Jest tu pełno osób które twierdzą, że jest nadzwyczajnie utalentowanym aktorem, jak i
takich, które uważają, że jest absolutnym dnem.
Moim zdaniem może nie ma jakiegoś ogromnego talentu. Aktor jak aktor. Dobrze gra,
wczuwa się w rolę, ale znów nie objawia się z cudem. Ale nie sądzę, żeby to był powód do
dawania mu oceny poniżej 6, lub 7. Jak widzę czasami 1/10 to mnie to nieco śmieszy. Każdy
przeciętny aktor zasługuje na co najmniej te 6, a trzeba zwrócić również uwagę na to, że
Johnny angażuje się w swoją pracę. Ilość nagród, czy filmów w których zagrał, reżyserował,
czy był producentem sama mówi za siebie. Nie bałabym się powiedzieć nawet, że jest
bardzo dobrym aktorem. Jednak dawanie bez podstaw mu 10/10 (a właściwie tą podstawą
jest "jaki on przystojny!" w większości przypadków) również jest niesprawiedliwe. Moim
zdaniem zasługuje na 8, lub 9 ze względu na doświadczenie i pracowitość, a także dobrą
sztukę aktorską. :) No, ale cóż, każdy z nas ma własne zdanie i to toleruję. To są tylko moje
skromne uwagi i możecie się z nimi zgadzać, lub nie.
sądzę, że depp jest dobrym aktorem i nawet w niezbyt wartościowym filmie (np.desperado 2) potrafi dobrze zagrać, ale nie sądzę że zasługuje na 10/10 i ważne żeby ocena była obiektywna
ale oczywiście jest tak, że tłum dzieci, które obejrzały ''piratów'' odrazu strzelają mu 10 wzorując się na swoim ulubionum filmie
Nad zmniejszeniem, czy zwiększeniem? :) Dla mnie z pewnością jest jednym z ulubionych aktorów, ale nie super wybitnych. Dlatego sądzę, że ta 8 wahana na 9 i serduszko jest w miarę sprawiedliwe. :)
gosiaXD
O tak. Żeby go sprawiedliwie ocenić trzeba obejrzeć troszkę filmów. Ja póki co widziałam 10, ale były to różne gatunki. I dlatego sądzę, że już moja ocena będzie mniej więcej sprawiedliwa.
No właśnie nie wiem czy zwiększyć, czy obniżyć, więc to chyba jednak dobra ocena.
Najbardziej mnie denerwuje, że większość nie potrafi postawić Depp'owi serduszka, bez stawiania 10/10.
No tak jest w większości aktorów, filmów itd. Punkty to raczej taka ogólna ocena filmu. Można dać 2/10, a dodać do ulubionych, ponieważ się podobało. Ale większość osób tego nie rozumie.