Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 370 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp
gejzermocy

Johnny Depp nigdy nie bd przereklamowany ; ). Role dziwaków wychodzą mu znakomicie, ale inne też. Nie zaprzeczaj, jeśli widziałeś go tylko w tych 'dziwnych' rolach.

gejzermocy

Myślę, że i dziwaków nie do końca umie grać - wiecznie przerysowuje postaci, make up i naczupirzone włosy to za mało, żeby mówić o kreacji aktorskiej.
Owszem sympatyczny z niego facio ale nie jest to wielki aktor. Kiedyś rozważniej dobierał role i była w tym jakaś różnorodność i ambicja dziś idzie za ciosem
w ciepłe, dobrze płatne i mało wymagające rólki.

madz20

Nie jest on znów młody, może już go to trochę znudziło. Jednak gra bardzo dobrze. Faktem jest to, że wybiera wiele ról dziwaków ale nie gra ich źle. Poza tym inne postacie też potrafi znakomicie zagrać.

seniorita_nora

Słowo "znakomicie" zamieniłabym na "względnie przyzwoicie".

madz20

Ja jednak wybieram "znakomicie", a że masz inne zdanie mówi się trudno.

seniorita_nora

Cóż dla mnie, żeby nazwać aktora znakomitym musi on mieć na swoim koncie choćby jedną, dwie przełomowe role (w znaczeniu obiektywnym) a Depp takich ról nie ma...

użytkownik usunięty
gejzermocy

Nie możesz powiedzieć, że źle gra tych dziwaków. Fakt, że większość ról to właśnie dziwacy, ale przecież ma też parę świetnie zagranych ról "normalnych".
A poza tym! Gdyby Dżony nie grał freaków nie byłby Dżonym. Taka prawda. :D

osoba która umie wcielić się dobrze tylko jeden typ postaci nie zasługuje na top4 rankingu aktorów..Moge wymienić kilkuset lepszych aktorów z lepszym warsztatem i lepszymi filmami na koncie.

gejzermocy

Lepiej być mistrzem w odtwarzaniu jednego typu postaci, niż średnim we wszystkim.

khedira

lepiej być dobrym we wszystkim, niz dobrym w jednym

użytkownik usunięty
gejzermocy

Szkoda tylko, że nikt nie może być dobry we wszystkim. ;)

"nikt nie może" podwójne przeczenie? A więc każdy może;] Twoja wiara w ludzi nie zna granic;]

gejzermocy

to miał napisać "nikt może" czy "Szkoda tylko, że nie może być dobry we wszystkim. ;)" - chcąc pisać o ogóle, a nie o jednej osobie.

khedira

to był żart, choć prawdziwy. Język polski jest niedorobiony. ;p

użytkownik usunięty
gejzermocy

Twój tok myślenia różni się od mojego tak bardzo, że większości tego, co piszesz nie rozumiem. Co ma do tego wiara w ludzi? Dobra, lepiej nie odpowiadaj.

to był żart jak nie rozumiesz to nie moja wina;P

Daniel Day Lewis może

Rober De Niro może, ale mu się nie chce.

aviatorka_06

mógł*

gejzermocy

Sorry, ale talentu raczej się z wiekiem nie traci. To jego wybór, że teraz już tylko pojawia się w filmach, a nie w nich gra.

aviatorka_06

nie chodziło mi o talent, ale właśnie o te nieszczęsne role

użytkownik usunięty

Powiedz to Meryl Streep.

użytkownik usunięty

Wybacz, ale według mnie ona nie jest perfekcyjna i nie rozumiem jej fenomenu, ale jeśli Ty uważasz, że jest taka świetna to ok.

użytkownik usunięty

Jest na pewno wszechstronna, więc jak widzisz można być dobrym we wszystkim.

gejzermocy

Po tym jak zagrał Sparrowa zepsuł się nieco, jego następne role były.. no cóż .. Sparrowem w innym makijażu, choć tylko te które obejrzałam. Ale przedtem był znakomity. Nie jest moim ulubionym aktorem i nigdy nie uważałam go za jakiś niesamowity geniusz, ale to bardzo dobry aktor.

