Poza tym to jeden z moich ulubionych filmów.Przez nieszczęsny "Zmierzch"czepiają sie do
niej.Nie należy mierzyć człowieka miarą filmu.
Pozdrawiam!
Zgadzam się w 100% Azyl znakomicie ale przez popularność jaką dał jej film Zmierzch jest sie bardzo krytycznie do niej nastawionym Każdy przeciętny a przede wszystkim młody aktor ma swoje wzloty i upadki nie należy sie więc dziwić ;)(prawdopodobnie połowa "krytyków" nie obejrzała z nią żadnego filmu oprócz Zmierzchu)
Dokładnie.Jak jest cicho,to ok.Jak tylko aktor,aktorka "wypłynie"przez hit,zaraz szczekanie.
"Krytycy"...o tak!Takich tu nie brakuje.
Ja oprócz kilku momentów, gdy dobrze wpadła (jej mimika idealna do roli) to widzę same upadki. Mój brat widział kilka filmów wyrywkowo, bo chciał sprawdzić te krytyczne opinie - zgodził się z nimi. Aktorka jednej miny, tym samym jednej roli i tyle.
Mi pasowała tylko w Panic Room, Speak, Twilight (tylko w pierwszej części - automatycznie najlepszej mimo wszystko - miała dobre momenty) i była całkiem całkiem w Welcome to the Rileys oraz The Runaways - poza tym niczym niewyróżniające się tło lub totalna kiszka. Nie wyobrażam sobie jej jako Śnieżki, no ale chcą przyciągnąć jak największą widownię.
Btw, należę do tej połowy krytyków, którzy widzieli więcej filmów z nią oprócz Twilight. W moim przypadku to 20 tytułów, czyli brakuje mi jeszcze 5 (oprócz tych z 2012, ale one jeszcze nie wyszły), aby widzieć jej całą filmografię.
A ja chcę do niej się przekonać.Możesz mi polecić jakoś film z nią,który jest wart uwagi?Tylko nie pisz,że nie ma.Musi być choć jeden.
Aby się przekonać nie mogłabyś obejrzeć całej filmografii. Jedna mina i sztywne ruchy - cała Kristen. Najbardziej śmieszą mnie opinie, że się wyrobi. Ona "gra" już od jakiegoś czasu, ma sporo filmów i nadal jest sztywna jak kłoda. Mogłaby zająć się fotomodelingiem. Byłaby lepsza.
Z filmów tylko te co napisałam. Speak, ewentualnie Welcome to the Rileys i The Runaways. Nic więcej. Jej "gra" nie pasuje do reszty ról, za które się bierze.
Jeśli chcesz się do niej przekonać to zdecydowanie Speak, Welcome to the Rileys i The Runaways - w tych 3 filmach jest znakomita, trudno mi wybrać jeden. Swoją drogą Azyl i Adventureland też są ok.
Ona naprawdę jest dobra, a przez Zmierzch się do niej ludzie uprzedzili.. to tak jakby Daniela Radcliffe'a oceniać tyko po Potterze... takie sagi to jest kwestia gustu/wyboru.
Do tych filmów dorzuciłabym jeszcze "The Yellow Handkerchief", "W Świecie Kobiet" oraz "The Cake Eaters" gdzie Kristen znakomicie zagrała chorą dziewczynę. Mogą być jeszcze "Posłańcy". Ale, tak, "Speak", "The Runaways" i "Welcome To The Rileys" to chyba jej najlepsze filmy :)
Speak, WTTR, the Runaways naprawde godne uwagi, wypadla swietnie, co do Adventureland jak dla mnie nie jest ok, jest to jeda z najgorszych rol Kristen jak dla mnie. Zapowiada sie swietnie OTR samo to ze jest na podstawie swietnej ksiazki, do tego zdolni aktorzy, trailer zapowiada swietny film, a ten moment gdy Kris ma lzy w oczy swietny. Co do sniezki moze nie bedzie tak zle, w sumie to bedzie raczej mroczna ekranizacja wiec Kristen nie bedzie slodka sniezka a raczej waleczna:-)
Skombinuję i obejrzę, dzięki ;)
Co do OTR zgadzam się, może być super! Śnieżka będzie raczej zupełnie czymś innym w karierze Kristen, bo kostiumowy..no zobaczymy, zobaczymy.
