Przecież on ma 84 lata, w lutym stuknie mu 85 wiosen... a to najświeższe wieści, które wyczytałem w necie:
Kazimierz Kutz wystartuje z pierwszego miejsca w wyborach do Parlamentu Europejskiego ze śląskiej listy Twojego Ruchu. W PE chciałby zająć się problemami swojego regionu.
Co on niby zamierza tam niby zrobić dla ludzkości oprócz chęci wydojenia PE z "ojro" ??
Kończ waść, wstydu oszczędź.
A po nowemu... GTFO.
1/10 dla "osoby" właśnie poleciało.
Zgadzam się.
A najgorsze, że w tym kraju nie ma (IMHO) na kogo zagłosować.
Kalendarz wyboryczy na lata 2014-2015 wygląda tak:
- wybory samorządowe (2014)
- wybory do Parlamentu Europejskiego (2014)
- wybory parlamentarne w Polsce (2015)
- wybory prezydenckie w Polsce (2015)
Jestem prawie pewny jeśli chodzi o wybory prezydenckie... wygra Komorowski. A pozostałe... IMHO wielka niewiadoma.
Nie chce mi się sprawdzać jakie ma poparcie, ale - bez urazy - troszke z niego oszołom.
Oglądałem z nim jakieś wystąpienia na YT. Nie mówie, że jest "be" ale Tusk nie lepszy.
Rozpoczęła się już karuzela wyborczych obietnic...
No jeśli wśród wariatów znajdzie się normalny to jest traktowany jak wariat niestety. Na oszołoma wykreowały go media, które są w dużej części tak pochylone w lewo, że aż żal patrzeć. Niezależne, prawdziwe wiadomości można ostatnimi czasy zobaczyć jedynie w internecie vide Max. Nazywa się go faszystą, bo? z nienawiści do niepełnosprawnych? Taa dobry absurd, zresztą sam JKM stworzył fundacje działającą na ich rzecz. Ale tv zręcznie manipuluje widzami sugestywnymi obrazami, nierzadko wyrywając z kontekstu zdania, ot granie na emocjach. Polecam luknąć na jego ostatnie spotkania dajmy w Lodzi.
To już bym wolał chore zastępy pis-u. Druga sprawa to to ,że od Pokłosia, Filmweb zrobił się w pewnych rejonach bardzo gimnazjalny ;P
do czlowieka ktory w tym roku konczy 85 lat piszesz GTFO?
zarzucasz mu chcec dojenia UE z kasy? on swoje w zyciu zrobil i nie potrzebne mu pieniadze, jesli euro pojdzie to do PL to on chce zeby poszlo tam, gdzie powinno isc. a z drugiej strony - co ty bys zrobil dla PL w UE? wyslal im nasze zlotowki? na tym polega funkcja tego ciala, ze tworzy rynki zbytu wzmacniajac gospodarki panstw czlonkowskich - mowiac prosto z mostu UE daje nam kase i na tym polegal nasz akces od samego poczatku. wiec gdzie problem?
z racji wieku kazesz mu pic ziolka a nie zajmowac sie polityka? a kiedy bedziesz w jego wieku i bedziesz chcial robic cos, na co masz ochote a ktos ci powie ze powinienes co najwyzej czekac na smierc i siedziec cicho? jak bys sie poczul? slyszales kiedys o czyms takim jak prawa czlowieka?
albo o mysleniu zanim sie napisze?
albo o dobrym wychowaniu?
jestes najgorszym rodzajem czlowieka