Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet

8,6
80 749 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Kate Winslet

to wspaniala aktorka i w tytaniku zagrala świetnie tak jak w wielu innych filmach to jedna z najlepszych aktorek niedość że świetnie gra to i jeszcze śpiewa

sylwia00150

Od kiedy pisze sie TYTANIC?
Pisze sie TITANIC tam nie ma y.

magnificent_2

weś się nie czepiaj

sylwia00150

Właśnie - to nie jest czepianie się. Mnie też wkurza jak ludzie robią ten błąd. TITANIC. bez "y"

EM_DE_KE_AS

skąd to w ogóle sie bierze? Tytanic??

A propo postu Kate jest rewelacyjna i perfekcyjna. Nie ma roli, której by nie zagrała.

magnificent_2

No właśnie nie wiem.I jak o to jak to brzmi głupio:/
Co do Kate podzielam Twoje zdanie. Kiedyś próbowałam pomyśleć, która rola mi się nie podobała najbardziej, ale takiej nie ma. Bo nawet jak film jest słaby (dla mnie są to "Romanse i papierosy") to ona przeważnie jest tą, która "ratuje" film przed klęską totalną.

EM_DE_KE_AS

dokładnie, tak samo film Wszyscy ludzie króla (kompletnie nie w moim typie) obejrzałam tylko dlatego, by zobaczyc kolejna rolę Kate.

magnificent_2

No tak ten film jest średni. U mnie ma 6 ale ze względu na Kate. Gdyby nie ona to by nie było powodu go oglądać. Właściwie to nie zapadł mi w pamięć bo nie bardzo wiem o czym był. A widziałam dość dawno. Inaczej niż np. "Święty dym" albo "W stronę Marrakeszu" - filmy mniej "okrzyczane" ale zapadające w pamięć (jak dla mnie).

EM_DE_KE_AS

Kate jest świetna. Wsapniała aktorka. Moja ulubiona. Potrafi się wczuć w każdą rolę i jest ozdobą nawet w kiepskich filmach, wiele produkcji obejrzałam tylko ze względu na nią. Ta kobieta ma w sobie to coś.

remy_rachel

Dokładnie tak. Potrafi zrobić "coś" z każdej roli. Mało jest takich aktorów. Ona każda rolę gra inaczej przez to właśnie, że się potrafi wczuć w graną postać. W dodatku jest piękna. Mało jest takich aktorek. Nawet moja ulubiona Jolie nie zawsze gra perfect. Jedna moich ulubionych Zeta-Jones też. A Kate się to udaje.
Jolie np. jest jakby stworzona do ról w filmach sensacyjnych (ewentualnie do ról a'la "Przerwana lekcja muzyki", czy też "Gia"), role dramatyczne nie zawsze są udane (np. "Oszukana" - którą mogła według mnie zagrać lepiej). Zeta-Jones w filmach potrafi pieknie wyglądac (jak i Bellucci którą też lubię).
Winslet nie bez powodu porównywana jest do Meryl Streep. Bo jak na tą chwilę to tylko Meryl mi przychodzi na myśl kiedy próbuję sobie przypomnieć inne aktorki, które potrafią zagrać każdą rolę inaczej.

EM_DE_KE_AS

O tak. Rzeczywiście Meryl jest również świetną, "różnorodną" aktorką. Ale myślę też, że do tego grona Meryl i Kate, można dodać jeszcze Helenę Bonham-Carter. Wystarczy tylko spojrzeć jak wypadła jako czarny charakter np. w Harrym, i jak zagrała poztywną postać np. w Jak zostać królem. Kolejna wspaniała aktorka.:)

remy_rachel

oo Helena też jest świetna ;)
Kate powinna być w pierwszej trójce najlepszych aktorek w rankingu.

magnificent_2

Też tak uważam. No ale cóż... Na rankingi z filmwebu należy patrzeć przez palce, szczególnie na top 100 filmów.

remy_rachel

Własciwie na wszystkie:
TOp 100 - aktorzy:

24 miejsce Neil Patrick Harris
uplasowany m. in. przed:
Ralph Fiennes (27), Sean Penn (36), Leonardo DiCaprio (40). Will Smith (41), Woody Allen (42), Christopher Walken (74)

(w nawiasach -pozycja)