Nie kwestionuje Deppa bo jest świetnym aktorem ale sądzę że drugie miejsce to gruba
przesada. Sławę bądź co bądź ale głównie zyskał dzięki " piratom" a specjalnie
poruszającym lub inteligentnym filmem oni nie byli. Osobiście uważam że jest świetny ale
czy lepszy od De Niro, Freemana, Hanksa?- Wątpie
Chyba nikt takich rankingow nie traktuje do konca powaznie, przeciez nikt (no dobra, moze kilkadziesiat osob?) z tysiecy uzytkownikow tego serwisu zawodowo nie zajmuje sie kinem, wiec dlaczego mielibysmy traktowac go jako miarodajne zrodlo? Ktos jest piekny i popularny (niepotrzebna skreslic), to zazwyczaj jest wysoko. W pierwszej setce nie ma ani Katherine "4 oscary" Hepburn, ani niejakiego Bogarta i zastepow wielu wybitnych aktorow, o ktorych nikt z mlodszych nie slyszal. 2 miejsca Deppa jest przesada, ale pierwsza 40-ka najlepszych aktorow w historii kina, juz tak:)
P.S. Przyznam, ze kilka lat temu sam ocenialem tworcow zbyt wysoko, wiec istotnie przyczynilem sie do "popsucia" topowej setki:D
na pewno nie jest lepszy i jest wiele aktorów, którzy powinni być przednim, choć Depp też sam w sobie nie jest złym aktorem, bo na swoim koncie ma wiele dobrych ról i podoba mi się jego sposób grania, ale nie potrzebnie aż tak bardzo przejmujesz się tym rankingiem. :p jak napisał już Qjaf, w pierwszej setce nie ma takiej Katherine Hepburn, co nie zmienia faktu, że to jedna z najlepszych aktorek kina.
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201011/1290345265_by_Ayamecha_500.jpg
Za tę rolę większość (10-20 lat) dają mu 10/10 + serce...
No i co z tego że większość za tą rolę mu tyle daje. Wiele osób daje Harrisonowi Fordowi 10/10 za Hana Solo lub Indiego. Taka sama zasada. Wielu aktorów jest utożsamianych z daną rolą. Ja zaznaczam po raz kolejny że oglądałem wszystkie filmy z Deppem żeby ktoś się znowu nie przyczepił do mojej oceny.
jestem w przedziale 10-20 i wcale nie dałam mu 10/10 + serce, a 8/10 i jeśli chodzi o Piratów z Karaibów to widziałam tylko i wyłącznie ostatnią część, która mi się spodobała, nie powiem, że nie, ale ocenę wystawiłam mu za m.in Edwarda Nożycorękiego, za Sekretne Okno i Charliego i Fabrykę Czekolady.