Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 370 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Zanim rzuci się na mnie zgraja fanek; podkreślam,że do niego jako do aktora nic nie mam.
Nie lubię oglądać filmów w których występuje. Filmy z nim teoretycznie mają być artystyczne, utrzymywać napięcie, mają być z ''wyższej półki''...ale moim zdaniem nie są. Mają taki dziwny, przyciężkawy klimat, ale do ambitnych filmów się nie zaliczają...choć pewnie bardzo by chciały... Ambitny film to dla mnie film, który coś zmienia... Skłania do refleksji, do rozmyślania..Wiadomo o co chodzi..Nie lubię oglądać z nim filmów, bo wiem,że będą nudne, będą chciały uchodzić za coś więcej niż są...Nie są to złe filmy, ale nie porywające

Czy tylko ja zauważyłam ten ''Deppowski klimat'' filmów?

Opheliac89

Depp w ostatnich czasach gra głównie w samych rozrywkowych filmach nastawionych na zabawę, przygodę, akcje z pobudek czysto finansowych . Piraci z Karaibów, jezdziec znikąd, mroczne cienie chyba nie sądzisz, ze te filmy chcą uchodzić za ambitne. Dobre w wiekszosci to jakies produkcje nie są, zwłaszcza Alicja, ktora trudno strawic. Do tego wrzucasz te filmy do jednego worka, dziecinada ze jprdl. Arizona Dream, Las Vegas Parano, Truposz, widziałeś te filmy? Bardziej Burtonowski...
Do marcina: zmien se avatar, bo nie jest na czasie

Sparow5

WidziałAŚ :) Miał może parę fajnych ról, ale dalej to nic wielkiego

Opheliac89

Sorry. No miał, ale trza wpierw je obejrzeć, no nie.

Opheliac89

ja sie zgadzam z Tobą tez nie przepadam za filmami z deppem, piraci są dla mnie strasznie przereklamowani, podobała mi sie jego rola w edward nożycoręki, poza tym, nic szczegolnego...

radomir_niewiadomski

Ano...Dla mnie ogólnie on jest bardzo przereklamowany...

Opheliac89

Jestem fanką ale się nie rzucę ;) A ja właśnie lubię klimat filmów w których gra, na pewno sam fakt, że go lubię powoduję iż jeszcze bardziej jego filmy mi się podobają, tego nie będę ukrywać. Owszem gdy byłam młodsza chodziło tylko o tych "Piratów z Karaibów" głównie o pierwszą i drugą część, ale mówiąc o klimacie mam bardziej na myśli filmy typu Marzyciel, Dziewiąte wrota, Turysta, Czekolada, Blow, Sekretne okno i inne tego typu. Zgodzę się, że są czasem odrobinę za ciężkie,a na końcu właściwie nie wiem co o nich sądzić, całe te filmy i zakończenia wydają się bezsensu i wcale nie jest tak że pamiętam o nich bardzo długo, właściwie wcale ich nie rozpamiętuję. Ja po prostu dobrze czuję się podczas ich oglądania, pociąga mnie ten mroczny klimat i wpleciona w to postać odrobinę ironicznego i zdystansowanego Depp'a. Może po prostu mam do niego słabość i to ogromną, ale szanuję że ktoś go może nie lubić, bo właściwie nie mam żadnych argumentów na poparcie tego dlaczego dla mnie jest taki wyjątkowy. Mogę tylko powiedzieć, że po prostu jest w moim guście i jestem w trakcie oglądania jego filmów, coś czuję że obejrzę je wszystkie i może w końcu mi się on znudzi.

Opheliac89

Mistrzyni w generalizowaniu. ; )

Troublesome

No trochę tak :) Jak będę miała czas to rozwinę myśl.

Opheliac89

Spróbuję przeczytać.

Opheliac89

Widzisz bo jego gra jest na filmy teraz akurat co tworzy nie do pokazania choć niesamowicie potrafi pokazywać emocję ;/ proszę zauważyć jego kunszt aktorski jak potrafi pokazać to o czym ty teraz myślisz to jest prawdziwa umiejętność gry a że gra tera w takich filmach że tego nawet się nie dotyka to inna sprawa ;> . Heath Ledger moim zdaniem był znacznie lepszym aktorem ale niestety umarł ;/ Ale to tylko moje zdanie. Co do aktorów zgadzam się że w nowoczesnym świecie nie widzę aż tak dobrego aktora który mógł by mu dorównać bo albo już są za starzy albo po umierali ;/ Teraz on jest najlepszy i nie ma co tego ukrywać