...jak słyszę że Ohh cudowny Depp, świetnie zagrał bo to i tamto, a w ogóle to jest taaaki przystojny że och i ach blablabla.... to mam już dosyć, bo wiem wszystko na temat.
95% chyba kobiet ocenia Johnnego po urodzie. Wystarczyłoby aby był przystojny i w miarę jako dawał radę jako aktor i już same superlatywy poleciałyby w jego kierunku. Dzisiaj kobiety oglądają filmy z Nicholsonem Jackiem i albo nie mają kompletnie nic do powiedzenia na jego temat albo jak już to "dobrze zagrał" i tyle. Smutna prawda i kolejny już dowód że jeśli się ma urodę to można wszystko! Czy tylko faceci hetero są w stanie ocenić Deppa TYLKO za jego aktorstwo? Ode mnie Depp nie dostaje żadnego plusa za urodę. (I nie jestem zakompleksionym, pryszczatym nastolatkiem z wałkami na brzuchu dlatego że tak twierdzę). Sam fakt zrządzenia losu matki natury że chłop jest przystojny (bo jest) nie powinno go windować w górę. Depp to naprawdę wielki aktor ale zagrał w paru gniotach. I nie bójmy się tego śmiało oznajmić. (nie mówię o tym filmie)
PS: Dziewczyny umotywowane urodą aktora, które mają mokro na jego widok obrzucają go wianeczkiem serduszek i samych najwspanialszych komentarzy, nawet w filmach które, no cóż.. porywające nie są. Proponuję zatem swoje miłosne podboje odstawić na inną ścieżkę. A aktorów oceniać po aktorstwie. A nie za sam fakt posiadania ładnej buźki. Jest wiele innych naprawdę wspaniałych aktorów którzy właśnie przez ten 1 czynnik są niezauważani.
Sądzę, że jest świetnym aktorem, a to, że jest ładny to tylko taki "dodatek", owszem niektóre filmy, w których grał to folia ale on sam zasługuje na taką ocenę jaką mu dałam- 10/10
Uważam, że masz rację. Sama nie cierpię etykietowania i osobiście cenię Deppa za szereg rzeczy, jednak które powinno się brać przy ocenie danego aktora, także uroda swoja drogą, ale ode mnie ma 10 za szereg rzeczy z nią nie związaną. Nie uważam natomiast, że jeśli "ma się urodę to ma się wszystko". Bynajmniej Johnny nie dostał by tylu propozycji i nie byłby wśród (jak można powiedzieć) elity, poważany w środowisku, gdyby nie jego zdolności aktorskie i kilka innych aspektów. To niewątpliwie bardzo dobry aktor a to że jest przystojny to swoją drogą, lecz cóż to ma do rzeczy, kiedy "bierzemy się" za ocenianie Go jako aktora? Niestety wiele kobiet są w swojej ocenie bardzo subiektywne i skupione na Jego wizerunku, to przykry fakt, ale z pewnością wiele docenia Jego warsztat artystyczny i różnorodność, ja z pewnością. Pozdrawiam.
Co chyba jest tylko dowodem na jego talent. Day-Lewis mimo tego "warsztatu" nigdy by nie zagrał jak Depp w np. Piratach a na pewno nie zrobiłby tego w taki sposób
Johnny Depp beznadziejnym aktorem? Nie chcę nikogo krytykować za takie czy inne zdanie, ale tak naprawdę jest jednym z najlepiej zarabiających aktorów, dostaje role o których sam marzy i które sam sobie wybiera, gra w najgłośniejszych i najlepszych filmowych produkcjach z hollywood, i myślę że jest znany wszędzie. Co do jego aktorstwa, przecież on gra równie dobrze w komedii, dramacie, kryminale, filmie sci-fi czy innych produkcjach, więc jak to nie umie grać? Zagrał idealnie Edwarda nożycorękiego, przy Jacku Sparrowie prawie płakałam ze śmiechu, był ujmujący w takich produkcjach jak Czekolada czy też w Sweeney Todd, i rozwalił rolę osobiście przeze mnie uwielbianego Kapelusznika w Alicji. Moim zdaniem jest to aktor wszechstronny i bardzo utalentowany.
Nie potrafię się pogodzić z tym, że Depp jest wyżej od De Niro. Owszem, jest to świetny aktor, ale nie takiego pokroju jak Robert, mniej zasłużony, gorsze filmy.
jestem dziewczyną, mam 15 lat i przy ocenianiu deppa w ogóle nie pomyślałam o jego wyglądzie. (nie, nie jestem lesbijką). może nie oglądałam wielu filmów z jego udziałem, ale podoba mi sie jego sposób grania i to, ze gra tak.. prawdziwie? nie do końca o takie słowo mi chodziło, ale coś w tym stylu. po prostu (gdyby nie cała fantastyczna fabuła itd.) mogłabym uwierzyć, że to prawdziwy człowiek. niektórzy, nawet dobrzy aktorzy nie potrafia tego zrobić aż do tego stopnia.
Nie wiem jak kobiety mogą oceniać tę ciapę po urodzie. Najbardziej zniewieściały kolo w Hollywood, do tego zniszczył archetyp pirata, grając jakiegoś pirata-geja. Może jest utalentowany, ale na Oscara nie zasłużył - daleko mu do tej nagrody.
A ja Ci powiem, że w moim typie nie jest. Filmy z Jego udziałem oglądam, ale rzadko fabuła któregoś z nich mi się podoba bo nie ogladam filmów typu: Piraci z Karaibów bo takich filmów nie lubię, ale jak widzę jakąś postać kreowaną przez Niego to na prawdę jestem zachwycona bo aktorem jest świetnym. Królik w Alicji, czy Nożycoręki itd.... Jest genialnym aktorem i to trzeba Mu przyznać. A tak na prawdę czy jest ładny czy nie to osobista sprawa każdego z Nas co myśli o urodzie kogoś tam i nie zmienisz tego. Mnie draźni jak ktoś daje dużo pkt, a widział jeden film z czyimś udziałem. Jak można oceniać po jednym filmie? Ale nikogo nie zmusisz, zeby sprawiedliwie oceniał.
a ja nie powiem ile, ale za pare lat dam mu 10 (jak zasluzy, a tego jestem pewna).