a ja kiedys bylam przekonana ze to mlodszy brat (jak jeszcze nie wiedzialam jak sie nazywa), ale sprawdzilam nazwiska i niestety sie nie zgadzaly. i moja teoria legla w gruzach.
I pomyśleć, że grali w jednym filmie... Ale tam nie byli tacy podobni, on dopiero niedawno tak zmężniał :P
Ja uwielbiam te jego uszy ^^ a co do tematu to osobiście nie uważam żeby był podobny do H.Ledgera, no może na tym zdjęciu jakby się dobrze przypatrzeć...
Nie no litości przecież jego jest dwa razy mniej, ma inny kształt twarzy, inne włosy... Rysy twarzy rzeczywiście podobne, może nawet bardzo, ale poza tym w życiu! Wy chyba Heatha Ledgera widzieliście tylko w makijażu jak grał Jokera! ;)))
Nie jest jego sobowtórem, to fakt. Ale jak się ogoli, stanie prosto a zdjęcie jest od szyi w górę, to można się nawet pomylić :]
http://www.filmweb.pl/person/Joseph+Gordon-Levitt-3168#picture-132
na tym zdjęciu na przykład- faktycznie. Zależy od ujęcia.
masz rację, na tym zdjęciu wygląda podobnie, ale tylko na tym, udało Ci się odnaleźć takie na którym można byłoby się pomylić nawet, ale w większości jest TYLKO podobny do Ledgera, gdyby nie jego śmierć to Gordon-Levitt w ogóle nie zrobiłby kariery takiej jak teraz ma, byłby tylko człowiekiem w cieniu jak do tej pory, bo oboje są/byli w podobny wieku, prawde mówiąc tylko dzięki śmierci Ledgera zrobiło się o tym drugim głośno (teoretyczne obsadzanie go w roli Jokera po śmierci z 2008 r.).
Ledger to był konkretny aktor! lubiłem oglądać filmy z jego udziałem, nie pamiętam w jakim filmie 1 raz go zobaczyłem, ale chciało się z nim oglądać filmy i polecało się je innym, a Gordon-Levitt nie ma już takiej siły rażenia jak on,
Casanova którego każdemu można polecić, w różnym wieku, Candy i wiele innych, a sam nie widziałem jeszcze wszystkich, ehh gdyby nie jego śmierć, żaden aktor z podbiegu nie zrobiłby sobie kariery na jego plecach, myśle że po roli Jokera (ale nie tylko/głównie dzięki niej) byłby jeszcze bardziej rozchwytywany jak dziś Leonardo DiCaprio, myśle że taką karierę zrobiłby porównywalnie
ogólnie to Gordon-Levitt wygląda jak jego młodszy brat, jest chudszej budowy, Ledger był wyższy, ten 1 ma 175 cm wzrostu, drugi 185 cm, i jest bardziej rozciągnięty wg mnie jakby coś ćwiczył w młodości, Levitt wygląda jakby z domu nie wychodził i w ogóle sportu nigdy nie uprawiał, i właśnie dlatego ciężko jest/będzie obsadzić "tego żyjącego" w jakieś konkretnej roli 1-planowej super-mega-wyjechanych bohaterów, nawet jeśli ktoś by chciał zobaczyć kogoś podobnego do Ledgera to nie ma szans, zupełnie inni aktorzy, do innych ról stworzeni że tak to nazwe
A mi Ledgera nie przypomina, za to bardzo mlodego Edwarda Nortona. Z "Podziemnego kręgu" na przykład.
Właśnie nie przeglądając forum dodałam taki sam temat ;-D Na niektórych zdjęciach to czysty Heath. Nawet miny robi takie same ;-)
wiele jest takich podobieństw w Hollywood.... ale zgadzam się w 100000%'ach :) prawie identyczny, a te łoczy!!! prawie takie samo spojrzenie!!
Bardzo podobny! rzeczywiście długo zastanawiałam się podczas oglądania "Incepcji" kogo mi ten aktor przypomina. Teraz już wiem! Dzięki :) Pozdrawiam :D