GaGa była na poziomie do czasu gdy zaczęła kopiować Madonnę, nawet twarz rażąco przypomina Madonnę za młodu, za to wielki minus. Myślałem, że GaGa będzie faktycznie oryginalną piosenkarką ale się rozczarowałem. Produkt jakich wiele na rynku
Zgadzam się z Tobą. Można porównać na przykład jej nowy teledysk 'alejandro' do starego teledysku Madonny 'Express yourself'.
W ogóle cała ta gaga to jedna, wielka kopia.
Taka prawda-może i ma dobry głos, ale kopiuje wszystkich po kolei. Davida Bowie, Mansona, Madonnę. Fani bronią jej mówiąc że to nie prawda, ale wystarczy znać kilka albumów tych artystów by dostrzec że GaGa to kopiara.
Nie lubię Lady Gagi to taki pop ale muszę przyznać że jak na kobietę to całkiem nieźle śpiewa na żywca.
A nawet jeśli kopiuje madonnę to co w tym złego ? Moim zdaniem każdy artysta inspiruje się w jakimś stopniu 2-im artystą. Lepiej ,żeby kopiowała Madonnę niż milej cajrus czy jak jej tam...Zresztą piosenki źle jej nie wychodzą, Wpadają od razu w ucho więc jest gitara.
Jednak mam takie jakieś przeczucie ,że Gaga prędzej czy pozniej się znudzi... Miała mocny 2008/2009 ale jeśli dostajemy czegoś za dużo (a tak jest w przypadku gagi) to może nam to po prostu zbrzydnąć. Moim zdaniem powinna sobie zrobic jakiś rok przerwy a potem powrócić z jakimś dobrym hitem bo poki co spadaaa, bade romans i wczesniejsze piosenki byly ok ale ten thelephon i alejandro to kiszka ;/
Ludzie chyba nie oglądacie z nią wywiadów, a robicie się na znawców, ja nim nie jestem, ale słucham co gada. I często powtarza, że gwiazdy które tu wymieniacie m.in. Dawid Bowie, są jej inspiracją i dziękuje im że może się na nich wzorować. Sama się do tego przyznaje.
A Madonna mnie wkurza, bo najpierw to się z Gagą kolegowała, ale jak już Gaga w tak krótkim czasie zyskała miano królowej popu (tak przynajmniej piszą o niej gazety), to Madonna już wielki foch i robi z siebie biedną skrzywdzoną osóbkę.
A z tymi teledyskami to nie wiem o co wam chodzi! Są pojedyncze podobne elementy, i co z tego? Wielka mi afera.