Zastanawia mnie jedno. Czym sobie ten aktor zaskarbił tak wysoką pozycją na tej stronie?
Odpowiedź dla mnie jest tylko jedna: otóż ujmę to na przykładzie:
Jest sobie debil, który oglądał piratów z karajebów, spodobał mu się ten film i co dalej?
Dalej taka osoba zakłada 100x konta tutaj, daję te zasrane 10/10 plus serduszko i tak oto
"aktorzyna" ten ma prawie 80000 głosów, przy czym inni ledwo co mają połowę z tego.
Dlaczego tacy aktorzy jak De Niro, Hopkins, Freeman, Nicholsom, Eastwood są niżej od
tego "kogoś"? Dla mnie to głupie, że aż śmieszne. Może miał parę ciekawych ról, ale nic
poza tym. Ledwo co powinien być w pierwszej 100. Czy wy naprawdę macie tak okropny
gust filmowy? Bawi was jakiś idiota, grający pirata od siedmiu boleści? A może oceniacie
go dlatego, że jest "przystojny", bo podoba się sweet szesnastkom?
Zaraz będą tutaj komentarze, że nie znam się, jestem głupi, ale wisi mi to i kole dupy lata.
Śmiech na sali. Nie wystawię mu 1/10, bo nie zasłużył na taką ocenę, ale z chęcią
chciałbym, aby spadł w rankingu o dobre parędziesiąt miejsc.
Napisałeś 100 % prawdy, może oprócz tego że miał parę dobrych ról( ja się aż tylu nie doliczyłem).
Niestety nawet gdybyś dał mu 1 to nic nie zmienisz, siła małych dziewczynek jest zbyt potężna.
I oprócz tych śmiesznych rozwodów nad multikontami, bo jak wiemy antyfani potrafili zrobić też ich znaczącą ilość i wystawić 1/10 oczywiście
Nie chce mi się znowu w to bawić :) Znalezienie reszty tamtych patałachów to była kwestia 5 minut, także dużo czasu nie straciłem.
same babole sie odezwaly,swoim postem wywolales te zalosne robaki ktore jak dotad wegetowaly pod kamieniem:)
A może przyjmiesz do wiadomości ze dużo więcej osób ma inny gust niż twój?
Bo widzę że cię ego przerasta - "skoro ja nie lubię tego aktora to widocznie jakiś debil musiał głosować 10000 razy, przecież to niemożliwe żeby ludzie mieli inne zdanie niż ja".
Ale to, że Depp nie jest jednym z dwóch najlepszych aktorów w historii (bo tak uważa społeczność filmwebu) to fakt, a nie subiektywne zdanie. Jeśli ktoś sądzi, że Depp zasługuje na drugie miejsce to nie ma najmniejszego pojęcia o aktorstwie.
Albo głosują normalni ludzie a nie sami krytycy filmowi.
Gość się oburza że ci aktorzy - De Niro, Hopkins, Freeman, Nicholsom, Eastwood - są niżej od Deppa.
Tylko że przeciętny 20 latek nie kojarzy tych aktorów bo co tu mówić, ich głośne role były lata temu a Deppa to kojarzy każdy.
Filmy za które ci aktorzy dostawali oscary - Ojciec chrzestny ,lot nad kukułczym gniazdem czy nawet milczenie owiec - uważacie że przeciętny człowiek który ogląda zwykle tylko najnowsze hity kinowe widział te filmy?
Jeszcze raz podkreślam - filmweb w zdecydowanej większości to nie krytycy filmowi tylko przeciętne młode osoby oglądające głównie najnowsze filmy - stąd sława Deppa.
Właśnie opisałeś stan ignorancji filmowej.
Grupa przygłupów, którzy tylko czekają na tytuły takie jak piraci, kung fu panda w 3d, fast five i się nimi podniecają.
Mam współlokatora, 25 gość, ma "fejsika" i te sprawy.Pożyczyłem mu dysk wymienny, na którym mam swoje filmy.
