Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 436 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

...jak słyszę że Ohh cudowny Depp, świetnie zagrał bo to i tamto, a w ogóle to jest taaaki przystojny że och i ach blablabla.... to mam już dosyć, bo wiem wszystko na temat.
95% chyba kobiet ocenia Johnnego po urodzie. Wystarczyłoby aby był przystojny i w miarę jako dawał radę jako aktor i już same superlatywy poleciałyby w jego kierunku. Dzisiaj kobiety oglądają filmy z Nicholsonem Jackiem i albo nie mają kompletnie nic do powiedzenia na jego temat albo jak już to "dobrze zagrał" i tyle. Smutna prawda i kolejny już dowód że jeśli się ma urodę to można wszystko! Czy tylko faceci hetero są w stanie ocenić Deppa TYLKO za jego aktorstwo? Ode mnie Depp nie dostaje żadnego plusa za urodę. (I nie jestem zakompleksionym, pryszczatym nastolatkiem z wałkami na brzuchu dlatego że tak twierdzę). Sam fakt zrządzenia losu matki natury że chłop jest przystojny (bo jest) nie powinno go windować w górę. Depp to naprawdę wielki aktor ale zagrał w paru gniotach. I nie bójmy się tego śmiało oznajmić. (nie mówię o tym filmie)

PS: Dziewczyny umotywowane urodą aktora, które mają mokro na jego widok obrzucają go wianeczkiem serduszek i samych najwspanialszych komentarzy, nawet w filmach które, no cóż.. porywające nie są. Proponuję zatem swoje miłosne podboje odstawić na inną ścieżkę. A aktorów oceniać po aktorstwie. A nie za sam fakt posiadania ładnej buźki. Jest wiele innych naprawdę wspaniałych aktorów którzy właśnie przez ten 1 czynnik są niezauważani.

Narcoser

Sądzę, że jest świetnym aktorem, a to, że jest ładny to tylko taki "dodatek", owszem niektóre filmy, w których grał to folia ale on sam zasługuje na taką ocenę jaką mu dałam- 10/10

Narcoser

Byłbyś wiarygodny gdyby nie Twoja ocena :P

Narcoser

Uważam, że masz rację. Sama nie cierpię etykietowania i osobiście cenię Deppa za szereg rzeczy, jednak które powinno się brać przy ocenie danego aktora, także uroda swoja drogą, ale ode mnie ma 10 za szereg rzeczy z nią nie związaną. Nie uważam natomiast, że jeśli "ma się urodę to ma się wszystko". Bynajmniej Johnny nie dostał by tylu propozycji i nie byłby wśród (jak można powiedzieć) elity, poważany w środowisku, gdyby nie jego zdolności aktorskie i kilka innych aspektów. To niewątpliwie bardzo dobry aktor a to że jest przystojny to swoją drogą, lecz cóż to ma do rzeczy, kiedy "bierzemy się" za ocenianie Go jako aktora? Niestety wiele kobiet są w swojej ocenie bardzo subiektywne i skupione na Jego wizerunku, to przykry fakt, ale z pewnością wiele docenia Jego warsztat artystyczny i różnorodność, ja z pewnością. Pozdrawiam.

uwieziona

w porównaniu z takim Day Lewisem Depp nie ma żadnego warsztatu

lotr12345

Co chyba jest tylko dowodem na jego talent. Day-Lewis mimo tego "warsztatu" nigdy by nie zagrał jak Depp w np. Piratach a na pewno nie zrobiłby tego w taki sposób

Narcoser

Johnny Depp beznadziejnym aktorem? Nie chcę nikogo krytykować za takie czy inne zdanie, ale tak naprawdę jest jednym z najlepiej zarabiających aktorów, dostaje role o których sam marzy i które sam sobie wybiera, gra w najgłośniejszych i najlepszych filmowych produkcjach z hollywood, i myślę że jest znany wszędzie. Co do jego aktorstwa, przecież on gra równie dobrze w komedii, dramacie, kryminale, filmie sci-fi czy innych produkcjach, więc jak to nie umie grać? Zagrał idealnie Edwarda nożycorękiego, przy Jacku Sparrowie prawie płakałam ze śmiechu, był ujmujący w takich produkcjach jak Czekolada czy też w Sweeney Todd, i rozwalił rolę osobiście przeze mnie uwielbianego Kapelusznika w Alicji. Moim zdaniem jest to aktor wszechstronny i bardzo utalentowany.

użytkownik usunięty
martusiasmile

martusia, wiej stad, zanim cie 'zjedza' psychoantyfani JD.

użytkownik usunięty
Narcoser

Nie potrafię się pogodzić z tym, że Depp jest wyżej od De Niro. Owszem, jest to świetny aktor, ale nie takiego pokroju jak Robert, mniej zasłużony, gorsze filmy.

Narcoser

jestem dziewczyną, mam 15 lat i przy ocenianiu deppa w ogóle nie pomyślałam o jego wyglądzie. (nie, nie jestem lesbijką). może nie oglądałam wielu filmów z jego udziałem, ale podoba mi sie jego sposób grania i to, ze gra tak.. prawdziwie? nie do końca o takie słowo mi chodziło, ale coś w tym stylu. po prostu (gdyby nie cała fantastyczna fabuła itd.) mogłabym uwierzyć, że to prawdziwy człowiek. niektórzy, nawet dobrzy aktorzy nie potrafia tego zrobić aż do tego stopnia.

atyde96

"Pretensjonalnie" - pewnie o to słowo Ci chodziło.

użytkownik usunięty
Dziadek_bez_dowodu

life ma kolejna kandydatke...

Narcoser

Nie wiem jak kobiety mogą oceniać tę ciapę po urodzie. Najbardziej zniewieściały kolo w Hollywood, do tego zniszczył archetyp pirata, grając jakiegoś pirata-geja. Może jest utalentowany, ale na Oscara nie zasłużył - daleko mu do tej nagrody.

Kastratek

"Może jest utalentowany"
z naciskiem na MOŻE

Kastratek

hehehe xD
śmieszna opinia, że Depp cokolwiek zniszczył grając Jack'a Sparrow'a :D

Narcoser

Twoja ocena powiedziała wszystko :D prowokatorze...

Narcoser

A ja Ci powiem, że w moim typie nie jest. Filmy z Jego udziałem oglądam, ale rzadko fabuła któregoś z nich mi się podoba bo nie ogladam filmów typu: Piraci z Karaibów bo takich filmów nie lubię, ale jak widzę jakąś postać kreowaną przez Niego to na prawdę jestem zachwycona bo aktorem jest świetnym. Królik w Alicji, czy Nożycoręki itd.... Jest genialnym aktorem i to trzeba Mu przyznać. A tak na prawdę czy jest ładny czy nie to osobista sprawa każdego z Nas co myśli o urodzie kogoś tam i nie zmienisz tego. Mnie draźni jak ktoś daje dużo pkt, a widział jeden film z czyimś udziałem. Jak można oceniać po jednym filmie? Ale nikogo nie zmusisz, zeby sprawiedliwie oceniał.

elkas22

ja staram się oceniać sprawiedliwie 5/10

lotr12345

Też,dlatego daję mu 8.

użytkownik usunięty
Marcinekk

a ja nie powiem ile, ale za pare lat dam mu 10 (jak zasluzy, a tego jestem pewna).

Jak tak dalej będzie cisnął z tym Burtonem to sam nie wiem:}oby

dalas 9, pamietam

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

masz swietna pamiec don.