2 miejsce w rankingu.....to jakiś absurd
może kiedyś miał dobre role np.Co gryzie Gilberta Grape'a,Marzyciel,Piraci z Karaibów..
na jego miejscu w rankingu powinni być tacy aktorzy min. jak
Hanks,Pitt,Oldman,Ledger,Crowe,
Bo nie są lepsi od Deppa? Rozumiałbym przykład De Niro, Hackmana itp. Podsumujmy:
Ledger- Hołubiony za rolę Jokera. Poza tym jeszcze dobra rola w TBM. Most overrated actor on this site xD
Pitt - Dobry ale żadnej świetnej roli nie widzę jak na razie. No może poza rolą w filmie "12 małp" w ostateczności.
Hanks-Jeszcze może w ostateczności, ale go nie lubię. Przez ostatnie 10 lat nic ciekawego.
Crowe- No proszę Cię. Nawet tutejsi antyfani Deppa go nie lubią. Kiedy on ostatnio coś zagrał
Żaden z nich nie zasługuje na to miejsce. A, i nie twierdzę że Depp na nie zasługuje mimo że to mój ulubiony aktor.
Kiedyś był też moim moim ulubionym aktorem ale zmieniłam zdanie co do niego.No dobra może przesadziłam chciaż rola w Gladiatorze i Pięknym Umyśle była niezła.Hanks może i Forrest i Zielona Mila i Szeregowiec Ryan to były złe role?Każdy z powyżej wymienionych dostał Oskara no oprócz Pitta i niedocenionego Oldmana które jest o wiele lepszy od Deppa.
Zielona- Nic specjalnego. Szeregowiec to samo. Forrest wiadomo że dobra.
Oldman jest lubiany na portalu wyłącznie przez rolę w Leonie i może jeszcze w HP.
Jak już napisałem żaden z łącznie z Deppem nie zasługuje, ale zacznijmy od tego że to ranking popularności i odzwierciedla on zdanie ogółu, a nie jednostki.
Dobra.Ale niektórzy powinni patrzyć na talent a nie tylko na to że "wow jaki Depp jest sexsowny i taki boski".Jak znam życie większość ocen jest przez jego wygląd.
Pitt - żadnej świetnej roli?
- 12 Małp (David Mills)
- Przekręt (Mickey)
- Ciekawy przypadek Benjamina Buttona (Benjamin Button)
- Wichry namiętności (Tristan Ludlow)
- Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda (Jesse James)
- Tajne przez poufne (Chad Feldheimer)
Depp nie ma koncie żadnej roli która byłaby w stanie równać się z tymi powyżej wymienionymi
Śmieszny jesteś z bronieniem Bradzia.
-12 małp- Tu się zgodzę co napisałem
-Przekręt- W miarę, ale po wszystkich wychwalaniach na forum byłem ździebko zawiedziony.
-Button- Dla mnie bez rewelacji, ale źle nie jest
-Wichrów nie oglądałem
-Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda - Filmem byłem totalnie zawiedziony i uważam że jedyną osobą która tam coś pokazała był Casey Affleck.
-Tajne przez pufne- Dobra rola, może nawet bardzo dobra.
Przejdźmy do meritum. Pitt nie zasługuje na pewno na drugie miejsce. Co więcej nie zasługuje nawet żeby być przed Deppem. Co nie zmienia faktu że w rankingu jest trochę za nisko w porównaniu do tego kto go wyprzedza.
a Depp jakie ma role? Po za Kapitanem Jackiem nic, nigdy tak na prawdę nie sprawdził się on w roli dramatycznej, ciągle gra tylko świrów.
button to nie rola tylko charakteryzacja i komputeryzacja. nominacja oscarowa to nieporozumienie. a do pitta nic nie mam, dobry jest, i zgodze sie ze mial sporo dobrych filmow
Oldman jest świetny, ale kurde jak myślę o jakiejś jego świetnej roli to tylko mi się przypomina ta z Leona. Jeszcze w Draculi dobra.
Obejrzyj sobie Prawdziwy Romans jak zagrał alfonsa alabamy,Rosencrantz i Guildenstern nie żyją,Meantime z 1984r,Sid i Nancy albo Hannibal to zobaczysz że Depp czy Oldmanie to pikuś
"Prawdziwy Romans" widziałem i jest to spoko rola, ale na ekranie go mało. Widziałem jeszcze "Hannibala" no i tam zagrał spoko, ale tak naprawdę to wielu mogłoby się wcielić w tą rolę.