Przeglądnął je i stwierdził że nie znam się na kinie zupełnie bo mam filmy z jakimiś "starymi dziadami"-określenie dla De Niro, Hopkinsa, Nicholsona,Eastwooda,Pacino właśnie.Wieczorem wrócił z kina z piratów cały zadowolony.
Spytałem się czy Depp dobrze zagrał a on mi na to że to najlepszy aktor na świecie..
Szkoda że idiotów nie można karać śmiercią.
To jest tak samo jak z muzyka, jeb*na popkultura. Do takiej kultury niewątpliwie Johnny Depp należy.
Cała branża filmowa i artystyczna to jedna wielka całość. Nie powinno być wyboru na nowsze filmy i starsze, bo tylko głupek taki podział robi.
Piszesz tutaj o tym, że "Depp"jest na czasie" (tak to odebrałem) i dlatego zasługuję na taką wysoką ocenę oraz to, że ja nie mam gustu filmowego, bo przecież jest na 2 pozycji. Zobacz jego filmografię. Nie ma aż takich świetnych filmów, które byłyby chociaż w top 50, a jak jest jeden, to dużo. Kolejna rzecz, może nie należy się sugerować nagrodami filmowymi typu Oscary, ale przyznaj, że takiemu De Niro 2 Oscarów, czy też Nicholsonowi 3 statuetek za grę nie zdołasz odebrać, bo zasłużyli na nie z całą pewnością. Czym może się poszczycić Johny? Otóż może się poszczycić głupkowatą rolą w piratach z karaibów, która została wykreowana tylko dlatego, aby zyskać sławę gówniarzy, którzy oceniają Ojca chrzestnego na 1/10, a takie filmy jak Alicja w krainie czarów na 10. Ma to sens? Wydaję mi się, że nie i jest to naprawdę przykre doświadczenie. Jestem z młodszego pokolenia, ale po prostu nie znoszę filmów typu avatar, piraci z karaibów, narnie i inne gówna, które teraz wchodzą do kin, a więc dlaczego ja mam wielbić filmy "na czasie" ? Bo teraz jest taka moda? A może dlatego, że Johny Depp to prawdziwy pirat z krwi i kości trzeba go cenić bo żegluję po morzach i ma swoją szabelkę? Żenada panowie i panie (w szczególności).
Panowie poniżej - wy macie jakieś kompleksy?
Spoko nie lubicie aktora ale u was to przechodzi w fanatyzm.
BigGrove
Nie zrozumiałeś mnie.
Tłumaczyłem dlaczego Depp jest tak wysoko na tej stronie!
Nie twierdzę że skoro jest na czasie to jest dobrym aktorem - ale na tej stronie przeważają osoby mało znające się na aktorstwie więc nie potrafią docenić starszych filmów i aktorów.
Depp to jeden z moich ulubionych aktorów, dlaczego?
Bo przyjemnie mi się ogląda filmy z jego udziałem - i mam gdzieś że aktorstwem nie dorasta do pięt wymienionym aktorom.
Moja ocena aktorów jest subiektywna i nie wiem skąd to oburzenie jak ktoś go wysoko ceni.
Panowie - to nie jest forum dla znawców kina, nie rozumiem kpin z osób lubiących "piratów...".
Każdy ma swój gust, moja rada dla was drodzy znawcy - wyluzujcie i cieszcie się filmami a nie rozpaczacie nad rankingami.
skąd wziąłeś taki pomysł jak robienie kont aby dać 10 ? to idiotyczne ! Wiesz, każdy ma swój gust i miałeś prawo tak napisać ale bez przesady z robieniem kont aby dać 10 -.- . Ty tak robiłeś ?
Więc jak wytłumaczysz fakt, że następna pod względem ilości ocen osoba tj. Tom Hanks ma 35 tysięcy głosów mniej?
