mi sie te nolanowe wyczyny niespecjalnie podobaja ale mowie tylko o dark knight bo pierwszego nie widzialem nawet
powrot jest na pewno lepszy ,ja patrze przez pryzmat tego ze joker ledgera wypad lepiej ale i tez dla samego mrocznego i ciezkiego klimatu ,pingwina i przeslicznej miszel.
tdk
b powrot
b poczatke/89
powrot 8/10 ale mialem wrazenie ze ciut gorszy od 89
teraz bede ogladal poczatek, podlapalem faze na batmana a potem tdk jeszcze raz
batman forever sie nie oplaca nie?
forever? heheeh wlasnie dales dowod ze nie masz bladego pojecia o batmanach czego konsekwencja jest ze nie masz rowneiz bladego pojecia na temat burtona/nolana a takze nicholsona/ledgera
<pstryk>
nie wazne co napiszesz ,jaki znaczek czy cytat wstawisz,wyszlo na jaw jakim jestes pozorantem ,kreujacym sie na znawce.
wybacz,przebacz ,polub mnie na nowo po tych gorzkich slowach buahuheuheuehHEHEHEEH!
nie widzialem robina i tylko tdk z nolana
jak obejrze poczatek i jeszcze raz tdk to sie wypowiem
wiem jedno ze na pewno w produkcjach nolana nie bedzie takiego klimatu jak u burtona
hmm i tu si epojawia odwieczny problem bo nolan tez wprowadzil klimat tylko swoj tak jak burton swoj ,tylko nei psiz ze klimat burtona to ten bardziej komiksowy bo vito juz sie na to nacial i ludzie z forum tdk go zlinczowali a przynajmniej zrobiliby to gdyby mial odwage napisac cos takiego tam.
to w koncu widziales tdk czy nie?
proponuje obejrzec poczatek i mr jak najszybciej po obejrzeniu 89 i powrotu wtedy kontrast jest najlepszy.
na robina nawet nie ma sesnu tracic czasu chyba ze sie wkrecisz w cala 'sage' batmanow ale pozostawia jedynie niesmak podobnie jak forever-najgoresze kreacje carreya i lee jonsa ktory powinien dostac wpier dol za kreacje 2face dent z mr byl o niebo lepszy!!
widzialem tdk ze 2 czy nawet wiecej lat temu
srednio tresc juz pamietam a tymbardziej klimat etc
poza tym wczesniej nie bylem znawca jeszcze no i nie mialem mozliwosci porownaniua burtona z nolanem
to jak bedziesz ogladac to skup sie na kazdejs cenie bo ,mimio tego co gadaj hejtrzy kazdy fragment jest na miejscu a calosc spina sie tak ze dzieki temu mamy przejrzysty wglad w tdkr.
ja przed tdkr odswieze sobie wszytskie 4 czesci.
powiedz miszczu bo nie czytalem komiksow czy joker umarl permanentnie czy tez pojawi sie jeszcze w przyszlych batmanach?
nie, nie umarl permanentnie,mozlwie ze byl jakis nr gdzie zginala le w wersji amer a nie mam dostepu do wszystkich komiksow usa bo jest ich kilkatysiecy.rowniez nie bylo czegos takiego jak to co bylo w 89 mianowice jakis wypadek z kwasem.
jak masz ochote/pieniadze to kup sobie komiks azzarello-joker bardzo fajnie zilustrowany i z ciekawa fabula.
idealnie zaprezentowal prawdziwego pingwina - ramiona jakby zespolone z tulowiem poruszajace sie razem na boki. MISTRZ.
nolan robi trylogie wiec u niego juz nie
ale nie chcialbym zeby na razie ktos nowy zjamowal sie batmanem ,wersja nolana to juz jest chyba wszystko co mozna wyluskac z nowej realistycznej odslony batmana
mialo byc wyzej grales* oczywiscie
niezle mam literowy ostatnio;d
w ogole nigdy nie grales w nic hehe?
nie napisalem ze nie gralem,ale ze nie gram;p
zdarza mi sie czasami w cos pograc ale wole np konsole nic pc
kiedys nawet czesto gralem w fife i tekena ale teraz jakos nie zbyd.jakos gry mnie nei jaraja.
ja teraz tez nie gram juz ale kiedys to gralem ostro
teraz okazyjnie pogram jak wyjdzie jakis ciekawy tytul, ostatnio w listopadzie w skyrima gralem ale mnie znudzil
po 2 tyg
imo powrot prawie na rowni z mr ale jednak z przewaga tego drugiego
forever mozna obejrzec ale pozostawia po sobie niesmak a dla fanow universum komiksowego to raczej policzek,natomiast batman & robin to juz jest dno i nie warto tracic na to czasu.
masz racje scenariusz dawal wieksze pole do popisu danielowi. wybacz.
co filmu rowniez sie zgadzam tylko i az 7/10.