Depp jest bardzo dobrym aktorem ale nie jest lepszy od Nicholsona Hopkinsa De Niro Di
Caprio czy Hanksa.
Di Caprio jest niezłym aktorem... nic więcej ! Żadną rolą nie powalił mnie na kolana... Prawdziwymi bogami aktorstwa są Day-Lewis, Nicholson, Pacino, De Niro, Hanks, Bardem :) Oni prawdziwie powalają.
Zacznijmy od tego, że NIE WOLNO porównywać Deppa do aktorów pokroju De Niro, Pacino,Hopkinsa czy Nicholsona, ponieważ są to aktorzy dużo bardziej doświadczeni i starsi stażem, poza tym to niebo i ziemia (albo podziemia :P). Jak dla mnie Depp może nie jest aktorskim geniuszem, ale ma swoje bardzo dobre, a czasem nawet świetne role (np. "Las Vegas Parano").
Dokładnie :)
Poza tym, wracając do Depp vs Leonardo, myślę, że Di Caprio nie zagrałaby paru ról, w których Depp wypadł znakomicie. Wyobraża sobie ktokolwiek Di Caprio jako Jacka Sparrow'a? Bo ja nie, nawet w najgorszych koszmarach.
Z drugiej strony, nie widzę Deppa jako Jacka w Titanicu.
Każdy z tych aktorów ma na koncie naprawdę udane role.
Nie mówię, że akurat te role należą do najbardziej udanych. Podałam tylko przykład, że każdy z tych aktorów gra w inny sposób. Choć nie wstydzę się przyznać, że Depp jako Jack to moja ulubiona postać.