Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 797 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Jaki był pierwszy film który widzieliście z Johnnym? U mnie zaczęło się od Edwarda Nożycorękiego- miałam wtedy może z 7 lat ale zakochałam sie w tym filmie, potem długo długo nic i dopiero po oglądnięciu Piratów olśniło mnie że Jack Sparrow to Edward z dzieciństwa no i jakoś tak wyszło że postanowiłam oglądnąć wszystkie filmy z Johnnym - jak do tej pory widziałam 19.

Teraz kolej na wasze historie.
Pozdrawiam =)

Yoko_ono

Moja historia nie jest dluga,po prostu kilka lat temu,chyba z 5.. ogldanelam na tvn "Jeźdźca bez głowy" i na maxa oczarował mnie Ichabod Crane:)

ale pozniej jakos nic i dopiero po ponownym oglądnięciu "Jeźdźca bez głowy" i cpt.Jack'a Sparrow'a w słynnych Pirates zaczełam sie interesować Deppem,kupiłam jego biografie i już było "po mnie" :P ,niesamowicie zafascynowała mnie ta osobowość,Johnny jako aktor i osoba prywatna,jego ciekawy życiorys; wyoglądałam chyba polowe wywiadów i filmików z youtube.com z Johnnym i postanowiłam oglądnąc z nim wszystkie filmy- jak dotąd oglądnęlam 18,ale dąże do zrealizowania swojego celu:)

acha-hmm..nie wiem,czy przypadkiem kilka lat temu,jak bylam u kolezanki w domu to czy ona mi wtedy nie puscila na video fragment "Wakacji w kurorcie" tak mi sie cos przypomnialo teraz,ale nie jestem pewna,wtedy nie miałam pojęcia,że on tam gra czy coś...Chcialabym ten film cały ogladnac, a ciezko go dostac:/

madzia06

hmm...coś tak jakby kiedyś widziałam podobny post....nie jestem pewna....może nie tutaj, ale na pewno coś takiego było o_O

aga_113

Hmm pierwszy ? Chyba Edward Nożycoręki. Ale ręki za to nie dam ;p

Rimmi87

"Hmm pierwszy ? Chyba Edward Nożycoręki. Ale ręki za to nie dam ;p"
Mój też :) ALe też ręki nie dam :PPP

Szajba

yyyy pamietam go najbardziej z klątwy czarnej perły

lorraine93

Mój pierwszy film z Deppem to "Edward...", napewno. Jak ja go dawno nie widziałam...

HekateV

A troche inaczej niz reszta bo byl to film "Na żywo". oczywiscie wtedy nie wiedzialam ze to depp ani jaki jest genialny. wlasciwie to zapomnialam o tym filmie az do momentu kiedy znalam go juz lepiej i ogladalm jego kolejne filmy. trafilam na "na zywo" jszcze raz i dopiero w trakcie ogldania zorientowalam sie ze ja to juz widzialam. wiec wychodzi na to ze to byl pierwszy film :)

Yoko_ono

Pierwszy film z Johnym to był Edward Nozycoręki.Miałam wtedy może z 6-7 lat i kompletnie nie wiedzialam o co w nim chodzi ani tym bardziej kto w nim gra:)Potem obejrzałałam Gilberta Grape'a dowiadując się potem od mojej siostry i tożsamości przystojnego Gilberta:)(tak nawiasem moja siostra tez bardzo lubi Deppa to chyba rodzinne ;P:)Wtedy była Czekolada jeśli dobrze pamietam.W tym filmie bardzo mi się spodobał.Nastepny film z Johnnym to byli słynni Piraci i tak naprawdę dopiero wtedy obejrzałam ten film "świadomie" bo wcześniej to były takie migawki, urywki jego ról.Ale tak napraqwdę zaczęłam się interesować filmografią Johnny'ego po "Skrzyni Umarlaka".Od tej pory obejrzałam sporo filmów z jego udziałem.Uzbiera się koło 20.
Policzmy ;)
1.Edward Nożycoreki
2.Czekolada
3.Piraci 1
4.Piraci 2
5.Beksa
6.Jeździec bez głowy
7.Z piekła rodem
8.Blow
9.Marzyciel
10.Żona Astronauty
11.Charlie i fabryka czekolady
12.Rozpustnik
13.Arizona Dream
14.Co gryzie Gilberta Grape'a
15.Ed Wood
16.Benny and Joon
17.Gnijąca Panna Młoda (głos)
18.Don Juan DeMarco
19.Człowiek który płakał
20.Donnie Brasco (fragmenty:)

