Kazimierz Kutz

Kazimierz Julian Kuc

7,7
952 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Kazimierz Kutz

Zajadle i fanatycznie nienawidzi Polaków i polskich wartości. Histerycznie reaguje na każdy
przejaw patriotyzmu. Wściekle "walczy" o możliwość adopcji dzieci przez zboczeńców, pluje
na wartości rodzinne i narodowe. Kucu jak tak bardzo jesteś spragniony wszechobecnego
homosexualizmu, to won do Holandii, tam masz całą paletę wykolejeńców od homo na
transach kończąc. A nie tutaj nam plujesz na Polskę i na NORMALNE heterosexualne
związki i wartości.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Treh

Prawda boli lewicowy lemingu? :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Treh

Haha i tu się mylisz, bo nie jestem za pisem. W ogóle nie jestem zwolennikiem żądnej partii w Polsce, bo każda to populiści.

Treh

"Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
Nie powiem nawet pies cię jebał,
bo to mezalians byłby dla psa."

Brother_shamus

Ja też nie jestem przesadnym zwolennikiem PiS-u, ale aktualnie nie ma innej opcji.

Brother_shamus

Zbliżoną opcją jest psychiatryk, nie załamuj rąk.

Treh

"Norma" jest zatem zbliżona do faceta, która lata z plastikowym ku..asem po sejmie.

trancefan1986

Hahaha.
Skąd wy bierzecie te teksty.

Niepotrzebny

Z gazet, czasopism, internetu. I nie żądnego Radia Maryja ani TV Trwam, bo tego nie oglądam. Po prostu Kutz stał się kolejną marionetką w rękach "polskich" mediów i tańczy tak jak mu zagrają. A teraz tutaj na forum się bulwersuje jak się go skrytykuje :D

trancefan1986

To dla odmiany poleć jakiś dobry film jego reżyserii.

Niepotrzebny

"Zawrócony" - ekstra film o człowieku, który podpadł władzy PRL i był ścigany przez zomowców. Super! Albo "Śmierć jak kromka chleba" - podobny do poprzedniego, ale tym razem o stanie wojennym.

trancefan1986

A już myślałem, że jesteś kolesiem typu "nienawidzę jego, a jego filmy to dno!". ^^

Niepotrzebny

Wbrew temu, co myślisz jego krytycy to w dużej mierze trzeźwo myślący ludzie, którzy potrafią oddzielić jego twórczość (choć wyreżyserował też jeden z najgorszych filmów w historii kina) od tego, że zgłupiał na starość. Ja jednemu jego filmowi z czystym sumieniem dałem 10. "Sól ziemi czarnej" - polskie arcydzieło o drugim powstaniu śląskim.
Drugi film - "Perła w koronie". Zdesperowani górnicy w strachu przed utratą pracy są gotowi dosłownie na wszystko. Trochę słabszy od poprzedniego. Moja ocena: 9/10.
Wspomnianym przez trancefana filmom dałem kolejno 7 i 8.
Niestety powstały też takie filmy, jak "Upał" i "Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza", które trudno wybronić.

Brother_shamus

Ludzie zazwyczaj głupieją na starość... A ten najgorszy film to jaki?

Niepotrzebny

"Straszny sen..."

Brother_shamus

Nie widzę tego filmu w jego profilu.

Brother_shamus

A, wybacz, już wiem, o jaki film chodzi.
<facepalm>

Niepotrzebny

Gdybyś interesował się publicznymi wypowiedziami Kutza w przekroju wielu lat, to przekonałbyś się, że jego poglądy niewiele się zmieniły. Jest po prostu sobą tyle, że wyraża się z ostetnatcyjną wiarą w to co mówi. Szczerość do bólu często ludzi drażni. Natomiast jego oceny polityczne (niemała część jego publicznej retoryki) są do bólu prawdziwe i dotykają celnie polskie zakłamanie, obłudę, arogancję, świętoszkowatość. Stąd spore poparcie takich poglądów wśród Ślązaków.

Treh

Możliwe, że by tak było, ale polską kinematografią interesuję się od niedawna.

trancefan1986

Bardzo sie mylisz, jesli myslisz ze Holendrzy lubia homsiow. Wlasciwie to obrazasz tych ludzi, a oni sa normalni.