Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet

8,6
80 749 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kate Winslet

Nie wiem czemu, ale nie cierpię tej aktorki. Żadna z jej roli mnie nie przekonała, a wręcz automatycznie przestaję lubić postać jaką gra. Zepsuła mi całego "Marzyciela". Jedyna rola jako-taka to Rose w Titanicu.

"Błagam Cię Kate, graj tylko w horrorach, bo tych filmów nie oglądam!"

Moja ocena: 1/10

Darth_Sylas

....tak...choc dla mnie nawet w Titanicu wypadła blado...poprostu podstarzała matrona z krzywym usmiechem polująca na młodocianego....poziom atlantyku zapewne podniósł się pod jej ciężarem gdy kręcono sceny w wodzie ,-))))))

lollii

wy chyba sobie jaja robicie , moge zrozumieć ze nie podoba sie wam jej wygląd bo kazdy ma swoj gust(według mnie jest całkiem ładna) ale ze jest słabą aktorką ?? ze ZADNA z jej ról was nie przekonala ?? przeciez ona jest jedna z najlepszych wspolczesnych aktorek ,takie filmy jak Niebianskie stworzenia,Rozwazna i romantyczna,Zatrute Pióro,Iris czy Zakochany bez pamieci pokazuja jej ogromny talent a 4 nominacje do Oscara w wieku 30 lat tylko to potwierdza

Luck_6

Ładna czy nie ładna... czy to ma znaczenie?
Czasem się tak ma, ze kogoś się nie lubi. Jednak czasem można podziwiać tą osobę. W przypadku Kate ani jej nie lubię, ani nie podziwiam. Dla mnie wszędzie wygląda tak samo z miną wiecznie katowanej niewolniczki ;/
Mam nadzieję, że zmienię co do niej zadanie i podniose jej ocenę do 10, ale jak na razie nie rzuciła mnie na kolana. Poczekamy, zobaczymy... =) Jednak jak na razie jestem na nie.

Darth_Sylas

Czasem się tak ma, ze kogoś się nie lubi??? Można tak mieć jak sie kogoś zna...a osoby takie Kate ocenia się po grze aktorskiej, a Kate jest w tym baardzo dobra! Uważam tez że jest bardzo ładna i ma w sobie to coś. Nie wiem jak można sie do niej czepiać skoro jest i ładna i utalentowana pod wzdględem aktorskim. Jest jedna z moich ulubionych aktorek i absolutnie nie rozumiem powodów dlaczego niektórzy z was jej nie lubią. We wszystkich swych rolach pokazała że jest dobra i wszystkie zgrała doskonale. NIe sądze że zepsuła ,Marzyciela, powiem więcej nadawała sie do tej roli idealnie.
PoZdrOwieNia=*

Darth_Sylas

sam fakt, ze dales jej 1/10 swiadczy o tym, ze nie ma z Toba co dalej dyskutowac, gdyz mozna kogos nie lubic, ale dac Kate Winslet 1/10 to totalna przesada. Ja nie cierpie Ala Pacino, ale potrafię określić czy jest dobrym aktorem czy nie.

lollii

skad ta zawisc? rozumiem, ze aktorka moze sie nie podobac, ale zeby pisac cytuje "poziom atlantyku podniósł sie pod jej ciezarem gdy krecono sceny w wodzie"..zenujace wg mnie i szczerze wspolczuje

natalson

oczywiście że żenujące. mi Winslet była obojętna, ale jak zobaczyłam ją jeszcze w Marzycielu i w Życie za Życie, to moge stwierdzic ze jest naprawde godna uwagi. "poprostu podstarzała matrona z krzywym usmiechem polująca na młodocianego" buahaha, a co może Gwenen Patrow (nie wiem jak sie pisze ;p) była by lepsza (bo ubiegala sie o tą rolę) ? Kate w porównaniu do Gween jest za******a, bo dla mnie Gween to zero talentu, zero ! Oglądałam tyle jej filmo i zaden mnie nie wzruszyl, a na titanicu nawet łza sie uronila ;p :)

mona_7

Kate jest swietna aktorka-w kazdej roli jest niezwykle naturalna i taka "swieza";)Oczywiscie jesli chodzi o urode to kazdy ma swoj gust, ale wedlug mnie jest niezwykle kobieca i ma twarz o pieknych klasycznych rysach.

nomiczek

Do Darth Sylasa, założyciela tematu :

Myślisz, że do horrorów nie potrzeba umiejetnosci aktorskich? owszem, trzeba bardziej niż Ci się wydaje.