użytkownik usunięty
Don_Joana

Wow spora kolekcja;)Mój pierwszy film z Deppem to Co gryzie Gilberta Grape'a :p wtedy zwróciłam uwage na Johnnego, no a później powiedziałam sobie że musze obejrzeć jak najwięcej filmów z jego udziałem. Hmm jak narazie, porównując do powyższej notki, były: Czekolada, Piraci 1 i 2, Jezdziec bez głowy, Blow, Marzyciel, Zona astronauty, Charlie i fabryka czekolady, Rozpustnik, Arizona Dream, Co gryzie G.Grape'a. W sumie 11, jeszcze mi trochę zostało, ale całe życie przede mną;)

JA po raz pierwszy ogladalam NA ZYWO ktory zostal wyemitowany w tvn no i moze jeszcze jezdziec bez glowy....

HEma

Właśnie do tych 20 co wymieniłam dochodzi jeszcze "Na żywo":))Pewnie jest jeszcze pare flmów które oglądałam a nie pamiętam:)Tak nawiasem nie zachwycił mnie ten film fabułą ale Johnny grał dobrze chociaz to nie była jego najlepsza rola :)

Don_Joana

ja obejrzałam 29 filmów z nim xP, i tak jakoś od 3 miesięcy utknełam przy tej liczbie ;\ w maju się poszeży troche xD

Don_Joana

Pierwszy raz to oczywiście "Edward Nożycoręki", wtedy to nie wiedziałam kto to jest Johnny Depp ;] a potem to "Na żywo". Było kilka podejść do tego filmu, nigdy nie mogłam go do końca obejrzeć (ale się wreścię się udało);p.

Foxi_2

Moim pierwszym filmem z Deppem, był również Edward, i już od tamtej pory byłam fanką Johnnego:)

miss_kej

Edward, ale Johnny spodobał mi się w Piratach :)) Od "Piratów.." automatycznie zostałam Jego fanką i zaczęłam oglądać filmy z Johnny'ym. Następnym był "Nick of time" (Na żywo)

happysad_owa

moj pierwszy "Co gryzie Gilberta Grape'a?" Chyba ten, bo ten jakos wbil mi sie w pamiec.

cry_baby

Moim pierwszym filmem jaki widziłam z Johnnym, był "Charlie i fabryka czekolady" (być może wcześniej widziałm z nim jakiś film, ale najprawdopodobiej nie wiedziałam nawet, że to Johnny;P) Przedtem go nie znałam, a przynajmniej sie nim nie interesowałam, ale jak obejrzałam "Charliego..." to mnie zachwycił swoją grą, a potem byli "Piraci..." i już stał się absolutnie moim ulubionym aktorem;P
A teraz mam na koncie obejrzanych ok. 20 filmów z Deppem i dąże do obejrzenia wszystkich xD pozdr!

AsiulkA_2

Kiedy zobaczyłam piratów z karaibów byłam zafascynowana aktorem, który grał javka sparrowa. później przez przypadek trafiłam na dziewiąte wrota. od tej pory obejrzałam już 25 filmów z johnnym i przeczytałam jego biografię. uważam, że jest on najlepszym aktorem swojego pokolenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yoko_ono

Pierwszy fim obejzalam z Johnnym Charlie i Fabryka czekolady znacie??

Cornelia265

co za pytanie...."uhu haha!willy wonka! willly wonka! to od czekolady spec..." xD

aga_113

Willy Wonka! Willy Wonka! to od czekolady spec
Willy Wonka! Willy Wonka! każdy zbratać się z nim chce... =)

I mój ulubiony text z tego filmu: "Ehhh PITT-BULLE z Was!"

