Jak długo będzie trwała moda na na Boliłód?? Moim zdaniem do końca roku wszystkim przejdzie. Tak samo było z japońskimi horrorami. Ale poczekamy zobaczymy:-)
Również zauważyłam wielki naskok na film i kulturę Indii. Troche jest to denerwujące dla tych, co ją lubią do bardzo dawna, a dopiero teraz maja poparcie. Kiedyś gdy moim ulubionym filmem było "Dil Se z całego serca". Koledzy gdy oglądali ten film wyśmiewali go i mówili że jest głupi i trochę "wieśniacki" a teraz sami proszą mnie o pożyczenie płyt z tymi właśnie filmami. A japońskie horrory niemineły niestety wszystkim :)
Taa... Boliłód? Hm. Analfabeta z ciebie? Pisze się bollywood! A tak właściwie to dlaczego my, fani jesteśmy krytykowani za to co lubimy? Jak lubimy bolly filmy to jest coś nie tak a jak zaczniemy chwalic znane wszystkim filmy hollywood to jesteśmy ok - tacy czadowi i wogle?
Jak długo? Oj, napewno długo moi kochani. To troche mi przypomina rozpowszechnianie produktów z chin na cały świat - z jednym wyjątkiem - te produkty są do kitu, a filmy bolly (nie wszystkie ale większość) są naprawdę fajne. Bo co jest złego w innej kulturze?
Oj ludzie... więcej tolerancji. Jak sie czegoś nie lubi omijać szerokim łukiem. Tak jak małe zwierzęta omijające większe.
Mamy XXI wiek, a większość ludzi zachowuje się jak drapieżniki - byle by obedrzeć ze skóry i zepsuć, zniszczyć...
nie uda wam się to !
O rany poza tym jest taka moda no to co z tego nie kazdy musi byc modny! Niektorzy lubia po prostu tego typu filmy chociaz nie wszystkie to sa komedie romatyczne (np. "Devdas" czy "Fanaa")i nie rozumiem po co tak najezdzac? Nie lubisz bollywoodu (analfabeto...) no to ok rozumiem są gusta i guściki ale po co takie komentarze od razu?
a teraz ja coś powiem bo "niewyczymom" ;p
po pierwsze: nie Boliłód tylko Bollywood, od kiedy Hollywood jest Holiłódem? po drugie: to nie moda jak na żółte ciuchy, to nie trwa jeden sezon, to może ja powiem tak: to co lubisz jest teraz modne pozwalam ci to lubić, ale jak już być przestanie to przestać to lubić, dobrze? po trzecie: wszystkim? mówisz też o mnie? znamy sie na tyle dobrze, że wiesz że skoro "wszystkim" to mi też przejdzie? akurat ja nie dbam o to co modne. a poza tym BOLLYWOOD jest na ekranach już od długiego czasu a ja lubię je od niedawna. a znasz znaczenie słowa wszyscy? a jeśli zostanie jedna osoba która nadal będzie lubiła takie kino? to już nie wszyscy, a ty za sprawą swojego głupawego komentarza nie sprawisz że miliony ludzi od jutra znienawidzą indyjskie kino. weź sie przespaceruj albo połóż bo chyba ci się łepetynka przegrzała... albo nie lepiej weź sie rozbiegnij i w drzewo je*nij. pzdr
PS. poproś ładnie mamusie albo tatusia może ci kupią pod choinkę ładny słownik, gdzie będzie słowo Bollywood i naucz sie jego poprawnej pisowni :)
Boliłód? Co to? Może jakiś nowy gatunek filmowy stworzyłaś w swojej przyciasnej główce?
"BOLLYWOOD" jak słusznie zauważyły osoby poniżej to przemysł filmowy, który na pewno nie jest i nie będzie taki jak filmy "Hollywood"... myślę, że do Bolly filmów ciągnie osoby lubiące musicale, których...jak słusznie zauważyć w Hollywood brakuje...
Szczególnie specyficzny nastrój, barwne stroje, porywająca muzyka, piękne układy taneczne...sprawiają, że odpływamy...w ten lepszy kolorowy świat.
KAŻDY film BOLLYWOOD ma zazwyczaj 2 dno...ZAWSZE jest jakaś ciekawa problematyka...a Holly? Co nam daje? Zazwyczaj tworzone są tam filmy stawiające na rozrywkę nie na uczucia odbiorcy...oczywiście nie mówię, że takich nie ma...ale jest ich o wiele mniej...
Nie jesteśmy jedyni ponieważ filmy Indyjskie ogląda 1/3 populacji na świecie...a ty masz takie argumenty jak mój brat na kawę sie umówcie i wymyślcie lepsze...przecież, co 2 głowy to nie jedna...:/
SAJONARA!
mam pytanie : czy lubić bollywood to grzech ?? Bo osoba która stworzyła ten wątek chyba tak myśli.... musze cie oświecić , to jest legalne.
Bollywood jest wspaniałe...ja polubiłam je za to , że przedstawia kulturę
Indii (tak właśnie pokochałam Indie). Moda na Bollywood trwa od jakiegoś
czasu ale wcześniej były osoby , które się interesowały tym tematem. To że
moda minie to nie znaczy że wszyscy zrezygnują z oglądania filmów Bolly.
Co do wyśmiewania to prawda ale jak ktoś chce się wyśmiewać to i wtedy
kiedy jest moda dokucza (,np.moja babcia i tata):( Ale ja się nie przejmuję
tylko jestem dumna z tego że mam możliwość pogłębiania mojej pasji:)
Eme 3 czy ty wszędzie musisz dawać ten temat na forum Rani Mukherjee też dodałeś taki post...czy ty człowieko nie możesz zrozumieć,że oglądanie filmów Bollywood to nie zbrodnia!To wolny kraj jakbyś nie zauważył....sory ale cie nie rozumiem ;/
To tak jak ja bym gnębiła fanów Hollywood,bo ja wole bollywood
ŻAL..............