Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 887 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

On prawie w każdym filmie wygląda inaczej,czasem nie można go nawet poznać i nigdy nie gra w taki sam sposób choć pewne miny mozna wyłapać które w niektórych filmach powtarzaja sie.Ale nigdy jak oglądam film z jego udziałem to niewydaje mi się że mówi to postać grana przez niego z innego filmu.Kiedy oglądałam ,,Karol człowiek 'który stał sie papieżem" a tydzień póżniej ''Chopin pragnienie miłości'' to tak czułam jakby w tym drugim filmie mówił papież,takie pomieszanie ról.A z Johnnym tak jeszcze niemiałam choć oglądałam z nim dużo filmów i w małym odstępie czasu,a wy?Co o tym sądzicie?

SAMIRA_2

tak samira.podobne role mnie kojarza sie z "frpm hell " i "sleepy hollow".ale tak ogolnie,bo na przyklad miny podobne robi w "sleepy hollow" i w "piratach z karaibow".zawsze w filmie widzimy cos podobnego,wydaje mi sie,ze widzimy prawdziwego johnnego i dlatego miny takie robi tez na codzien,bo takiej mimika nie mozzna sie nauczyc trzeba ja miec.na przyklad w serialu"21 jump street" jest inny.taki mlodziutki,ale miny te same.a poczekajcie na "rozpustnika"...

SAMIRA_2

tak samira.podobne role mnie kojarza sie z "frpm hell " i "sleepy hollow".ale tak ogolnie,bo na przyklad miny podobne robi w "sleepy hollow" i w "piratach z karaibow".zawsze w filmie widzimy cos podobnego,wydaje mi sie,ze widzimy prawdziwego johnnego i dlatego miny takie robi tez na codzien,bo takiej mimiki nie mozna sie nauczyc trzeba ja miec.na przyklad w serialu"21 jump street" jest inny.taki mlodziutki,ale miny te same.a poczekajcie na "rozpustnika"...

SAMIRA_2

tak samira.podobne role mnie kojarza sie z "from hell " i "sleepy hollow".ale tak ogolnie,bo na przyklad miny podobne robi w "sleepy hollow" i w "piratach z karaibow".zawsze w filmie widzimy cos podobnego,wydaje mi sie,ze widzimy prawdziwego johnnego i dlatego miny takie robi tez na codzien,bo takiej mimiki nie mozna sie nauczyc trzeba ja miec.na przyklad w serialu"21 jump street" jest inny.taki mlodziutki,ale miny te same.a poczekajcie na "rozpustnika"...

nosferatu

tak we from hell i sleep holloow może i jest podobny ale to dla tego że te role są podobne,ma mimike podobną bo jej sie raczej nie da zmienić.Ale chodzi mi o to że w slepp hollow nieczułam że występuje tam ten sam człowiek który grał we from hell ale Ichabod Crane,a naprzykład kiedy oglądałam Karol człowiek który sła sie papieżem a za tydzien chopin pragnie nie miłości to Adamczyk grał tak samo obie te postacie,i ciągle wydawało mi sie że w tym filmie niema Chopina a Jan Paweł II o to mi chodziło.

SAMIRA_2

rzeczywiście, Johnny jak nikt potrafi wcielić się w niemalże każdą postać ;) Jest świetnym aktorem, wg mnie najlepszym ;) podziwiam go za jego talent.. uwielbiam oglądać filmy z jego udziałem, szczególnie 'Piraci z Karaibów', czy też 'Jeździec bez głowy'. Zaimponował mi w 'Charlie i fabryka czekolady'. Wcielił się w postać Willy Wonki doskonale.. z początku go nie poznałam :P Ale gestykulacja i mimika charakterystyczna dla tego wspaniałego aktora ;) jest po prostu świetny ;)

użytkownik usunięty
princess_2

Podobno przyczyną tych ciągłych zmian w wyglądzie i stylu gry w filmach, jest to, iż Johnny nie chce być zaszufladkowany, (co wielokrotnie podkreślał). Moim zdaniem naprawdę trudno znaleźć film, gdzie dwa razy byłby „taki sam”. Co jest dość ciekawe odrzucił nawet rolę Sindbada, żeby znowu nie grac pirata;) Chyba największym ułatwieniem w rozpoznaniu Johnny’ego w filmach jest jego dość charakterystyczna mimika=)