Pawuloniasty

Chodziło mi o to, ze nie oglądam horrorów i jeżeli bedzie w nich grała posrednio nie bede skazana na nią.

lollii

Słucham ??? "podstarzała matrona z krzywym uśmiechem polująca na młodocianego". . .jeśli chodzi ci o treść filmu, to Rose miała 17 lat. . .dziewczyno (lub chłopaku. . .) zastanów się co piszesz ; /

lollii

grając w Titanicu miała 22 lata.Litości ludzie, jaka podstarzała matrona? Jestem coraz bardziej za tym, aby tylko pelnoletni ludzie mieli wstep na Filmweb, gdyz zaczyna sie tu robic straszne gimnazjalne bagno.

lollii

Brak jakiejkolwiek wrażliwości i szacunku dla tego filmu przemawia przez te słowa

Darth_Sylas

Kate ma ogromny talent i nie rozumiem tych iditycznych komentarzy...

Darth_Sylas

Zdadzam się w 100% też jej nie lubie.... jak dla mnie gra strasznie sztucznie z ost."Holiday"-jedna wlk masakra!Kompletnie nie nadaje się do takich ról... Pozostałe role też były beznadziejne...jedyna jako-taka ...to "Titanic" chociaz nie oceniam tego w sposób bezstronny bo kieruje się sympatią do filmu....nie mówie, że jest totalnie beznadziejną aktorką, ale faktycznie może powinna się przezucić na horrory ....

madzia0011

No oczywiscie ze jej nie lubisz, skoro na 10 oceniasz takie "talenty" jak Hilary Duff, Went. Miller czy Obuchowicz, i jeszcze kilka wybitnie "uzdolnionych", to sie nie ma co dziwic. DO "Holiday" nie pasuje pewnie dlatego (wg Ciebie) bo nie jest super swietnia laska, plaska jak deska i chuda jak szkapa z twarza lalki Barbie. Zalosnaj estes

gibon_27

Yhm...to teraz mnie rozbawiłeś...Went. Miller lol...sam mu dałeś 10 ;/ poziom, poziom widać wysoki sobą reprezentujesz...poza tym orientujesz się... no pewnie nie skoro głosowac nawet nie potrafisz...że głosy można zmieniać z Duff oglądałam sobie 1 filimik jak narazie pt "szansa na sukces" i w związku z tym wstawiłam jej 10 obejże następne to adekwatnie do tego bd zmieniać jej ocenę....;/ a do Obuchowicza nie wiem co masz mi się podoba jak koleś gra....z resztą nie wiem o co Ci chodzi nie moge mieć swojego zdania ?!- co to jakichś pochrzaniony totalitaryzm, ze już zdania swojego nie można mieć bo tacy jak Ty się plują? Poza tym musze pogratulować zrobienia ze mnie debilki...udało Ci sie, tylko na przyszłość podawaj inne przykłady a nie takie na które sam stawiasz 10:/ Zdania i tak nie zmienie...pzdr!

madzia0011

A ja ją nawet lubie, a w tytanicu zagrała świetnie o i tyle wam powiem

madzia0011

Napisz mi, które z jej ról widziałaś, mi udało się obejrzec tylko "Niebiańskie stworzenia", "Rozważną i romantyczną", "Titanica", "W stronę Marrakeszu", "Święty dym", "Iris", "Zakochanego bez pamięci" i "Małe dzieci" i po tych filmach jestem zachwycony. Ba, "Zakochany bez pamięci" to jedna z najlepszych ról jakie widziałem w ogóle. Naprawdę w innych filmach gra sztucznie?

Howler

Ooops, zapomniałem o "Marzycielu". Tam akurat nie robiła tak wielkiego wrażenia jak w filmach wymienionych wyżej, ale może to dlatego, że cały film jest przeceniany, albo przynajmniej ja go nie poczułem. I nie mogłem uwierzyc że zaledwie rok po "Piratach z Karaibów, cz. 1" Johnny Depp mógł zagrac tak bezpomysłowo :|, przecież potrafi byc naprawdę oryginalny.

Howler

Uwielbiam, szanuję i podziwiam Kate. Nie sądzę by grała źle, może to poprostu przez to że tak ją lubię. Uwielbiam jej role w 'Titanicu', 'Zakochanym bez pamięci' i 'Marzycielu' dała z siebie naprawdę dużo. I za to ją kocham.

