Katarzyna ZielińskaII

5,8
3 986 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Katarzyna Zielińska

...niektórzy już nie mają sumień.. Co gdzieś zobaczę fragment jakiegoś programu - ciągle widzę atak i ośmieszanie mojej wiary.. Atak na chrześcijaństwo się nasila jak za Komuny Paryskiej, Rewolucji Francuskiej, rewolucji Meksykańskiej, którą przygotowywał Józef Retinger, twórca Grupy Bilderberg, Rewolucji w Hiszpanii czy Rewolucji Rosyjskiej. Dzisiaj co prawda Wigilia Bożego Narodzenia, ale nie mogę się powtrzymać..

Scenariusz jest zawsze ten sam: drwina i sarkazm, żeby ośmieszyć, upodlić, pokazać w złym świetle, odciągnąć od Kościoła.. Wydrwić i zaatakować.. Bo czemu służy, panie prezesie Juliuszu Braun, pokazywanie przed Wigilią właśnie wczoraj w państwowej telewizji publicznej, misyjnej, jakiegoś kabaretu, gdzie zauważyłem nową gwiazdę mediów, panią Katarzynę Zielińską, tańczącą z innymi w katolickiej komży? Czemu służy czworo ”artystów” tańczących w rytm jakiejś melodii w komżach rzymskich, a obok stoi prostytutka wyśpiewujące też swoje żale? Ubrana jak prostytutka, w pończochach, bez spódnicy, wysokich butach i bezwzględnie wymalowana? Wielkie niedopatrzenie scenarzysty: prostytutka nie była w komży.. Mogła być naga w nakryciu głowy zakonnicy.. Zupełnie naga- ale w nakryciu zakonnicy, albo kapeluszu kardynalskim.. Można wziąć wzór z pism satyrycznych Rewolucji Francuskiej albo Radzieckiej..

Bo nie wiem czy Państwo wiecie, że jest trzy rodzaje komży: rzymska, francuska i angielska. „Artyści” wystąpili w komżach rzymskich.. Rzymska to taka, która ma wycięcie pod szyją.. Taki rodzaj wyciętego kwadratu.. Akurat w rzymskiej i oznacza czystość serca i ducha.. Do XIV wieku używana była tylko w chórach a od XIV wieku, przy innych czynnościach kapłana. Ministranci ubrani są w alby..

Pani Katarzyna Zielińska wylansowana na „artystkę” mogłaby zaśpiewać w jidysz, który zna doskonale. Mogłaby też zaprezentować nam jedną z pieśni ze spektaklu pieśni żydowskich.. Ta kobieta nie ma ani wyglądu, ani figury - ale jest ”artystką” i wzięła udział w programie TVP ”Kocham Cię, Polsko”(???) Naprawdę? To czemu ośmiesza Pani, Pani Katarzyno wiarę chrześcijańską w antychrześcijańskim kabarecie? Niczym u Olgi Lipińskiej.. I to w misyjnej telewizji publicznej.. Ubrać się w komżę, stanąć obok seksualnie ubranej prostytutki, obok - nie pamiętam nazwiska tego gwiazdora, chyba z serialu Plebania - ma wygląd cherubinka, który też produkował się w komży.. W anturażu z prostytutką spod czerwonej latarni.. Konferencjo Episkopatu! Czas się obudzić i zacząć mówić wiernym co się dzieje wobec chrześcijaństwa w Polsce? Że jest atakowane i ośmieszane.. Jako jedyna religia jest tak traktowane przez media i sprzedajnych „artystów” zwanych dla jaj - „gwiazdami”.. I ubierają się w chrześcijańskie symbole czystości serca i ducha.. I dawaj ośmieszać.. Na razie ośmieszać, ale co będzie dalej.. Przecież ONI nie ustąpią - musi dojść do konfrontacji dwóch wizji.
(...)
Waldemar Jan Rajca

NOTIBOF

Cóż, bez "prowokacji" nie ma dyskusji, a bez dyskusji nie ma refleksji.