zważywszy na to, że zostało jeszcze trochę wakacji to chciałem androbić filmografię Johnego Deppa. Widziałem już:
Edward nożycoręki
Jeździec bez głowy
Sekretne okno
Charlie i Fabryka Czekolady
Parnassus
Turysta
i wszystkie części Piratów.
czy moglibyście polecić mi Wasze ulubione tytuły?
polecam film "Co gryzie Gilberta Grape'a" . naprawdę fenomenalna gra Deppa, Leonardo DiCaprio także zagrał tam wspaniale, ciekawa fabuła i naprawdę dobrze zrobiony film. Polecam :)
Oba są dobre ale nie ma co porównywać. Z Piekła Rodem to świetna ekranizacja komiksu. LVP to moim zdaniem perfekcyjna ekranizacja "Lęku i odrazy w Las Vegas". I tak z dzieł Thompsona wolę "Rum Diary" którego ekranizacja wyjdzie w tym roku.
Gnijąca panna młoda (co prawda animacja, ale postać Victora podobna do Deppa)
jak już pisali: Czekolada ( nie tylko ze względu na Deppa, ale na całokształt)
Benny i Joon (miłość dwojga psychicznie upośledzonych)
Dziewiąte Wrota (tu gra całkiem normalnego gościa w przeciwieństwie do większości jego filmów ;D)
No i reszta filmów Tima Burtona, w których wystąpił jeśli lubisz mroczny klimat połączony z czarnym humorem.
moim zdaniem ten film ogólnie jest słaby, ale Depp pociągnął go trochę. nie wiem, czy to jest warte obejrzenia. cóż strasznie komputerowy ruch postaci, dosyć przewidywalny ..
Przede wszystkim polecam film "Człowiek, który płakał", mimo że jego kwestie sa ograniczone, był znakomity. Polecam również "Z piekła rodem", "Marzyciel" oraz "Wrogowie publiczni", pozdrawiam. :)
Czekolada polecam bardzo :) W prawdzie Johnny pojawia się w drugiej połowie filmu ale ma znaczącą rolę. Marzyciel. Beksa strasznie się uśmiałam na tym filmie :D. Sweeney Todd bardzo fajny, i muszę przyznać, że Johnny ma nawet dobry głos, mógły nagrać jakąś piosenkę z Vanessą :). Don Juan DeMarco i Co gryzie Gillberta Grape'a również. Oglądałam już 25 filmów z Johnnym i tylko Turysta mnie rozczarował, nie wiem czemu ale nie podobał mi się ten film, moim zdaniem Johnny po prostu nie pasował do tej roli.
blow, sweeney todd, marzyciel, no i jeszcze taki lekki, dobry na wakacje - beksa :)