Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
246 743 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Jego kreacje są żenujące, w ogóle nie przekonują. Prawdopodobnie jeden z najbardziej przecenianych aktorów w historii kina.

aleq1138

Świetnie, błysnąłeś oryginalną opinią... Chociaż nie, hejt na Deppa robi się większy wraz ze wzrostem jego popularności. Więc jednak nie jesteś oryginalny.

użytkownik usunięty
rog3r

Słowo "hejt", "hejtować" jest tak przereklamowane, że żal dupę ściska. W języku Polskim jest tyle ładnych słów, ale i tak wszyscy używają wstrętnego wyrazu "hejt".
Nawiązując do tematu, jedyny dynamiczny film jaki z nim oglądałem to "Na żywo", a cała seria o Piratach z Karaibów jest według mnie nudna,

Jakbym zmienił słowo "hejt" na "nienawiść" to bardzo zmieniłby się sens mojej wypowiedzi>?

użytkownik usunięty
rog3r

Po prostu wszędzie, gdzie tylko się coś krytykuje, ludzie używają tego paskudnego słowa. Można inaczej wyrazić swoje zdanie, chociażby używając słów "poniżenie", "obraza", "niedocenienie".

użytkownik usunięty

tylko że niekiedy takich i podobnych tematów nie da się określić inaczej niż hejt, bo jest to zwkłe krytykanctwo i nie ma to nic wspólnego z konstruktywną krytyką.

użytkownik usunięty

O właśnie, zamiast "hejt", można użyć słowa "krytyka" z odpowiednim przymiotnikiem.

"Polacy nie gęsi, iż swój język mają."

użytkownik usunięty

no właśnie o to chodzi, że nie można użyć słowa krytyka, bo krytyka to trzeźwe spojrzenie na coś z rzetelnymi argumentami na poparcie swojego zdania, a takie bla bla bla jest zły bo jest zły to nic innego jak hejt ewentualnie można to nazwac krytykanctwem.

Nie, krytyka to coś co popierasz argumentami a to co napisałeś to hejt - w wolnym tłumaczeniu, jeśli obrzucasz kogoś błotem bo tak i nic poza tym to tak, to jest właśnie hejt;)

użytkownik usunięty
Turtlesik

Nie ma to jak wracać do tematu po pół roku.. Powiedz mi tylko, która z moich wypowiedzi kogoś obraża, obrzuca błotem?

Nigdy nie patrze na daty, patrze natomiast na treść, nie obrzucasz źle to zrozumiałeś chodziło mi tylko o definicje a użyłem "Ty" nie dlatego że Ty tak robisz tylko nie wiem jak to nazwać...no jak coś tłumacze to zazwyczaj używam tej osoby jako przykładu:D A po prostu chciałem Ci tylko napisać(nawet po pół roku) że według mnie krytyka i hejt to dwie odrębne sprawy, ot tyle.
Pozdrawiam

na żywo.. omg kto wam tu dał prawo do założenia konta?!

aew4334555

To dobry film. Z resztą... po tym jak ktoś ocenia jakiś film nie możemy oceniać osoby.

RyksaMedlin

to beznadziejny i jeden z najsłabszych filmów z udziałem deppa jak i z jego tragicznym wręcz, aktorstwem.

aew4334555

Moja wypowiedź miała na celu zwrócenie ci uwagi, iż nie należy obrażać ludzi tylko ze względu na ich gusta.

RyksaMedlin

fajnie,tylko nikogo nie obraziłem a jedynie zadałem ironiczne pytanie .późnej ludzie się dziwią że taki depp jest przed brando czy newmanem.

użytkownik usunięty
aew4334555

A ja tylko napisałem, że to był jedyny triller, film trzymając w napięciu, jaki z nim oglądałem.

