występ Gagi z Eltonem Johnem udowadnić powinien chyba wszystkim, że jeżeli chodzi o talent Gaga jest genialna, taaaaaki głos się rzadko zdarza... zaryzykuję nawet stwierdzenie, że np. pani Spears może się przy głosie Gagi schować...
co do Madonny jeżeli chodzi o sam głos, to jest gorsza od Lady Gagi...
http://www.youtube.com/watch?v=k016C6z0olA
Nie zgodzę się. Madonna zaczynała w bardzo podobny sposób. Szkopuł jest natomiast jeden - Gaga śpiewać potrafi [ co udowodniła czysto śpiewając na żywo], a Madonna nie [ wystarczy posłuchać utwory które wykonuje na żywo].
faktem przemawiającym za Madonną jest to, że jest ona praktycznie nieśmiertelna, jeżeli chodzi o muzykę i jest już na scenie BARDZO długo...
Gaga jest na rynku muzycznym od 2 lat, więc nie można tych 2-óch pań porównywać w ten sposób, która jest lepsza ogólnie, bo Madonna to już ikona, a Gaga dopiero co się pojawiła...
za to można porównywać ich wokal i jednak Gaga wypada o wiele lepiej od Madonny...
myślę, że Gagę powinno się porównywać do Madonny za jakieś przynajmniej 5 lat, bo trzeba przyznać, że Gaga robi karierę w podobnym stylu, tyle, że szybciej od Madonny zaczeła. różnica polega również na tym, że Madonna najczęściej stawiała (min. na koncertach) na sex, sex i jeszcze raz sex, za to gagi wizerunek jest trochę inny. Madonna wychodziła w stroju rodem z sex-shopu, ale nie wychodziła z kiblem na łbie jak Gaga ;) dlatego ich wizerunku raczej nie powinno się porównywać, jedyne co je łączy to skandal...
ja osobiście mam wielki szacunek do obu pań, muzycznie bardziej podchodzi mi gaga (ale to raczej ze względu na moje pokolenia), ale jestem również fanem Madonny - niesamowite jest to co osiągneła...