Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
254 670 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Jest tu pełno osób które twierdzą, że jest nadzwyczajnie utalentowanym aktorem, jak i
takich, które uważają, że jest absolutnym dnem.
Moim zdaniem może nie ma jakiegoś ogromnego talentu. Aktor jak aktor. Dobrze gra,
wczuwa się w rolę, ale znów nie objawia się z cudem. Ale nie sądzę, żeby to był powód do
dawania mu oceny poniżej 6, lub 7. Jak widzę czasami 1/10 to mnie to nieco śmieszy. Każdy
przeciętny aktor zasługuje na co najmniej te 6, a trzeba zwrócić również uwagę na to, że
Johnny angażuje się w swoją pracę. Ilość nagród, czy filmów w których zagrał, reżyserował,
czy był producentem sama mówi za siebie. Nie bałabym się powiedzieć nawet, że jest
bardzo dobrym aktorem. Jednak dawanie bez podstaw mu 10/10 (a właściwie tą podstawą
jest "jaki on przystojny!" w większości przypadków) również jest niesprawiedliwe. Moim
zdaniem zasługuje na 8, lub 9 ze względu na doświadczenie i pracowitość, a także dobrą
sztukę aktorską. :) No, ale cóż, każdy z nas ma własne zdanie i to toleruję. To są tylko moje
skromne uwagi i możecie się z nimi zgadzać, lub nie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Nonus

to strasznie fajnie;)

pavel13

No co? Nudzi mi się, to muszę coś robić. ;p

Nonus

nie no, musisz;)

Nonus

sądzę, że depp jest dobrym aktorem i nawet w niezbyt wartościowym filmie (np.desperado 2) potrafi dobrze zagrać, ale nie sądzę że zasługuje na 10/10 i ważne żeby ocena była obiektywna

gosiaXD

Otóż to. :)

Nonus

ale oczywiście jest tak, że tłum dzieci, które obejrzały ''piratów'' odrazu strzelają mu 10 wzorując się na swoim ulubionum filmie

użytkownik usunięty
Nonus

Ja mu dałam 7/10 i serduszko, ale ciągle się waham.

a nad czy podwyższyć, czy obniżyć?

Nad zmniejszeniem, czy zwiększeniem? :) Dla mnie z pewnością jest jednym z ulubionych aktorów, ale nie super wybitnych. Dlatego sądzę, że ta 8 wahana na 9 i serduszko jest w miarę sprawiedliwe. :)

gosiaXD
O tak. Żeby go sprawiedliwie ocenić trzeba obejrzeć troszkę filmów. Ja póki co widziałam 10, ale były to różne gatunki. I dlatego sądzę, że już moja ocena będzie mniej więcej sprawiedliwa.

użytkownik usunięty
Nonus

No właśnie nie wiem czy zwiększyć, czy obniżyć, więc to chyba jednak dobra ocena.

Mhm. :) Myślę, że powinnaś dać sobie czas i najwyżej potem zmienić ocenę.

użytkownik usunięty
Nonus

Najbardziej mnie denerwuje, że większość nie potrafi postawić Depp'owi serduszka, bez stawiania 10/10.

No tak jest w większości aktorów, filmów itd. Punkty to raczej taka ogólna ocena filmu. Można dać 2/10, a dodać do ulubionych, ponieważ się podobało. Ale większość osób tego nie rozumie.

użytkownik usunięty
Nonus

Na szczęście jestem mniejszością.

postaw ocene 6/8

użytkownik usunięty
pavel13

Haha.

Nonus

7 / 10 tak jak w skali po prostu dobry aktor ale bez rewelacji.