aleq1138

Fatalny aktor...wyrazy współczucia.To nie chodzi ,ze na FW jest na czołowych miejscach.Widziałeś wszystkie jego filmy,czy chocby Arizone Gilberta.Truposza,Czekoladę,Rum Diary...stary-to bardzo dobry aktor.Pozdrawiam.Polecam wczesniejsze filmy,np.Arizona Dream,Co Gryzie Gilberta Grapea,Truposz,Odwazny.Mysle,ze zmienisz choc troszke zdanie.Pozdrawiam,serdecznie,hej

aleq1138

Czep się drewnianego Stathama. Depp już w latach 90 udowodnił, że jest b. dobrym aktorem z potencjałem, a w następnej dekadzie tylko to potwierdził. Nie rozumiem co ma popularność do oceny gry danego artysty. Ale jeżeli opierasz swój wątpliwy wniosek na kilku filmach z czego 4 to Piraci - NIE DZIWIĘ SIĘ. : )

Troublesome

Amen!Masz absolutna racje przyjacielu.hej

użytkownik usunięty
Troublesome

polać mu^ ;-) jak zawsze dobrze prawisz

Znowu uwielbienie doszło do głosu. Nic nie poradzę, że nawet największy shit przypada mi do gustu, "bo Johnny gra". Można popaść w obłęd. : )

użytkownik usunięty
Troublesome

ja tam się dziwić nie będzie, sama się doczekać nie moge the lone ranger :P a w ogole to sobie zaplanowalam w te wolne obejrzec znow wiekszosc filmow z Deppem i porobic sobie takie minirecencje - jak juz skoncze to Ci dam linka ;D

Z miłą chęcią zobaczę. Ja na dniach zabieram się za to: http://www.filmweb.pl/film/Source%2C+The-1999-9672 i może później za to: http://www.filmweb.pl/film/Slow+Burn-1986-9609 ale ciężko będzie z tym drugim, bo średnio mi podchodzi młody Depp, może już lepiej wreszcie Alicje sprawdzę.

użytkownik usunięty
Troublesome

no właśnie Slow Burn..to muszę sobie przypomnieć ;)

Chyba skuszę się na "I żyli długo i szczęśliwie", podobno Depp z mojego ulubionego okresu jest tam kilka minut. : D

użytkownik usunięty
Troublesome

ale on tam tylko na kilka minut :D

w 21 Jump Street (2012) miał kilka minut to zniszczył (w pozytywnym znaczeniu) film : )

aleq1138

popieram, mocno przereklamowany, zupełnie nijaki typ. jako jakis tam trzecioligowy aktorzyna daje radę, ale 4 miejsce na liscie najlepszych aktorów świata??!! To chyba jakiś żart!

Reksio_gwalciciel

A kogo byś uznał za najlepszego aktora?
Widziałam go w Alicji, Piratach, Co gryzie Gilberta Grape, Fabrykę...,Czekoladzie, Benny & Joon, Demonicznym Golibrodzie i Edwardzie nożycorękim. W Piratach był zabawny ale 4 część była tragiczna bez względu na jego tam rolę. Njabardziej lubie jego role z jego młodośći(Edward, Benny & Joon). Jest dobrym aktorem, a dobra gra aktorska to COŚ ZUPEŁNIE INNEGO od dobrego wybierania sobie ról. To że teraz wybiera głupie role nie ma moim zdaniem wpływu na grę.

RyksaMedlin

A i jeszcze w 'Na żywo'

RyksaMedlin

"A kogo byś uznał za najlepszego aktora?"

Piszesz to na poważnie? Pacino, Oldman, Fiennes, Day-Lewis, De Niro i masa innych, którzy są o wiele bardziej wszestronni i mają kilkakrotnie lepszy warsztat.

Ale żeby nie było, nazwanie go fatalnym aktorem uważam za mocną przesadę, ale wybitnym też na pewno nie jest. Na pewno jest mocno powyżej średniej, ale nie aż tak.

Dassanar

Nie piszę że on jest najlepszym aktorem. Pytam po prostu o zdanie, gdyż dużo jest osób które trollują albo narzekają a same nie mają zdania. Nie wiem kto jest 'najlepszy' bo po prosu uważam to za głupie

RyksaMedlin

nie ma najlepszych aktorów tak jak nie ma najlepszych samochodów, aktorów oceniam po tym jak zapadają w pamięc po swoich filmach. No i jakos Deep w ogóle nie zapada mi w pamięc, no sory, dla mnie zupełnie nijaki aktor mimo nachalnej reklamy.

