Według mnie świetnie zagrał w filmie Allena ,, Wszystko gra" ;D Godna uwagi rola to również Henryk w ,,Dynastii Tudorów" ;D
jestem tego samego zdania;p swoją drogą Woody Allen wg mnie dobrze dobierał i dobiera role.. osobiście ''Zbrodnia i kara " wywarła na mnie wielki wpływ, a oglądając film to miałam wrażenie jakbym na nowo ją sobie przypomniała tyle, że w nowszej wersji ;p ogółem role JRM oceniam na max;d
Henryk VIII wspaniale odegrał rolę impulsywnego, próżnego, bezczelnego króla o wybuchowym temperamencie. Najlepsza rola jak dla mnie.
Narazie widziałam z nim 3 filmy i bardzo podobał mi się w "Inkarnacja" film szczerze polecam ;) a co do "Cudowne dziecko" to film jest niesamowity i także polecam i nie sądze, że źle zagrał ;)
nie zagrał źle, ale film sam w sobie jest jednak trochę ckliwy, i jak dla mnie traci cały urok po pierwszym obejżeniu go. A co do najlepszego roli to Henryk VIII świetna rola, nawiązanie do faktów historycznych jest dodatkowym atutem jego roli w tym serialu.
Aktorsko dobrze się rozwija,fajne role,jak dla mnie bezapelacyjnie najlepsza rola w Tudorach,uwielbiam,moge oglądac go cały czas,ogólnie interesuję się historią GB i wiem,że Henryk na prawdę ani troszkę nie był podobny do Jonathana,jednak czytając historyczne książki,biografie tak własnie wyobrażam sobie Henryka XVII,to jest własnie siła jego gry.Rewelacyjny był także we "Wszystko Gra" i cz4kam tez na jego nowy film,w tym roku chyba będzie premiera.