Co do 'Marzyciela', to był bardzo ważny film dla Kate i Johnnego i szalenie jestem ucieszona że choć ten jeden raza para moich najukochańszych aktorów wystąpiła razem. Mam nadzieje że ta przygoda znów się powtórzy.

Nikczemna

Ojej może nie chce grać w horrorah?? Co wy do niiej macie

Howler

I oczywiscie Swiety dym, według mnie najlepsza rola Kate. Co za talent, tylko siadac i podziwiac.

Darth_Sylas

Jednak musze sie przyznac do bledu. Oceniłam Kate na podstawie swoich odczuc po paru filmach. Nie wiem... nie podobała mi sie. Moze macie racje ze to np. zazdrość przesłonila zdrowy rozsądek. Ale z 2. strony nie wiem czego miałabym zazdrościć...
Ważne jest to, ze wreszcie zrozumiałam swoj błąd.
Kate nie jest zła. Jest wrecz dobra.

Po raz pierwszy zdarzyła mi sie taka zmiana zdania odnosnie jakiejś osoby... Może to wy mi wmowiliście :P

Darth_Sylas

jak czytam wypowiedzi osob ktore uwazaja Kate z abeznadziejna aktorke a w ulubionych maja Vina Diesela kory muskulami udawadnia talent to m isie chce zygac

sparrow19

Dokładnie!!!!!!!!!!!!!!! Albo skrytykują ją a........lubią Kasiunię Cichopek.
Żałosne!!!

agnieszka_26

Ps. Dobrze, że przemyślałaś/łeś sprawę.
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!

Darth_Sylas

JAK ZAAAAL no i masz problem czlowiekuuu ze ci marzyciela zepsula no i po cholere to piszesz... a w horrorach to propnuje ciebie + twoja stara = twoj stary ;) ahh piekna trojca do horroru ;D to bedzie hit mowie ciiii.!

1.10 buahahaha zal zal zal

pzdr

wiertaraaa

Mieć tak elokwentnych fanów jak ty, droga Maggie z niesamowicie pedlaskim Ronaldo na avie to prawdziwy skarb. Nie ulega jakiejkolwiek dyskusji, że każda gwiazda chciałaby mieć całą 'kolekcję' takich.

Darth_Sylas

Kate jest wspaniałą aktorką :)
A to, że niektóre dzieci umieją na popracie tej tezy pisać wyłącznie "żal", "zal" "zaal" lub "zall" to już nie jest wina bardziej rozgarniętych fanów, tylko naszego systemu edukacji.

Jorjan

Zgadzam się. Też mam dość tych co nie potrafią napisać nic prócz "żal.pl" przy wspaniałych aktorach, a "suuuper facet/baba" przy tych kiczowatych...

Darth_Sylas

1/10..?
hmm.. tej bezpłciowej osobie dziekujemy.. :|

kusicielka1

Według mnie nie wiem czemu tak naskakujecie na tę osobe. Grzecznie wyraziła swoje zdanie i... tyle :] Można odpowiedzieć ,,Nie, nie zgadzam się z Tobą, ponieważ....'' tak nas pani od Polskiego uczyła :P

kingabor95

Nie wiesz? Masz problem!
JA ICH AKURAT POPIERAM. Kocham każdą jej rolę. W każdym z filmów w jakich zagra Kate, można sie spodziewac po niej że będzie to doskonała kreacja w każdym calu! Kurde wkurzają mnie takie typy co nic tylko krytykują, a tak naprawdę się nie znają. Kate jest wspaniała. Zasługuje na Oscara za całokształt - jak i również (wspomniany tu jako ten młodociany w Titanicu) Leonardo.
A propos: Lollia nie widziałaś Titanica to się nie odzywaj.

kingabor95

przy roczniku 95 to chyba nadal was tego uczy...

Binula

Sugerujesz coś czy mi się zdaje? Proszę mnie nie obrażac jesli masz coś do mojego wieku (do twojej wiadomości nie '95)
Pudło.

EM_DE_KE_AS

ed ka
Take it easy. Najpierw przeczytaj, potem komentuj. Polecam to i teraz, może wtedy zauważysz, że mój post nie tyczył się Ciebie, tylko dziewczyny, która ma w nicku 95.........

Binula

A tak poza tym- czy być z rocznika 95 to jakaś obraza? Ja pierdzielę, człowiek jednak się uczy całe życie...

Binula

Od jakiegoś czasu na forach to obraza. Ok. Rozumiem już wszystko. Spox:)