widziałem 2 dni temu w empiku i co mnie najbardziej uderzyło - na okładce jest napisane "biografia jednego z NAJLEPSZYCH AKTORÓW WSZECH CZASÓW "
Tylko kobieta mogła to napisać albo ktoś kto nie ma pojęcia o aktorstwie.
Tim Burton "...niekoniecznie interesuje się swoim wlasnym wizerunkiem, lecz raczej tym, aby dosłownie stać sie postacią ,która gra..."
Burton oczywiście chwali kumpla ale to co mówi to bzdury.Fizyczność Deppa jest stale zmieniana w jego filmach ale to zasługa charakteryzatorów a nie jego aktorstwa .I na pewno nie jest to gwiazda stosująca Method Acting. Depp zachowuje dystans a nie staje się postacią , która gra... w ogóle dziś nadużywa się terminu system Stanisławskiego czy method acting - to że ktoś tyje i chudnie do roli , goli łeb lub zapuszcza dredy ...NIE OZNACZA JESZCZE stylu spopularyzowanego przez Lee Strasberga . Jeśli chcecie zobaczyć prawdziwego wyznawce tej szkoły polecam kreacje Daniela Day Lewisa czy Dustina Hoffmana.
przedszkole to scenariusz do memento. psychofanatyzm w stosunku do deppa opiera sie na jego seksualnosci (mylnie przez male dziewczynki interpretowanej jako umiejetnosci aktorskie) na co za wczesnie w przedszkolu.
nie wiesz może czy Robert De Niro doczekał się biografii ? Nicholsona i Brando czytałem ale De Niro nigdzie nie mogę znaleźć
rzeczywiscie brando jest wszedzie. tez rozgladalem sie za biografia de niro po roznych ksiegarniach i nigdzie nie widzialem. wydaje mi sie ze jedyna opcja to biografia w jezyku angielskim nabyta przez internet
http://www.bookcity.pl/obcojezyczne/search/de+niro