Czy ktoś z was zna naprawdę STRASZNY horror bo jeszcze żaden horror mnie naprawdę nie przeraził. Owszem były fajną takie jak zmierzch.Ale były również dosyć żałosne jak komórka, w której autor tak naprawdę się nie wysilił i cały czas pisał to samo..
chodzi ci o książkę? Straszny był "Cmętarz zwieżąt" s. kinga
no i niektóre mastertona, np. łowcy wampirów. Ale to raczej obrzydliwy niż straszny...
Jeżeli zaliczasz "Zmierzch" do horrorów to nie dziwię się, że żaden horror Cię nie przeraził.
Zmierzch horrorem... ha ha... dobre sobie...
Zmierzch to kicz dla nastolatek, które o niczym innym nie myślą, tylko o 'zakazanej' miłości. Jakimś wyzwaniu.
CZY NIKT JUŻ NIE PAMIĘTA TWÓRCZOŚCI PANI RICE ?!?!?!
Wkurzacie mnie ludzie. No przecież w Cykl: Kroniki Wampirów. Przeż tam macie prawdziwy obraz wampira. Wszystkie nostalgie, ta... Biseksualność! To po prostu było piękne.
kiedyś zęby Draculi budziły w nas strach, dziś kojarzą się tylko z tym gó*nem (czyt. zmierzch).
schodzimy na psy..
Przestańcie tak się czepiać tego Zmierzchu ;). Co Wam szkodzi, że ta książka powstała? Nikt Wam nie karze tego czytać i co więcej nikt Wam nie karze tego lubić.
Ale może by tak trochę tolerancji i odmiany?
Czy ktoś z Was czytał tą Sagę? Ja osobiście uważam, że nie jest zła, fajna historyjka, ot co. Oderwanie się od 'prawdziwych' wampirów jakie serwowała nam pani Rice i podobni jej autorzy. Czasami fajnie jest zobaczyć to samo, ale inaczej ;). I inaczej nie musi oznaczać źle ;)
Czytałem tą sage. Nic do niej nie mam, ale ciągłe pieprzenie o zakazanej miłości jest nudne. Gdyby było więcej akcji, czy jakiegoś mrocznego klimatu związanego z wampirami było by o wiele lepiej.
ja doskonale pamiętam Anne Rice, to były ksiązki...a nie ten cały szajs który teraz się wydaje. Anne zaczęła pisać o wampirach w latach '70. To jest KLASYKA! To sobie niech dzieci poczytają teraz, a nie jakieś g...w stylu "Zmierzch"....
a i żeby nie było, to czytałam tą całą Sage, więc mam zdanie wyrobione, nie wypowiadam sie na temat o którym nie mam pojęcia. Ale oczywiście nikomu czytać nie zabraniam, ale mysle, że warto sięgnąc po książki A. Rice, chociażby po to aby mieć porównanie i wyrobić sobie własne zdanie:)
kiedy był początek szału na Zmierzch wszyscy sie nim zachwycali jakie to cudo itd, a teraz wszyscy to krytykują jakie to gówno. Moim zdaniem to trochę chore no ale cóż. z biegiem czasu każdy dąży do innych wniosków.
Dobrze, że z biegiem czasu ludzie dążą do jakis wniosków, bo gdyby przez cały czas tak każdy się podniecał tym filmem to nawet najcierpliwsze i najkulturalniejsze osoby zaczełyby go obrzucać słownym gównem.
Moge polecic Egzorcyzmy Emily Rose , Stygmaty, Opetanie, Ruiny, Silent Hill, Statek Widmo, 1408, Smakosz, Swit zywych trupow, Van Helsing, Wzgorza maja oczy, Wizje, Wolf Creak, 13 duchow, Te filmy nie sa az tak idealnie straszne ale sa godne obejrzenia!!! Polecam Horrory A.Hitchcoka i Kinga!