swoje komunistyczne błędy ma ( fuj ) ale ufff dobrze że nie jest ultraprawicową nacjonalistyczną szumowiną i kundlem bez świadomości na usługach kościoła ;) myślę że każdy ma prawo zejść na złą drogę, teraz jako dziadek już tak nie "zakręca niebezpiecznie w lewo" :)
No tak... najbardziej wiarygodne są strony polityczne szczególnie takie w których jadą po takim pięknym filmie jak Sól ziemi czarnej...
Tekst obiektywny jak program Jana Pospieszalskiego - "Warto rozmawiać" i wypowiedzi Joanny Najfeld... Na przyszłośc chcąc kogoś zdyskredytować dobieraj lepsze źródła!
Co ty chujku wiesz o Kutzu. Kutz to wielki indywidualista, widać to nawet w tym paszkwilu, napisanym przez jakiegoś kundla z Pisu. Opluwanie tego wielkiego i wiernego swoim przekonaniom nonkonformisty jest wyjątkowym absurdem. Owszem może niepotrzebnie na stare lata właził do tej parszywej "kaczej zupy", ale Kutz zawsze robił to co chciał - w tym właśnie tkwi jego urok i za to go szanuję.
Marksisty , nie nonkonormisty.Tyle wiesz o nim i niegdysiejszych czasach co nic.
Prawdziwy działacz śląski Wojciech Korfanty, jak sądzę ręki by mu nie podał.
Natomiast po poziomie twojego języka widać że Kutz jest tobie naprawdę bliski.
Przykro mi, ale powyższy artykuł, jest podłym paszkwilem. Widać to nie tylko w odniesieniu do samego Kuca, ale także w słowach dotyczących, wybitnego polskiego aktora Ryszarda Filipskiego.
Zabawne, że bolesna dla wielu prawda jest nazywana pisobełkotem itd., jak media potrafią zmanipulować bezrozumną masę jesteśmy świadkami w ostatnim czasie...
czytałem jego parę wypowiedzi i jako człowiek mnie do siebie zraził, może zgredział na starość, ale wątpię...
Szkoda tylko że na manipulacji najbardziej zależy Pisowi. Przykładem na to mogą być drastyczne ciecia w 2005 roku i obstawienie głównych stanowisk w TV publicznej swoimi pretorianami. Na szczęście rządy populistów w dzisiejszych realiach nie utrzymają się długo, więc pozostaje tylko pusty szloch Jarosława K nad tym że naród nie dał mu wystarczająco "dużej pałki" by rzetelnie sprawować władzę.
Często człowieka bronią jego dzieła. I tak jest w przypadku jego filmów. Nie rozumiem "śląskości", bo nie interesowałem się Śląskiem aż do przesady, ale przeczytana powieść Kutza "Piąta strona świata" pozwoliła mi zrozumieć choć kilka spraw. Kutz jako twórca jest dla polskiej i śląskiej kultury jednym z najważniejszych ludzi. Na pewno bez kilku jego filmów nasza rodzinma kinematografia byłaby uboższa.
Też jestem tego zdania co Ty, ale niestety populiści z Pisu tego nie pojmą. Dla nich najważniejsza jest urojona teoria spisku. Taka właśnie jest przykra prawda.
Kutz zrobił kilka dobrych filmów, ale to co ostatnio wygaduje - dyskwalifikuje go jako autorytet moralny. Te dwie sprawy można jasno oddzielić. Chyba, że ktoś jest zaślepiony jego "mądrościami"
facet - masz problem z pisem. Za pisowca się nie uważam a tym bardziej ,o co będę zapewne posądzony - nie słucham radia maryja.\ nie jestem nawet wierzący :D
idiotyzm sięgnął zenitu.
btw. zmień nick, bo za cholerę nie mogę w twoich słowach odnaleźć cnót o których mówił zacny filozof. ;)
cc_glitch: właściwie powiedziałeś już wszystko w pierwszym zdaniu.
Jak go ostatnio widzę w tv i słyszę co on wygaduje to aż mi się wierzyć nie chce.
Nawet nie jestem już go w stanie obiektywnie ocenić na filmweb jako reżysera.
A idioci są niestety wszędzie. I w każdej partii. Próba przypisywania komuś poglądów politycznych na podstawie krytyki jednego posła to naprawdę skrajne podejście.