Yoko_ono

ja jak byłam mała obejrzałam "jeźdźca bez głowy", "Edwarda nożycorękiego", "czekoladę" i "co gryzie gilberta Grape'a" . wtedy oczywiscie nie miałam jeszcze pojęcia kto to jest johnny depp. Później na HBO ileś razy obejrzałam "piratów z karaibów", bardzo mi się podobało, ale nadal byłam nieświadoma, co to za ludziki na ekranie. jakos tak się stało, że przed premierą drugiej części skapnęłam się, że uwielbiam ten film. trafiłam wtedy na filmweb, a to za sprawą muzyki Hansa Zimmera. Wtedy też pokapowałam sie kim jest Johnny Depp i stał się on moim ulubionym aktorem. Następnym po piratach filmem z nim, jaki obejrzałam w kinie był rozpustnik: specjalnie w wakacje przeszukiwałam repertuar kin w gazecie i byłam zachwycona, że jest jakiś film z Johnnym, a przecież w ogóle nie widziałam żadnych zwiastunów.
no to tyle:D
do dziś obejrzałam łącznie chyba 12 filmów z jego udziałem:)

Yoko_ono

hmmm...... teraz niejestem pewna czy to byl "Edward Nozycoręki" czy "Beksa"... pamiętam, że to baaardzo dawno bylo i z tych pierwszych razów gdy widziałam oba te filmy pamiętam tylko kilka scen. od tej pory oczywiście widziałam je ponownie, ale tak naprawdę fanką Johnnego stałam się po obejrzeniu "Dziewiątych Wrót".... ale za drugim razem...:)

Yoko_ono

Hmm nie pamiętam czy się tu wpisywałam;)
Edward;)

Yoko_ono

ja johnnego poznałam po 2 cz piratow trudno uwierzyc ze wczesniej go nie znalam...nawet pierwszej wczesniej nie ogladalam... oczywiscie oczrowal mnie od samego poicztaku... :D szperalam w internecie, szukalam notek zdjec o johnnym...sciagnelam tez wszystkie filmy ogladalm i nadrobilam zaleglosci ;) wiem o deppusiu wszystko!! :D moja przygoda trwa juz prawie rok (od premiery 2 potc) kocham cie johnny i nigdy nie przestane!! ;P

agusia_pinczerek

poszłaś na druga część filmu, nie obejrzawszy wsześniej pierwszej? O_o

martini215

niom :] wiem, beznadziejnie..ale nie moja wina ze go wczsniej nie znalam...;) po wyjsciu z kina od razu sciagnelam 1, 2 tez i obejrzalam kazde po parenascie razy ;p no i pozostale filmy tez.... :)

Yoko_ono

W moim przypadku łatwiej wymienic filmy, których nie oglądałam ale nie taki przeciez jest temat. Na liczniku mam 20 filmów z Deppem (nie licząc dwóch, które skutecznie ukołysały mnie do snu)według mnie najlepsze "jego" filmy to "Rozpustnik" i "Ed Wood". Te najgorsze sobie podaruje...

Yoko_ono

Acha...pierwszego filmu nie pamiętam-to mógł być "Edward ..." albo "Co gryzie Gilberta Grape'a"

dunkelheit_2

dla mnie pierwszym był " sleepy hollow "- nizły film :)

Yoko_ono

Nie jestem pewna, który był pierwszy.. Już od wczesnych lat oglądałam sporo filmów (i właściwie byłam mniej wybredna niż teraz). Wydaje mi się, że pierwszy raz zarejestrowałam istnienie Depp'a w wieku 6 lat kiedy zobaczyłam teledysk "Into the great wide open". Pamiętam, że byłam zachwycona tym klipem. Pierwszym filmem był prawdopodobnie "edward.." (jeden z moich ulubionych filmów z dzieciństwa), ale Depp'a skojarzyłam z postacią z teledysku chyba przy "Arizona Dream" (obecność Faye Dunaway była zapewne pomocna).. Pamiętam, że wtedy myślałam, iż jego nazwisko czyta się jak Deep;]
Od tej pory obejrzałam ok 30 filmów z Johnnym [nie będę wymieniać tytułów].. Jest on bezwątpienia jedym z moich ulubionych aktorów, ale naprawdę jest mi trochę przykro, że wiele osób kojarzy go wyłącznie z "Piratami.." i nawet nie zadaje sobie trudu, żeby poznać jego inne filmy. Irytuje mnie też bezmyślna krytyka pod adresem osób, które lubią Deppa.
Zarówno fanom "Piratów.." jak i "anty-fanom fanów" gorąco polecam filmy z tym aktorem z lat 80 i 90;]

Yoko_ono

zaqczelo sie od
Jeźdzca bez glowy, siedziałam sama w domu a w tv leciał ten horror zapadł mi film w pamiec poniewaz miałam wsyztskie telewizory włączone w domu i nawet idąc do toalety przez 2 pokoj widziałam telewizor i wracając tak byłam wp-atrzona w ekran ze klamka od drzwi wbiła mi się w plecy i miałam rane (do teraz mam blizny)

potem przypadkowo w TV zobaczyłam film "Na żywo" i wtedy zainteresowałam się personą uroczego akrota i wyszukałam o nim informacje w internecie zaczelam obsesyjnie wypozyczac filmy z nim na dvd. az wkoncu zauroczyłam sie piratami jak tylko weszli do kin

