niego napisana rola a nie jego aktorstwo . . . . jednak zawsze pozostaje w obrębie znanych sobie aktorskich chwytów ,które powiela. Role Sparrowa i w Las Vegas Parrano są jego popisowymi jednak obydwie wpisują się w podobny schemat . Słaba jest kreacja w Sekretnym Oknie gdzie mogąc zabłysnąć grając pisarza z podwójną osobowością Johnny nie robi absolutnie nic szczególnego.We mnie ta "groźna" mina na koncu wywołała raczej uśmiech politowania .Ciekawsza postać stworzył John Turturro . Dużo lepiej wypadł też choćby Norton w Leku pierwotnym (choć nie jestem aż tak wielkim sympatykiem tej kreacji) też grający podobnego bohatera . Niesamowicie tendencyjna i absolutnie nieudana była tez kreacja w Donnie Brasco . Aż prosiło się o więcej emocji w ukazaniu iście szekspirowskiego dylematu przed jakim stanął główny bohater . Agent o dwóch twarzach zagubiony w podwójnej grze jaka prowadził aż prosił się o coś więcej niż to sarnie spojrzenie. O rolach takich jak ta w Na żywo wolałbym nie wspominać . . . . .Wyjątkiem jest Marzyciel- była to postać wprost napisana dla niego . Duzy chłopiec odnajdujący w sobie dziecięca wrażliwość -twórca opowieści o Piotrusiu Panie ,który nigdy nie chciał dorosnąć . Mimo to Depp raczej nie sprawdza się w dramatach . Nie operuje taką perfekcyjną warsztatową maszyną jak wspomniany Daniel Day Lewis . DDL własnie , Rush , Seymour Hoffman czy Bardem to są wybitni współcześni aktorzy .
Opinią widzów i średnią na filmwebie mało się przejmuje bo to Marlon Brando jest powszechnie przez historyków filmu krytyków uważany za jednego z największych aktorów w dziejachi człowieka który spopularyzował w Stanach aktorstwo oparte na systemie Stanisławskiego , a jest tutaj w tyle za Deppem . To ranking popularności w większości tworzony przez niedzielnych kinomanów . Poza tym większość jest głupia więc wszelkiego rodzaju rankingi na portalach społecznościowych nie powinny być wyznacznikiem dla kogokolwiek . Skazani na Shawshank nie są najlepszym filmem świata a Zielona Mila nie jest arcydziełem . Nie trzeba być znawca kina by to dostrzec .

MaxPayne_2

Jest argument jest zrozumienie...

MaxPayne_2

Nic tylko klaskać post nie do skontrowania.

aviatorka_06

Nie widzę aby DDL na tym zdjęciu był umięśniony.
Deppa natomiast ciężko ocenić, bo jego zdjęcie jest mocno przeretuszowane

ApolloCreed_

Nie wiem o jakich pakerach myślisz, ale dla ,mnie DDL na tym zdjęciu jest umięśniony.

aviatorka_06

DDL wygląda po prostu przeciętnie, zresztą on nigdy nie był niestłumiony. Obejrzyj sobie "Nieznośna lekkość bytu" z początku kariery to będziesz mogła sobie popatrzeć i się przekonać

aviatorka_06

Heheh ale dałaś zdjęcie:D Ono mnie rozwala (Deppa)...
Jak już zauważyła ola_lira jest ono robione na potrzeby filmu :p
Przykro mi ale nie ocenie zdjęć, nie przepadam za (jak to koś już napisał) męskim(co wg mnie na zdjęciu wygląda jak gangster) wyglądem Lewisa...
Za to Johnny (nie licząc takich zdjęć), może i stara się odmłodzić ale wcale mu to źle nie idzie...
Osobiście bardziej przekonuje mnie Johnny...

Pozdrawiam:D

użytkownik usunięty
Camerona

Dzięki :) Muszę jednak przyznać, że w "Ostatni Mohikanin" wyglądał bardzo bobrze, "W imię ojca" fatalnie, i "Czarownice z Salem" też nawet nawet. Tak patrząc na filmy od początku. Johnny ma, nie wiem jak to powiedzieć, bardziej egzotyczną urodę.

użytkownik usunięty

bo Johnny ma w sobie krew indiańską :)

użytkownik usunięty

Wiem :)