Jakie role Deppa najbardziej zapadły wam w pamięć,urzekły czy wzruszyły?Czekam na propozycje.
P.S. Moje typy to Ed Wood i Edward Nożycoręki chociaż każda rola J.Deppa jest niesamowita.Może jednak da się wytypować te które wy odebraliście i zapamiętaliście najlepiej. Pozdrawiam.
Wg mnie Johnny jest niesamowity we wszystkich swoich filmach ale najbardziej w pamięć zapadł mi Edward Nożycoręki, Ed Wood, James Barrie i oczywiście jako Kapitan Jack Sparrow.
Uważam, że Johnny genialnie wcielił się w rolę Edwarda Nożycorękiego i Jacka Sparrowa. Jeszcze podobał mi się w Dziewiątych wrotach jako Dean Corso. Nie ma co mówić więcej. Depp świetnie gra we wszystkich swoich rolach.
mnie zapadł w pamięci urzekający Axel Blackmar z "Arizony Dream" , Ichabod Crane ze "Sleepy Hollow" i cpt. Jack Sparrow :) te kreacje bardzo mi sie podobały,są takie inne, cudowne, po prostu mają swój urok.
Axel to taki młody, szalony chłopak z wielka wyobraźnia- to dlatego jest mi bliski- ja tez wciąż żyję marzeniami,po prostu w nich tonę.. i w rozkminach na różne dziwne tematy.Poza tym podobał mi się styl ubioru Axela i jego włosy,gesty :)bardzo:)
Ichabod ma rowniez cechy takiego młodego chłopczyka,nieśmiałego, chimerycznego:)
no a cpt. Jack Sparrow to juz nie mlody chłopczyk,ale tez ma szalone pomysły, jest zaskakujący,nieprzewidywalny ma świetne riposty,potrafi urzekać,ma zniewalające spojrzenie,niebalane texty, no ma to "coś" po prostu- a to mi sie w nim podoba:)
Nie ogladalam z nim za duzo filmow (ale zamierzam wszystkie ;), mi najbardziej podobal sie w PzK i Człowiek, który płakał...a i jeszcze Czekolada :)
Najlepsze jego role to zdecydowanie
* Edward Nożycoręki ("Edward Nożycoręki")- pierwszy raz w kinematografii pewna postać aż tak mnie urzekła. Wrażliwy na krzywdę ludzi, sam nieszczęśliwie okaleczony jednakże subtelny artysta o niepokornej duszy introwertyka.
* Sir James Barrie ("Marzyciel")- wieczne dziecko które nie chce dorosnąć. To samo mogłabym powiedzieć o sobie:)
Do tych postaci mam najwiekszy sentyment, bo są to w moim mniemaniu jego najlepsze kreacje. Do poczetu, mogę jeszcze dodać tytułowego 'Rozpustnika', którego jednak danych osobowych zapomniałam:)
Johnny zagrał w "Rozpustniku" John'a Wilmota,hrabiego Rochestera:)
tez mi się w tym filmie bardzo podobał,ciekawa postać wykreował bez dwóch zdań,z jednej strony jak zwykle "dziwną",a z drugiej obsceniczną,zarówno śmieszną jak i "niesmaczną" ,no i w końcu ponoszącą tragiczną klęskę-sam biedak doprowadził siebie do paskudnej i nańbiącej śmierci:( w sumie żal mi było tego Rochestera:(
Dzięki Madziu za pomoc przy klasyfikowaniu danych naszego hrabiego:) Zawsze wylatuje mi to z głowy.
Piraci z Karaibow ( lubie ten typ filmow-przygodowka)
Marzyciel,DOn Juan DeMarco,Człowiek ktory płakał ( piekne wzruszajace filmy)
Sekretne Okno,Dziewiate Wrota=)
Na zywo= fajny filmik:P
Zdecydowanie Edward Nozycoreki, Gilbert Grape, kapitan Jack Sparrow. Fajny byl tez jako mlokos w Koszmarze z Ulicy Wiazów :)
Edward Nożycoręki, Marzyciel, Charlie i fabryka czekolady, Piraci i oczywiście ARIZONA DREAM(kto nie widział niech żałuje:) )
Wedłóg mnie Edward Nożycoręki, Ichabod Crane i Jack Sparrow były jego najlepszymi rolami :) Chociaż podobało mi się też jak grał w "Czekoladzie" :D Chociaz, jak już ktoś powiedział, każda jego rola jest świetna xD