Obejrzałam z tą aktorką kilka filmów , szczerze dopiero rola w "zmierzchu" sprawiła że w ogóle zwróciłam na nią uwagę , a to tylko dlatego że zrobiło się o niej głośno.
Choć rola Belli nie wymaga jakiś większych umiejętności , poradziła z nią sobie dobrze. Jej uroda i nawet braki umiejętności aktorskich sprawiły że jako Bella była bardzo naturalna i trudno mi sobie wyobrazić kogoś innego w tej roli. Z ciekawości nawet przeczytałam książkę która tylko utwierdziła mnie w tym przekonaniu.
Lecz patrząc na inne filmy z jej udziałem , bardzo rzuca się w oczy w kółko ta sama mimika , poza , domyślam się że w życiu tez taka jest , ale na tym polega dobre aktorstwo aby umieć wcielić się w różne role , zapominając o swojej osobowości a koncentrując się na grze.
Nie dorasta takim aktorkom jak Kirsten Dunst , która wcielając się w rolę wampira była bardzo młoda , a jej gra była fenomenalna , czy chociażby Winona Ryder która też przecież wcześniej zaczęła . Więc bronienie jej "że jeszcze jest młoda" nie ma zbytnio sensu , albo ma się talent albo nie . Patrzę na nią zupełnie obiektywnie , w dodatku uważam że jest całkiem ładna , ale to oczywiście rzecz gustu :) Jedno jest pewne musi jeszcze dużo nad sobą popracować , aby dano jej miano dobrej aktorki.