Gosc ma talent jak zaraza i procz tego urok osobisty:) Jakie sa wasze ulubione jego role? Mnie osobiscie przypadla do gustu postac Jacka Sparrowa z Piratow..(pewnie kazdy ja obstawi:), Ichaboda Crane z Jezdzca bez glowy i Dona Juana DeMarco :P
Zdecydowanie:
Edward Nozycoręki - już się kiedyś wypowiadałam na ten temat. Ta rola mnie zauroczyła. Jeszcze nigdy nie widziałam tak 'innej' postaci. Edward był zarazem wrażliwym artystą, niepokojacym introwertykiem, niby o duszy człowieka chociaż był cyborgiem. Dokładnie pamiętam co sobie pomyślałam w tamtej chwili: "ja nie mogę, co to za aktor, tak kapitalnie odtwarza te rolę"?
Sir James Matthwie Barrie - mam do tej postaci sentyment, ponieważ jest mi bardzo bliska. Dorosły mężczyzna o duszy dziecka. Taki który nie chce dorosnąć. Uważam że jest to jedna z najlepszych (o ile nie najlepsza) rola Johnny'ego w jego karierze. Jestem zachwycona lekkością z jaką potrafił odtworzyć sposób bycia, wyrażania emocji Barrie'go.
Pozdrawiam serdecznie-Melody_Jodie
a wogóle tą "reszte" to oglądałaś...piraci to komercha w której Johnny raczej nie gra...a zagrał w niej dla córeczki ;)....więc jeśli lubisz go jedynie za piratów to tak naprawde gówno o nim wiesz i lepiej się o nim nie wypowiadaj!
Każdy ma swoje zdanie, ja go lubie tylko za piratów, może i gówno o nim wiem, ale chyba moge tak sądzić, co?? I będe się dalej wypowiadać a tobie to gówno do tego!!!!
Jeśli 'gówno o nim wiesz' to po co się wypowiadasz? Cechą osoby inteligentnej i kulturalnej jest wypowiadanie się na temat w którym ma się jakiekolwiek pojęcie i że tak powiem- pole do popisu. No chyba, że Ty do takowych nie należych, wtedy możesz sobie pisać nawet, że Depp świetnie odegrał rolę Anakina w Star Wars i faktycznie, nam gówno do tego :]
BTW ten temat już był- nie wiem po co drugi raz go zakładać.
Co że ja nie kulturalna?? Nie masz prawa mnie oceniać, bo mnie ne znasz. Jestem kulturalna, przecież go nie obraziłam. No ja miałam tylko okazje obejrzeć piratów i jeszcze jakieś dwa ale nie do końca, i najbardziej spodobał mi się jako kapitan jack. No to tyle, jak chcesz się kłócicić to znajdź sobie kogoś innego, bo ja nie mam ochoty.
polecam Ci, dziewczynko, zrobić coś z mózgiem, np. wyjąć go z czaszki, odkurzyć, wsadzić do zmywarki i nastawić na pęłną parę, po czym włożyć z powrotem (jeśli się okaże, ze go nie masz, nie zdziw się.) --> to tak a propos tego, że każdy może sie wypowiadac, a innym gowno do tego. jeśli nie zadziała, postaraj się skończyć z filmwebem (jak sama nazwa wskazuje - łeb pełen filmów, a nie jednego)
albo, kulturalniej, skoro znasz tę cechę ;) - jak nie oglądałaś innych filmów, uracz nas i nie mów, że są beznadziejne. nie uważasz, ze to odrobinke głupie?
Juz wiele razy na tym forum pisałam,ze dla mnie kazda postac kreowana przez Johnny'ego jest inna,oryginalna,dlatego nie mam jednej ukochanej postaci,albo jednej najgorszej,moge tylko o niektorych powiedziec,ze mi sie jedna bardziej podobała a inna mniej czy cos:)
mnie zapadł w pamięci urzekający AXEL BLACKMAR z "Arizony Dream" , ICHABOD CRANE ze "Sleepy Hollow", i cpt. JACK SPARROW :)dalej to Willy Wonka,Barrie,Rochester i moze Mort Rainey-te kreacje mi sie podobały,są takie inne,po prostu mają swój urok.
Axel to taki młody, szalony chłopak ,z ciekawą filozofią dot. ryb i życia rybiego,z wielka wyobraźnia- to dlatego jest mi bliski- ja tez wciąż żyję marzeniami,po prostu w nich tonę.. i w rozkminach na różne dziwne tematy.Poza tym podobał mi się styl ubioru Axela i jego "rozwichrzone" włosy i gesty :)włosy "na kurczaka" widoczne podczas kolacji u Elaine i Grace wymyślił Johnny:)
Ichabod ma rowniez cechy takiego młodego chłopczyka,nieśmiałego,niedoświadczonego, chimerycznego:)
no a cpt. Jack Sparrow to juz nie mlody chłopczyk,ale tez ma szalone pomysły, jest zaskakujący,nieprzewidywalny, ma świetne riposty,potrafi urzekać,ma zniewalające spojrzenie,niebalane texty, no ma to "coś" po prostu- a to mi sie w nim podoba:)
podobała mi sie rola w edwardzie nozycorekim, marzycielu, piaratach.nie oglądałam wszystkich filmow z deepem ale w tych 3 był swietny
Oczywiście Piraci z Karaibów gdzie grał Jacka Sperrowa,ponieważ tam jego ta rola jest śmieszna i także dlatego,że zafascynowała mnie postać Jacka. Wszyscy uważali go za pozbawionego duszy człowieka ale "Odkryłeś sobie dobrego człowieka"
Ehh...jak czytam posty tej dziewczynki od ,,gówno mi możecie" i ,,reszta jest do bani" czy jakos tak to mam uczucie że pisze to osba mniej więcej 10 letnia. Podpisuje się pod tym co powiedział Sperma: skoro ich nie widziałąś to po co je komentujesz??;/
Co do tematu:
Trudno nie lubić Jacka Sparrowa bo jest do postac stworzona przez wytwórnię ,,do lubienia" tak więc uwarzam, że Johnny dobrze to zagrał.
Don Juan DeMarco to mój ulubiony film i bohater. Był cudowny. Juan odczuwał wszytsko inaczej i chociaz tak na prawde to jakby cały film był metaforą to każdy odbiera go na swój sposób tak jak DeMarco odbierał świati miłość. To żę swiat wokól nie był idealny, nie przeszkadzałą mu- stworzył swój własny szczęśliwy. A jeśli ktoś po obejrzeniu teg filmu pyta ,, to on był tym Don Juanem" i nie rozumie końca znaczy, ze nei zrozumiła tez filmu...film uroczy...
Oczywiście to nie wszystkie role które mi się podobały, ale moją ulubioną jest DEMarco, więc opisałam tylko tamtą
Pozdrawiam, domarka:*