Jakie jest wasze ulubione miejsce akcji z filmów z Johnnym Deppem. Dla mnie zarąbista była osada Sleepy Hollow no i las oczywiście....... taki upiorny............ A na drugim miejscu dom Morta cośtam z Sekretnego okna. Może to dziwne, ale to miejsce tak strasznie mi się podoba......... na takim odludziutaka fajna chata.
miejsce akcji z johnnym w roli głównej to na pierwszym miejscu sleepy hollow,a zaraz później Londyn we from hell.
dom Morta Rainey rzeczywiście jest świetny... ja lubie jeszcze Arizone z "Arizona Dream" i fabryka czekolady w "Charliem...." ;D
ja bym jeszcze do tego dodała to cudowne miasteczko z Edwarda Nozycorękiego (takie same domki w pastelowych kolorach, te trawniczki, mężowie wyjezdzający w tej samej chwili do pracy i plotkujace na rogu żony) hehe no i jeszcze Las Vegas w Las Vegas Parano
pozdrowienia
SHIT! ja chciałam napisać LAS VEGAS!!! ale skoro już jest to napisze Karaiby!! (nie lubie zachwalać "piratów...", bo teraz wszyscy to robią, ale naprawde bardzo mi sie podobały te statki, ocean, Tortuga i wogóle) tu wyrażam ogromne zdziwienie, iż nikt tego jeszcze nie napisał...
fanki Jacka Sparrowa... oups... przepraszam... kapitana Jacka Sparrowa- gdzie jesteście?? blah (hate it)
A ja nie wiem jakie wąty masz/macie do tych fanek kapitana Jacka Sparrowa.To chyba dobrze że sie podoba a czemu taki i taki film to jak kto woli.
Ja oglądałam kilka filmów z nim ale Jack Sparrow spodobał mi sie najbardzie oraz nie tylko on.A to że wile osób o nim usłyszało dopiero po Piratach to dobrze i lepiej dla niego.I co z tego że dopiero po Piratach...
A ja nie wiem jakie wąty masz/macie do tych fanek kapitana Jacka Sparrowa.To chyba dobrze że sie podoba a czemu taki i taki film to jak kto woli.
Ja oglądałam kilka filmów z nim ale Jack Sparrow spodobał mi sie najbardzie oraz nie tylko on.A to że wile osób o nim usłyszało dopiero po Piratach to dobrze i lepiej dla niego.I co z tego że dopiero po Piratach...
ah... za dużo pisania... nieważne xP xP xP
ale znalazłam dokładnie to o co mi chodziło... napisała to emily69 w innym temacie... tylko nie wiem czy moge zacytować... jesli nie to SERDECZNIE PRZEPRASZAM i można usuwać ten post...
"[...]Depp robi furore na stornie filmwebu to tylko dla tego, ze po hicie jakim byli "Piraci z Karaibow", masa nastoletnich fanek zaczela sie nim podniecac, tylko, ze wzgledu na wyglad. Masa dziewczynek, ktore nie znajac jego filmografii i nic nie wiedzac na jego temat slepo zachwycaja sie jego uroda [...]"
po części to prawda,że tylko dlatego interesują się nim fanki...na szczęście "jesteśmy MY".kto jest juz troche czasu na filmwebie(i odwiedza stronę johnnego) to wie o kogo chodzi!
oto moj ranking:
1. jego dom w Sekretne Okno
2. dom Bely Loguosi (czy jakos tak) w Ed Wood
3. dom Bennego i Joon w filmie Benny and Joon
4. fabryka czekolady w filmie Charile i Fabryka Czekolady
5. statek Czarna Perła w Piraci z Karaibów
Osobiscie najbardziej podobal mi sie ten ogormniasty dom w jakim mieszkal Edward ze swoim Wynalazca :) Ogrod byl naprawde imponujacy, a wnetrze tego "zamczyska" swietnie oddawalo klimat w jakim mial poruszac sie glowny bohater, tajemniczy i przygnebiajacy zarazem :)
-Wioska Sleepy Hollow i ten mroczny las
-Fabryka czekolady
-Tortuga
-No i oczywiście Nibylandia w Marzycielu