Że Ty go nie lubisz to nie znaczy że inni go nie lubią, najwyraźniej jest bardziej lubiany przez ludzi niż on. Z resztą co się będziesz przejmował głupim rankingiem, może na innych stronach Tom Hanks jest lepszy. :)
Na pewno znalazły się multikonta które oceniały Deppa po kilka razy, co jest zupełnie bez sensu. Ale tak samo bez sensu jest roztrząsanie tego. Co zmienia ta dyskusja?
Cóż powiem jedno. Obejrzałam 20 filmów z Johnnym Deppem, i według mnie zasługuje on na tak wysoką ocenę. Może i jest przystojny ale u aktora nie to jest najważniejsze. Ważne jest jak gra i jakie robi wrażenie na scenie. Oczywiście jego wygląd tez jest ważny, ale dla przykładu: lubię Alana Rickmana, mimo że nie należy do najprzystojniejszych, za to świetnie gra(wprawdzie nie obejrzałam z nim wielu filmów, ale i tak go lubię). Niektórzy aktorzy mają w sobie to "coś" i Johnny to ma. Możesz mieć po prostu inne wymagania do aktorów, wolisz inne filmy, ale nie obrażaj człowieka, którego nie znasz( nie żebym go znała).
A jeśli chodzi o robieniu 10 kont.. żałosny pomysł. Może ty tak robiłeś, żeby podnieść oceny swoim ulubionym aktorom?? Jak nie lubisz aktora to po prostu nie wchodź na jego stronę i nie oglądaj z nim filmów.
Pozdro:)
Co to za ignorancja?!
Jakie "inne wymagania"?
Chodzi o suchą ocenę AKTORSTWA a do tego nic nie ma sympatia.
Zresztą ja już prosiłem o wrzucenie jednego linka z jakąkolwiek sceną przedstawiającą wysokie aktorskie umiejętności Deppa i oczywiście się nie doczekałem.
Uważasz, że te robienie 10 kont to mój żałosny pomysł. To wytłumacz mi skąd Depp może mieć niemalże 80000 głosów, przy czym Tom Hanks ma od niego o połowę mniej (a jest drugi w rankingu ilościowym głosów). Dziwne, co nie? Może kosmici dają te oceny?
Oglądam filmy z każdym aktorem, aby móc mu wystawić ocenę, czyż nie dlatego jest ten ranking? Gdybym miał oglądać filmy tylko z moimi ulubionymi aktorami, to takich filmów by nie było. Przykład np. "Na żywo", gra tam Walken, którego lubię i gra tam również Dipek, którego nienawidzę - jaki wniosek? Mam nie oglądać tego filmu?
Gdybym podnosił oceny swoim ulubionym aktorom, to De Niro "teorytycznie" powinien być wyżej niż Depp, który otrzymuje notorycznie 1/10 na tym forum. Tylko jest mały problem, bo on NIE SPADA, TYLKO PNIE SIĘ W GÓRĘ, więc coś jest nie tak...a może to właśnie wy malutkie dziewczynki oceniacie go z tylu różnych kont, bo w końcu taka ocena, ilość głosów, wyświetleń jego filmów i serduszek z dupy się nie bierze.
A i jeszcze jedno: ja Dipowi nie wystawiłem żadnej oceny, więc nie pisz tutaj, że ja jestem do niego negatywnie nastawiony, po prostu obiektywnie go oceniam i nie zasługuję na tak wysoką pozycję i ocenę, ale też nie zasługuję na 1/10, bo nie gra jak Steven Seagal.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia, u mnie słońce świeci, choć czasem pochmurnie, a u Ciebie?
Może Depp dlatego ma tyle głosów, żę jak klikasz na ludzie filmu to on jest pirwszy i wszyscy mu odrazu walą oceny, w więkrzości te 10/10 bez zastanowienia, bo im się ,,Piraci..." podobali. Jak chcecie obejrzeć dobry fim, to zobaczcie ,,4. piętro".