Lady_Diana

Najpierw Edward Nożycoręki, potem Czekolada no i cała seria piratów. A teraz nadrabiam zaległości ;)

candyyy

Hm... Mój pierwszy film z Depp'em to "Piraci z Karaibów Klątwa Czarnej Perły". To było trochę ponad rok temu. Całkiem możliwe, że wsześniej widziałam jakieś filmy z Johnnym, ale nie pamiętam ;]
Wszystko co dotąd widziałam (trochę nie pokolei...):
1)PZK 1
2)Czekolada
3)PZK 2
4)Jeździec bez głowy
5)PZK 3
6)Marzyciel
7)Blow
8)Z piekła rodem
9)Charlie i fabryka czekolady
10)Ed Wood
11)Co gryzie Gilberta Grape'e
12)Człowiek który płakał
13)Don Juan DeMarco
14)Donnie Brasco
15)Na żywo
16)Sekretne okno
17)Odważny
+ z "Zanim zapadni noc" tylko sceny w których był Johnny (chciałam obejrzeć całość, ale przez przypadek sobie skasowałam :/)
^^

fretten

U mnie się zaczeło od rozpustnika a pózniej byli to piraci 2 i tak się zaczeło moje maniactow bo jak ogladalam rospustnika to niewiedzalam kto to jest ale po jakims czasie sie dowiedzalam no i pózniej byli piraci z karaibów 2 wiec poszlam do kina i mi sie Johnny spodobal na moim kocie widzalam juz filmów z Depp'em dokładnie 23 pozdrawiam...:):)

BK_201

Pierwszy to Co Gryzie Gilberta Grape'a albo Donnie Brasco (???)
Nie pamiętam, ale chyba jednak Gilbert :)

Yoko_ono

mam dopiero 12 lat ale j. depp zafascynował mnie swoją grą kiedy oglądnęłam PZK 2 ale potem dowiedziałam się że w tym filmie gra J.D. i od tamtego czasy oglądnęłam zaledwie 4 filmy z jego udziałem PZK 1,2,3, Czekolada i chcę Edwarda nożycorękiego na youtube oglądałam fragmenty z filmu Benny i Joon

rozilla

U mnie zaczęło się od pierwszej części piratów, ale żeby nie było tak banalnie to powiem, że właściwie nie miałam zamiaru ich oglądać.
Na wieczór miałam zaplanowane oglądanie Troi, która leciała tego dnia w tvn. Niestety (dopiero później okazało się że na szczęście) Troja leciała dopiero o 21 a nie jak myślałam o 20 bo niedawno zaczęli nadawać Odwróconych i nie zapamiętałam jeszcze że superkino które wtedy często oglądałam bo fajne filmy leciały przesunęli o godzinę. Skapnęłam się za 5 ósma. Przejrzałam program i włączyłam Polsat, mając nadzieję że może film który tam nadawali mnie wciągnie i przetrwam tą godzinkę, o 21 przełączając sobie na tvn. Nie muszę już dodawać, że o Troi przypomniałam sobie w reklamie i wcale już nie miałam ochoty przełączać, nawet jak piraci się skończyli.
Potem weszłam w internet i wpisałam w google Johnny Deep bo tak mi się wydawało że się nazywa ten, co grał genialnego cpt Sparrowa. Trafiłam na jakąś stronę czy forum gdzie ktos strasznie naskoczył na tego co napisał Deep ze Johnny nie jest żaden głęboki i że się pisze DEPP. Zapamiętałam :-) No a potem zapragnęłam najpierw obejrzeć drugą część piratów, a potem inne filmy już z DePPem, żeby zobaczyć, czy faktycznie mają rację ci, co pisali, że był świetny nie tylko w pirarach.
Teraz mam na koncie 10 filmów +pannę młodą (głos) i kilka odcinków 21 jump street które znalazłam w internecie i nie zamierzam na tym poprzestać.
I wiem że to trochę nie na temat ale oprócz piratów do których mam sentyment moja ulubiona jego rola (fajnie to brzmi :-)) to Ichabod Crane i Don Juan.