To przecież jasne ,że Jack Sparrow.J D zagrał w tym filmie perfekcyjnie.Bez niego ten film byłby do bani,a jest jednym z najlepszych na świecie.
zgadzam sie w 100% :) Geoffery Rush też dobrze zagrał ale Depp był genialny :) ( sorry nie wiem jak sie pisze Geoffrey Rush)
uważam, że ogólnie Rush jest świetnym aktorem, ma znakomite filmy:) hmmmmm:):) Blask, Zatrute pióro, krawiec z panamy..śwoietne filmy:):) ale trzeba powiedziec, ze w Piratach zagral raczej 2-go planową role.. i nie można zapomnieć o postaci Deppa, która raczej nie jest do przebicia w tym filmie:)
Jak nie lubie Deppa,to fakt faktem jest,że w Piratach jest nie do przebicia.Oglądzłem ten film kilka razy tylko dla NIEGO.
Bo kreacja Jacka Sparrowa jest poprostu genialna. Jack Sparrow jako bohater jest niesamowicie interesujaca i barwna postacia. A ja szczerze mowiac nie wyobrazam sobie nikogo innego w tej roli. Wydaje mi sie ze kazdy by to spartaczyl :P Jo jednak zagral to wysmienicie i zaluje ze za ta role nie dostal Oskara. Naprawde mi sie nalezal.