"ucieczka w milczenie" osobiście oglądałam tego filmu ale koleżanki mi go polecały. Jak jest nie wiem możesz się zdać na gust moich koleżanek ;)
juz widziałam,bardzo dobry film.
hehe,nie sądzisz,że musze udac sie do lekarza?to juz mój chyba 5-ty dzis wpis do samej siebie
hahahahahahaha
jedyna rola jaka w jej wykonaniu mnie powalila to Welcome to the Rileys. Naprawde byla przekonujaca. I ewentualnie The Runaways.
Reszta srednio.
zgadzam się tak samo jak czepjają się daniela Radcliffe bo zagrał w potterze a niedawno widziałem go w kobiecie w czerni i zagrał przekonująco i zupełnie inaczej niż grał pottera
Niekoniecznie.Czasem naprawdę mylnie interpretujecie komentarze innych osób.Widzicie komentarz,w którym osoba ujawnia negatywny stosunek do Kristen-od razu piszecie,że obejrzeli tylko ten film albo jeszcze inne głupoty.Ja osobiście obejrzałam z jej udziałem kilka filmów,i to przed pojawieniem się zmierzchu w kinach-i moja opinia jest taka sama.Jedyny film,za który mogę ją pochwalić to Ucieczka w milczenie,film bardzo fajny i jej mimika,wygląd bardzo wpasował się do roli.Reszta filmów to mydła powidła,dziewczyna niczym nie zabłysnęła a przecież jest wiele jej rówieśniczek,które grają fenomenalnie(lub aktorek młodszych).Także negatywne opinie na jej temat nie są wynikiem obejrzenia tylko jednego filmu,bądź części sagi zmierzch :)
Hahaha,dopiero na drugi dzień pokapowałam,że napisałam nieadekwatnie do wpisu.
To efekt uboczny melanżu:)
A co do zmierzchu i czepialstwa to musisz przyznać,że mam trochę racji.
Na pewno nie wszyscy ocenili laske po wampirach,ale zdecydowana większość.Jestem o tym przekonana.Podobnie było z moim idolem,tylko w drugą stronę.Nagle po 2003 r. zaostał otoczony małolatkami:"jakiż to on wspaniały!",ale filmów pokroju"Zanim zapadnie noc"zapewne żadna z nich nie obejrzała...Rzygać się chce.
Też to zauważyłam. Nawet ośmielę się powiedzieć, że Kristen zagrała Bellę wzorcowo ;) Ad. czepiania się wszystkich, że gra "z wiecznie otwartymi ustami", w książce nie raz zaznaczone było "rozdziawiłam usta" :))
dziekuje za ten komentarz. w koncu to ktos napisal. co do opisu Belli z ksiazki, Kristen zagrala wzorcowo! szkoda, ze wiekszosc ludzi wypowiadajacych sie tu nie czytala ksiazki.
Proszę byś wskazała mi dokładnie strony,na których znajduje się ten tekst.Nie twierdzę,że go tam nie ma,lecz chciałabym zobaczyć,iż faktycznie bohaterka przy każdej okazji rozdziawia usta .
Nie mam książki - właściwie koleżanka zmusiła mnie do jej przeczytania. Ale pamiętam to dokładnie, ponieważ śmiałam się, że Kristen dokładnie tak robiła w filmie (film widziałam pierwszy). Znalazłam tu: http://zmierzch1234bb.bloog.pl/id,5111411,title,przed-switem-e-book-czesc-1,inde x.html?ticaid=6e801
"Rozdziawiłam usta ze zdziwienia. Potrzebowałam kilkunastu sekund, żeby przypomnieć sobie, jak się je zamyka." "Bella rozdziawiła usta." etc ;)
Nie pisałam, że "przy każdej okazji rozdziawia usta", ale "nie raz" :)
ja tam za bardzo za nią nie przepadam ale jest jeszcze młoda każdy zaczynał od zera sądzę że jak będzie się uczyć to za parę lat może być dobrą aktorką. Na razie nie oceniam
Jak na aktorkę,która od najmłodszych lat gra w filmach,to już dawno powinna co z siebie dać i to trochę więcej niż coś :)
Mnie się podoba jej specyficzny sposób gry :) Każdy aktor wnosi jakąś "swoją" cząstkę za co się go lubi lub nie. Chciałabym ją jednak zobaczyć w jakiejś naprawdę trudnej roli. Uważam, że ma potencjał ("Speak", "The Cake Eaters", "Welcome To The Rileys").
mówiąc kłoda mam na myśli jej grę aktorską, jeśli chodzi o okazywanie uczuć to Emma Watson jest dużo lepsza