No dobra może troche przesadziłam jest świetnym aktorem komediowym.A Ralph Fiennes?Za Listę Schindlera,Lektor czy Angielski Pacjent
Mój ranking aktorów :
1 Robert De Niro
2 Anthony Hopkins
3 Gary Oldman
4 Tom Hanks
5 Jack Nicholson
6 Leonardo DiCaprio
7 Geoffrey Rush
8 Ralph Fiennes
9 Colin Firth
10 Johnny Depp
Jeżeli mogę spytać jaki jest twój ?Tez byś dał Depp'a na 2 miejscu?
Ale w jakim? Ulubionych czy najlepszych?
Jeśli chodzi o ulubionych to chyba tak:
1.Depp
2.De Niro
3.Pacino
4.Nicholson
5.Norton - kiedyś był na drugim, ale po ostatnich filmach...
5.DiCaprio
6.Brando
7.D. Hoffman
8.Bogart
9.Oldman
10.Neeson
Po twojej liście stwierdziłem że to też lista ulubionych. Oprócz Nicholsona żaden by się nie załapał do normalnej listy 10 najlepszych w historii. Z mojej z 4 może, ale zaznaczam że to 10 ulubionych.
Akurat nie patrze czy ulubiony czy nie ale na role jakie zagrał bo gdybym wzięła i utworzyłabym ranking "ulubionych aktorów" to byłoby tak min.
1 Oldman
2 Fiennes
3 Firth
4 Neeson
i tak dalej
To ten twój ranking najlepszych kiepawy trochę. Lotr parę postów niżej umieścił zdecydowanie lepszą dziesiątkę.
Każdy ma inny gust.Przynajmniej moimi ulubionymi aktorami nie są Mroczkowie czy Justin Bieber.
Miał być najlepszych. Gust się tyczy ulubionych. Żadne ranking najlepszych nie może być pod wpływem gustu, bo zmienia się w ranking ulubionych.
Przykład Oldman 3 w najlepszych dlatego że niektóre role nie spasowały mi np "Dead Fish" czy "Ksiega Ocalenia" a 1 miejsce w ulubionych ponieważ jest jak "kameleon" w każdym filmie jest inny i bardzo szanuje tego aktora
Obiektywny ranking najlepszych aktorów:
1.Willis
2.Stallone
3.Schwarzenegger
4.Statham
5.Jet Li
6.Jackie Chan
7.Seagal
9.Van Damme
10.Lundgren
to jest naprawde przejmujace,z twojej top100 wnioskuje ze nie jestes gimbuskiem/trollem/prowodyrem a jednak lubisz aktorow ktorym do tego miana daleko brakuje.(pomijajac nr 1 na twojej liscie)
jak to za co?! swietny aktor nie tylko komediowy.przez wielu nie doceniany i zapamietany z roly glupka z ace ventury
szczerze mowiac nie kieruje sie iloscia statuetek (jakichkolwiek).jim jest swietnym komediantem w filmach przy ceremoniach stand up'ach kabaretach etc ale takze w dramatach nawet te dwa filmy,pokazuja ze potrafi zagrac dwie skrajnie oddalone od siebie stany emocjonalne.oczywiscie ogromny plus za jego plastyczna twarz i niegdys cialo.nie wielu aktorow potrafi doprowadzic swoja twarz do takiego stanu.dlatego wg mnie(w moim sub rankingu ulubionych a takze najlepszych) jest wyzej niz depp.
wymieniłaś bardzo przecenianych aktorów chociaż Ledger miał świetną rolę w Tajemnicach .....i bardzo dobrą w Mrocznym Rycerzu
Pitt zazwyczaj można by go kłodą drewna zastąpić chociaż miał parę dobrych ról nawet ze 2 bardzo dobre
Hanks to aktor dość wtórny ,który od jakiś 10 lat nie istnieje -2 dobre role nic więcej no może jeszcze niezła ta z cast away
crowa -dostał najbardziej niezasłużonego Oscara w historii kina ,niezły w rolach prymitywnych osiłków
Oldman -Bardzo dobry w Leonie ,fajny w Draculi dalej nie pamiętam
pierwsza dziesiątka mogłaby zawierać takich aktorów (kolejność przypadkowa )
- Robert De Niro
-Alec Guinness
-Peter Sellers
-Peter o' Toole
-Marlon Brando
-Jack Nicholson
-Dustin Hoffman
-Henry Fonda
-Lawrence Olivier
-Al Pacino
(11) Daniel Day Lewis
po tym zobaczymy:
http://www.filmweb.pl/film/Master%2C+The-2013-583006
http://www.deadline.com/2011/05/harvey-weinstein-buys-world-rights-to-paul-thoma s-andersons-untitled-next-film/
szkoda ze te dwa filmy nie wychodza w tym samym roku. bylaby ciekawa konfrontacja. z opisu rola mistrza wyglada bardzo ciekawie.
prawda? widzialas role seymura-hoffmana w watpliwosci w tamtym roku? zdecydowanie jemu sie nalezal, polecam jak nie widzialas