Dlaczego w biogramie nie ma informacji, że jest osobą trans, czy to nie uwłaczające dla prawdziwych kobiet?
Człowiek liczył, że tym razem na Filmwebie obędzie się bez transfobii, ale pewne rzeczy są na Filmwebie niezmienne :) Zastanawiam się, czemu nie możecie po prostu ignorować faktu kto z jaką płcią się urodził i po prostu oceniać osobę taką jaka jest i jak gra. Jakoś większość ludzi z tym nie ma problemu
Transfobii? Już bez przesady, jakiej transfobii, niech ludzie robią sobie ze swoimi ciałami co chcą - chodzi jednak o zwykłe fakty dotyczące nauki, medycyny, a dziś wmawia się nam, że czarne jest białe. Za chwilę nie będzie można powiedzieć słowa niezgody, bo będzie się obrzucanym wszelkimi możliwymi łatkami i epitetami za jedynie powiedzenie prawdy.
Brawo Daria - są jeszcze normalne kobiety, a nie tylko rozdarte, zlewaczałe Karyny. Za tego transa są gotowe cisnąć innym kobietom... żadne argumenty z parami chromosomów i tym, że prawdziwa kobieta nie rodzi się z penisem, nie przekonają ideologicznie opętanych i umysłowo zindoktrynowanych idiotów. To jest choroba umysłowa zainstalowana przez zdolnych socjologów - jednostki o skarłowaciałej inteligencji są idealnym celem tej operacji. Szkoda chyba nawet bitów na odpisywanie tym oszołomom... Najgorsze jest to, że jak już operacja dojdzie do końca, to dopiero zobaczą czyim byli narzędziem i w jakim celu...ale będzie za późno.
No i właśnie doszliśmy do punktu - czy transseksualna kobieta uwłacza innym kobietom, mam na myśli tym, które urodziły się kobietami (bo taki był główny temat tej dyskusji) - jak widać w jakimś sensie tak…no bo nawet kobieta jest gotowa cisnąć innej kobiecie, jak to sam ująłeś, która zwyczajnie powiedziała prawdę na temat płci i transseksualizmu . Uwłacza też moim zdaniem tym, że zmniejsza nasze szanse nie tylko w sporcie, ale może i w życiu zawodowym etc…no taki niestety też może być tego skutek. A jaki jeszcze to nie wiem.
I mi nie chodzi o to, że ja nienawidzę tych ludzi, albo że oni mi jakoś przeszkadzają, nie, absolutnie nie, ale jest dla mnie chore nominowane mężczyzny w kategorii najlepsza aktorka. Jak czują się inne nominowane panie w tej kategorii? Albo gdy widzę jak mężczyzna, który „zmienił” płeć wygrywa kolejne igrzyska.
No doszliśmy do punktu już, z którego nie wiem czy da się dziś wyjść. Świat staje na głowie. Ludzie Cie zjedzą, a nawet nie wyzywasz nikogo, nie ubliżasz nikomu. Nie ma sensu w ogóle dyskusji prowadzić, do niczego to nie prowadzi jak sam zauważyłeś. Lepiej może nic nie mówić, siedzieć cicho i dać sobie spokój bo Cię zablokują i wyłączą Internet.
To mnie właśnie rozwala...że głównie kobiety tak się dały porwać tej socjologicznej zagrywce, że są gotowe walczyć z innymi kobietami w imię tych ideologicznych bzdur. I nie widzą w tym problemu :) "Feministki" tak zajadle walczą o prawa transów, że za chwilę się obudzą w świecie, gdzie kobiece sporty są zdominowane przez transów :) Może dopiero gospodarczy aspekt (pracodawca gdy będzie miał wymuszone parytety będzie brał transa (wcześniej faceta), bo np. będzie bardziej wydajny w pracy) ostudzi tę nadgorliwość.... Pozdrawiam!
Są w świecie kobiety takie jak te w Afganistanie, które nawet pracować nie mogą, jak zostają wdowami, to mogą tylko zebrać żeby wykarmić rodzinę, ale feministki na zachodzie są tak wypaczone i tak rozpuszczone, że będę się kłócić o to by mąż po równo z żoną pieluchy zmieniał dziecku! To są absurdy już, aż żal patrzeć. Ktoś chyba robi to celowo, żeby ludzi skłócić i żeby się nie zajmować tym co ważne i istotne, tylko tym czy transseksualista może korzystać z tej czy tej toalety. Ja też tak uważam, ale co zrobisz? Również pozdrawiam!
Ps. No dokładnie, czyli to co mówiłam powyżej, w sportach z kobietami już wygrywają, statuetki zgarniają, zaraz będą stanowiska pracy zabierać kobietom ze względu na większą wydajność. I to są prawdziwe tematy, o których warto debatować, a nie z której toalety korzystać. Ja nie mówię, że oni mają przestać istnieć, ale jakieś granice szaleństwa są. Może niech w sporcie mają swoje kategorie w takim razie. Pozdrowienia raz jeszcze, dobrej nocy :)
Zgadzam się w 100% i również Pozdrawiam raz jeszcze...moja noc dopiero się zaczyna - mam jakieś 700 linii kodu do napisania na jutro, ale dzięki - zapuszczę dobrą muzykę na słuchawkach i taka noc też będzie dobra ;)
No i to jest najlepsze w tym wszystkim i to jest paradoks tej sytuacji, że właśnie kobiety są ogrywane na mistrzostwach, walczą w tych samych kategoriach z transkobietami, medale i statuetki są im odbierane w nierównej walce, a feministki się cieszą xD bez komentarza, tak się właśnie ludziom zabiera wolność, teraz w ogóle mniejszości mają większe prawa od większości, zobaczymy co dalej…rzeczywiście długa noc, wiem coś o tym, programowanie to zuuuuooooo ;)
Kurdę już ciężko czytać, bo pole tekstowa ma chyba 40px szerokości ;) Nie gadaj, że jeszcze kodujesz, bo będziesz moją idolką :D
Daj se luzu z igrzyskami. W 2023 Miss Holandii został transwestyta. To dopiero jaja ha, ha, to dopiero uwłacza. Nie znaleźli w Holandii żadnej kobiety ładniejszej od tego w mojej ocenie brzydkiego chłopa.
'żadne argumenty z parami chromosomów i tym, że prawdziwa kobieta nie rodzi się z penisem, nie przekonają ideologicznie opętanych i umysłowo zindoktrynowanych idiotów". No bo to jest tak, że: "Mądremu wystarczą dwa słowa, a głupiemu to i referatu mało". Ktoś kiedyś wymyślił takie mądre przysłowie, które jak widać się sprawdza :) Także szkoda zachodu na takich. To jak bicie się z koniem :) Całe szczęście, że są jeszcze tacy logicznie myślący ludzie jak Ty, czy ta Daria, dla których czarne jest czarne, a białe jest białe. Dobrze, że istnieją jeszcze ludzie, którzy nie zaklinają i nie zniekształcają rzeczywistości, i nazywają rzeczy po imieniu. Brawo!
zgadzam sie, powinna byc informacja ze to trans-nie zaklinajmy rzezczywistosci,ale i tak widac od razu. żaden trans nigdy nie będzie prawdziwa kobietą, sorry;]