Ewela1130

Sparrow był jedyną rolą którą zagrał jako tako..

gejzermocy

Mocno przesadzasz. Wszystkie filmy z Deppem oceniasz na 1, może jednak trochę zulzuj z tym hejtem.

gejzermocy

Twoje oceny są strasznie skrajne, Zmierzch, Kac Wawa i Testosteron takie wysokie oceny, a Filadelfia, Krótki film o zabijaniu, czy Dwunastu gniewnych ludzi takie niskie. Chyba nie interesują nas takie same filmy, ale każdy ma swoje upodobania:)

gejzermocy

i właśnie grając " dziwaków" jest najzajebistszym aktorem na Ziemi !1

Vintage_2

Polemizowałbym. Ot choćby Nickolson i w tym bije go na głowę, a umie świetnie grać i inne postacie. Deep jest popularny na tych samych zasadach co Leto, a więc ładnego wyglądu. Sam natomiast cały czas gra w jeden konkretny sposób i w nim jest dobry nie przeczę, ale daleko mu do gry wybitnej.

Enkidu92

fascynujące .

użytkownik usunięty
Enkidu92

proponuję obejrzeć filmy z lat 90 z nim, a potem oceniać cała jego filmografie i umiejętności, nie bazując tylko na filmach z Burtonem i spółką.

spoczko XD

użytkownik usunięty
Vintage_2

no tak jest, każdy teraz go tylko ocenia przez tę "teraźniejszą" współprace z Burtonem, zapominając , że jak Depp był jeszcze młody to współpracował z takimi twórcami jak Kusturica czy Jarmusch.

no fajnie fajnie......

użytkownik usunięty
Vintage_2

no chyba jednak nie do końca fajnie.

niby dlaczego ?

użytkownik usunięty
Vintage_2

tak czytając komentarze tutaj

Prawda...xd

Mowiacy_do_reki

buhahha ale mam z ciebie polew, jaka żałośnie dziecinnie płytka wypowiedź z twojej strony ale czego się spodziewać po takiej piz**czce jak ty. xD

Heller1304

Wystarczy, że ja mam z ciebie prawdziwy, panie słowniczek. Uuu, żałośnie płytka wypowiedź? Czyżbyś sobie poczytał swoje posty? Ale brawo, orzeczenie, podmiot w zdaniu. Robisz postępy. To kiedy zaczniesz uczyć się o dopełnieniu i przydawce?
O i piz..., a potem piszesz mi o moim wyzywaniu. Nie wiem, jaki jest sens w tym, że sam się ośmieszasz, ale proszę bardzo. Xdxxxdxx

gejzermocy

wypowiada się osoba, która ocenia niby "aktorów" na 10tki jakich ocenia. Nie jest to aktor przełomowy ale w wielu filmach zagrał dobrze a w niektórych nawet wyśmienicie, nie ważne czy byli to dziwacy czy poważne role (takich miał także wiele).

sir_wrzosek

nie popieram pana zdania

gejzermocy

po pierwsze: w wywiadach Deep wiele razy wspominał, że lubi grać dziwaków, tak więc nic dziwnego że w swoim dorobku artystycznym ma tyle nietuzinkowych postaci po drugie: jest genialny w tym co robi po trzecie: on przereklamowany ? Boże, doprawdy zabawne. jeżeli Twoim celem było rozbawienie co poniektórych użytkowników to Ci się to udało.

isobel

Moim celem było napisanie prawdy o tym aktorze. To, że kogoś prawda śmieszy to już nie moja sprawa.

gejzermocy

to jest raczej Twoja opinia niż prawda, powszechny fakt. Twoja opinia mnie śmieszy - takie niewielkie sprostowanie. ;))

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem