Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet

8,6
80 755 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kate Winslet

Od wielu wielu lat byłam jej fanką, ale teraz się to zmieniło. W tym roku Kate nie dała popisu na jakiejkolwiek gali - wręcz żałosne mowy na Złotych Globach, na SAG nie było tak źle, ale te jej łzy były już naprawde "przereklamowane". No i największa gala - Oscary - powiem tylko tyle że suknia którą wybrała na galę była równa jej wypowiedzi, to już Penelope miała lepszą mowę.

Wciąż zastanawiam się czy naprawde należał jej się ten Oscar - oceniając grę aktorską a nie rozbierane sceny, to Meryl powinna otrzymać statuetkę.

_natka

Nie ma to jak doszukiwać sie dziury w całym. Co Ty masz do jej przemów ? To nic dziwnego że się dziewczyna cieszyła i popłakała jak przez wiele wiele lat była chyba najbardziej niedocenianą aktorką, a w końcu dostałą to na co zasłużyła. Piszesz że sie na niej zawiodłaś i że nie jesteś już jej fanką, bo na Oscarach miała taką sobie sukinke? Mniejsza już o to, że pewnie byłaś jej fanką bo widziałaś 30 razy Titanica. Wracając jeszcze do sukienki, ok nie należała do najlepszych i fryzura była koszmarna. Ale każdemu sie może zdarzyć, za to na Złotych Globach i nagrodach BAFTA wyglądała zjawiskowo !

I w końcu, co wyście sie ludzie przyczepili do rozbieranych scen ? Jest masa znakomitych filmów gdzie są gorsze sceny i nikt sie nie czepia np "I twoją matke też". Gdyby zamiast Kate zagrała wychudzona i do granic możliwości sztuczna Angelina Jolie to pewnie nikomu by to nie przeszkadzało.

_natka

A ja dopiero teraz zaczełam doceniac te aktorke :)
Jak dla mnie to ma duze mozliwosci i jeszcze nam pokarze na co ja stac :)

Ten rok nalezał do niej i nikt jej tego nie odbierze.

A co do sukienki to nie wiem o co wam chodzi dziewczyny :) Ładna miala, ladnie wygladała, skromnie, ale pieknie :)

aniutek_15

Sprostowankao :D Nie jestem dziewczyną xD

zala07

Wybacz :) Mam nadzieje ze nie uraziłam.

aniutek_15

Nie no co Ty, nie ma sprawy ;] <za krótki>

zala07

Zmyliłes mnie tym ze w zyciu bym sie nie spodziewała ze chłopak bedzie dyskutował na temat sukienki :)

"Wracając jeszcze do sukienki, ok nie należała do najlepszych i fryzura była koszmarna. Ale każdemu sie może zdarzyć, za to na Złotych Globach i nagrodach BAFTA wyglądała zjawiskowo" !

I fryzur:)

"Gdyby zamiast Kate zagrała wychudzona i do granic możliwości sztuczna Angelina Jolie to pewnie nikomu by to nie przeszkadzało".

A za te zdanie masz u mnie duzego PLUSA :)

aniutek_15

Ha, bo ja obalam stereotypy :D A o wszystkim co związane z kobietami zawsze moge podyskutować, a tak na marginesie to ja w ogóle jestem jakiś inny xD

zala07

Jej przemowy mi sie najbardziej podobały;)) a co do jej aktorstwa to się wypowiadać nie będę( jest the best). A sukienka była okey! Fryzura była retro;) stylowa;))

zala07

Ania miło mi :)

Mowisz inny, bo nie znasz mnie :P

Lubie jak ktos (czyt. chłopak) ma swoje zdanie.

Miałabym co do Ciebie pewna koncepcje,ale nie zachowam ja do siebie :)

aniutek_15

Marcin, również mi miło :)

Podziel się tą koncepcją, co ?;>

zala07

Nie, bo obrazisz sie :)

A wydajesz sie miłym chłopakiem, ktory ma swoje zdanie ;P I bez zbednego chamstwa sie odosisz :)

aniutek_15

I dobrze mówicie...
Jest świetną, utalentowaną aktorką...

A przechodząc do wyglądu Kate na Oscarach...
Wyglądała zniewalająco...
Skromna...
Delikatna...
Stonowana...

A fryzurę miała odpowiednio dobraną do ubrania...
Normalnie mie macie się już o co czepiać... ?

jaggal

W żadnym wypadku sie jej nie czepiam. Tylko stwierdziłem, że sukienka średnio mi sie podobała, chociaż teraz sądzę że jest bardzo ładna. Ale fryzura mi nie podpasowała w ogóle, skojarzyła mi sie z takimi czepkami jak kucharki noszą xD Mi Kate zdecydowanie podobała sie bardo na Złotych Globach
http://katewinsletphotos.com/albums/albums/appearances/awards-galas/66th-annual- golden-globe-awards_jan-11-09/66th-annual-golden-globe-awards_027.jpg

Rozpływam sie... xD

_natka

Ja jestem fanką Kate od dawna, tzn. od Rozważnej i Romantycznej. Cenię ją za odważne filmowe wybory i za to, że inaczej, niż taka Nicole Kidman nie musi się za wszelką cenę "podobać" na ekranie. Nie dziwię się, że płakała przy odbieraniu nagród, bo taka po prostu jest - spontaniczna i naturalna. A Oscar się jej należał już od czasu Zakochanego bez pamięci.

Jeszcze dodam, że jej kreacja i fryzura na Oscarach były wg mnie bardzo ładne.

telenowelka

Nastepny głos na sukienke i fryzure na Oskarach :P

aniutek_15

Angelina Jolie nie jest sztuczną aktorką! ;/ Kate Winslet jest dobrą aktorką może nie jest zbyt piękna, ale potrafi grać.

lilly405

Owszem Angelina jest sztuczna! Zupełnie nie rozumiem tego jak niektorzy się podniecają jej urodą, jest koścista,żylasta i te jej usta wcale nie sa seksowne. Kate ma ogromny talent ,jest naturalna i piękna. Nie stara sie udawać jakiejś super modelki z idealnym ciałem ale zalezy jej po prostu na aktorstwie.

użytkownik usunięty
AimeR

a czy ktoś posiada linki do jej wypowiedzi/mów (szczególnie chciałabym zobaczyć tę z Oscarów)?
pozdrawiam :-)

Kate przereklamowana?? gdzie?? chyba zartujesz!@
nie znasz jej, widac to.

patti93

http://www.youtube.com/watch?v=PxzQSWx9IGs to Oskary;))

http://www.youtube.com/watch?v=FCrmvKXvtUs&feature=related tutaj Złote Globy- za drugoplanową rolę;))

http://www.youtube.com/watch?v=2NMoEO6xRm0&feature=channel_page tutaj Złote Globy pierwszoplanowa rola;))

http://www.youtube.com/watch?v=pp3t1L9bGJM tutaj BAFTA;)

http://www.youtube.com/watch?v=GUyuh5yaZrQ tutaj SAG

_natka

Co do Kate i Penelope byłam pewna, że zdobędą Oscara, bo naprawde na to zasłużyły...Natka

_natka

O nie wytrzymam!!!!!!!!!!!
Gadasz od rzeczy - to co tu jest ważne? Przemowy? Suknie z gal? Czy gra aktorska?
Chyba bardziej liczy się talent...
Po drugie każdy ma prawo do wzruszeń, a ona naprawdę długo czekała na Oscara - ni ema się jej co dziwiś że uroniła łzę. Natomiast co do Złotych Globów: do dziś wzruszam się kiedy oglądam jej przemowę na youtube. Uważam, że to jedna z najpiękniejszych jej przemów jakie widziałam. Bardzo emocjonalna ale za to nieudawana i niewyrecytowana - zobacz jaka różnica przy pierwszym Globie za "Lektora", a jaka przy Globie za "Drogę do szczęścia". Naprawdę nie rozumiesz? Nie dość że jest chyba jedną z niewielu (jak nie jedyną) aktorką któa w jednym dniu zdobyła 2 Złote Globy to jeszcze ten drugi zdobyła za film, któryma dla niej ogromne znaczenie bo był reżyserowany przez jej męża (to raz),a po drugie zagrała w nim ze swoim serdecznym przyjacielem. W dodatku obie role są genialne.
Sorry za ten potok słów, ale naprawdę trzęsie mnie kiedy ktoś obraża moją ulubioną aktorkę i w dodatku nie podaje żadnych przemawiających konkretów.
Co do tych przemów jeszcze - widziałam ich naprawde dużo i kocham je wszystkie tak jak i wywiady z jej udziałem - jej angielski akcent jest naprawdę świetny i naturalność (spontaniczność) za każdym razym kiedy udziela wywiadu.

EM_DE_KE_AS

Absolutnie zgadzam się z komentarzem wyżej..
Zupełnie nie wiem o co chodzi tym, co ją krytykują?? Popatrzcie sobie na te puste, wytapetowane, przereklamowane paniusie typu Paris..;/ Zero talentu..Robi wszystko, by o niej pisali..
A Kate jest naturalna.. Wystarczy poczytać wywiady.. nie jest pusta... ma talent bez dwóch zdan..

patti93

Raczej nienaturalna, jakby nieziemska............................................................

_natka

A ja Cię popieram. Też ją znielubiłem po całej oscarowej sytuacji. Dla mnie to wszystko wyglądało sztucznie :/ Aa... no i Oscar oczywiście się jej NIE należał :)

_natka

Byłas jej fanką i przestałaś ,bo nie podobały Ci się przemowy i suknie?
Ciekawe .
Mi też nie podobały sie przemowy,wydawały mi sie bardzo sztuczne,ale nie mnie to oceniać ,z resztą nikt tak na prawdę nie wie jak jest .
Uwielbiam jej gre i to się dla mnie liczy .
Swoją droga Angelina nie ma w sobie ani krzty sztuczności i za to chyba najbardziej ją lubie,za tą naturalnośc i prawdziwość. Co prawda nie wiele ma ról w pełni ukazujących jej możliwości ,ale te ,które ma w swej filmografii,są tak wspaniałe,że padam na kolana i nic więcej mi nie potrzeba ;)
Z reszta uważam ,że jest piękna,ale nie to się dla mnie liczy.
Kończe wreszcie,bo to nie forum Angeliny ;P

rox16

prosze nie obrazac tej znakomitej aktorki... nie znacie jej..

patti93

Nie rozumiem założycielki tego tematu. Czy w zawodzie aktorki liczą się stroje i mowy? Bo myślałam, ze wykreowane role ;) proponuje oceniać aktorów po tym, co robią na ekranie, a nie poza nim

użytkownik usunięty
_natka

Jak można stwierdzić, że zmieniło się zdanie na temat jakiejś aktorki tylko dlatego, że nie spodobała się komuś jej sukienka???????

Ludzie,narody! Gdzie sens, gdzie zdechła żaba!

Kate Winslet jest znakomita. Nie jest od wygłaszania mów, tylko od grania, a sztukę aktorską pokazuje się w filmie i teatrze, a nie na czerwonym dywanie. Chyba, ze jest się gwaizdaą pudla.

Co do rozbieranych scen - Kate ma zupełnie inne podejście do nagości, niz większość aktorek, ale nie wynika to z jakiejś erotomanii czy chęci szokowania. Wychowywała się w aktorskiej rodzinie, więc dla niej pokazanie nagiego ciała na ekranie nie jest niczym nadzwyczajnym. Po prostu ona zawsze chce być w pełni postacią, którą gra. Nigdy, ale to nigdy nie zetknęłam się z filmem, gdzie Winslet pokazałaby sie nago tylko i wyłacznie po to, zeby lepiej sprzedał się film albo by wzbudzić tani skandal. Zawsze jej nagość ma na celu pokazanie czegoś ważnego w roli.

Naprawdę, czepiacie isę, ze utaletnowana kobieta pokazuje nagie ciało dla walorów artystycznych dzieła, a nikomu nie rpzeszkadz,a że jakaś tam megan Fox albo Lady Gaga dosłownie świeci gołą dupą/cycem na ekranie tylko dlatego, żeby się sprzedać? Zwłaszcza, że w scenach z nagą Ktae nie ma ani trochę wulgarności i obrzydliwości, jakie dosłownie zieją z fotek ubranej Madonny z dłonią w kroczu czy Fox ssącej palce.