aleq1138

Ja tam go lubię i uważam że b. dobrze gra . No ale oczywiście do każdej osoby pojawią się opinie negatywne .

użytkownik usunięty
aleq1138

Wiesz ja tam go lubię ,każdy ma inne zdanie ,oczywiście chce mi się z niego śmiać ,że robi z siebie takiego jakby pedała jak w "Charlie i fabryka czekolady" <- nwm jak wy ale moim zdaniem zachowuje się w tym filmie jak taki pedał. Albo Alicja w Krainie Czarów. Ale zauważmy ,że te filmy to wytwór wyobraźni Tima Burtona ,a jako obejrzałam parę jego filmów to on ma naprawdę "Poj*baną" psychikę. Odczytujcie to jak chcecie ,mówcie se o mnie jak uważacie to mój ulubiony aktor i nic tego nie zmieni. Gra bardzo dobrze i niech trzyma się tak dalej ,on idealnie wciela się w graną przez niego postać.

użytkownik usunięty
aleq1138

No wreszcie w końcu jakiś mądry komentarz o tym zerze.

Bardzo ambitna wypowiedź, zastanów się nad sobą, jakim człowiekiem trzeba być żeby nazwać kogoś zerem?? Skoro on jest zerem to jak oceniłbyś siebie i swoje osiągnięcia?

monika123_3

Trzeba być Leszkiem Millerem (cyt.: "Panie Ziobro, jest pan zerem") :D.

A tak na poważnie, myślę, że Krystian2001 miał na myśli aktorskie osiągnięcia Deppa, bynajmniej mam nadzieje, że zero nie odnosi się do aspektu człowieczeństwa Johnny'ego Deppa.

aleq1138

niestety musze sie z toba zgodzić;(

jako mężczyzna boski idealny fascynujący

jako aktor nudny i denerwujący

jedna rola w "co gryzie.." mi się podobała ale czy ona tam grał wogóle??? denerwuja mnie filmy z nim, zakręcone takie...

sammartin

A Benny i Joon? Donnie Brasco? Dziewiąte wrota? Blow? Marzyciel? Sekretne okno? Nie podobają się Tobie te filmy? Bardzo mi się podobały i chyba nie są z kategorii ,,zakręcone'' :) Polecam gorąco:)

aleq1138

"Fatalny aktor"-domyslam sie,ze jestes osobą niewidomą tak?

aleq1138

Depp jest świetnym aktorem ! Jego kreacje są niezwykle przekonywujące. Potrafi się wcielić w każdą rolę ! Oglądnąłeś 1 film i myślisz ,że jesteś ekspertem ?! Jeśli się nie znasz to najlepiej się nie wypowiadaj hejterze !

bree12

popieram ! tyle filmów, tyle kreacji, jak można go tak nie doceniać? Tyle razy współpracował z Timem Burtonem, coś w tym musi być.. wiadomo, ze Burton dobrym reżyserem jest, specyficznym, ale na pewno dobrym.. pewnie większość pań zmieniło by swoje zdanie, gdyby to jednak on zagrał w Titanicu.. Jak dla mnie gra dobrze, uwielbiam z nim filmy, i poza tym no śliczną ma buźkę!

aleq1138

Fatalny aktor to lekka przesada, jest bardzo dobry, gra w niezlych i szalenie popularnych produkcjach, a do tego sprawia wrazenie calkiem fajnego, zwyczajnego goscia, czym ujmuje mase ludzi - nie dziwota, ze ma taka ocene na filmwebie.

Jednak zgodze sie, ze jest przeceniony przez publike, i to bardzo!
Krytyka to wyrownuje - ma mase nagrod typu teen czy people's choice, zloty popcorn, ale oskara, bafty czy palmy nie dostal.
Uwazam ze nie dlatego, ze mial w danym roku mocna konkurencje, ale dlatego, ze nie ma na swoim koncie roli wybitnej, ot co.

aleq1138

Dla mnie to zwykła prowokacja, nawet nie hejt. Ja tam wielu aktorów nie lubię ale po co za raz wylewać swoje żale na forach??? No tak, przecież wewnętrzny krzyk zmusza do powiedzenia światu, że się kogoś nie lubi. Żal.pl