Lady Gaga

Stefani Joanne Angelina Germanotta

8,3
28 706 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Lady Gaga

która jednocześnie genialnie śpiewa, pisze swoje teksty, gra na wielu instrumentach i komponuje muzykę
jest mega utalentowana i kreatywna, wręcz nie pasuje do tych wszystkich rihannów, bieberów
całe szczęście, że nie ukrywa swojego zamiłowania do rocka, a na nowej płycie widać, że ma zamiar pójść w rockowe klimaty ;) nie jest to co prawda duży procent piosenek, ale po kolei coraz więcej

ladymarie

shakira jeszcze jest ok, nie jest komercyjną pustą gwiazdką, zawsze robiła swoją muzykę, nigdy w żadnym skandalu, udziela się charytatywnie, jest bardzo inteligentna :)

tak apropo gagi jeszcze - jest ona obok shakiry jedną z nielicznych gwiazd, które nie mają na koncie skandalu osobistego ;) skandale u gagi polegają na jej twórczości, a nie sprawach osobistych, a to jest duży plus

ladymarie

ja osobiście nie cierpię popu, tych wszystkich przesłodzonych tandetnych gwiazdeczek. tak samo myślałam o gadze zanim się o niej więcej dowiedziałam, więc krótko mówiąc nie dziwię się, ze wiekszosc dalej uwaza ją za typową popową tandetę, ale jest to jednak mocno powierzchowne ocenianie
a muzyka? to prawda, ze nie wyroznia sie zbytnio, chociaz w samej kategorii popu gaga ma lepsze kawalki od konkurencji. natomiast na cale szczescie widac, ze jej pierwsze kiczowate kawalki sluzyly wypromowaniu sie, teraz nowa plyta, mieszajaca wiele gatunkow jest juz o wiele lepsza, mimo iz dalej popowa. gaga jednak muzycznie juz wskakuje na poziom wyzej od rihanny, britney czy katy perry. widac, ze powoli stopniowo wrzuca rock do swojej tworczosci i dzieki Bogu!

ladymarie

Pokaż mi jakąś piosenkę Gagi, gdzie gra na jakiś instrumentach muzycznych. Przedstaw mi jakiś tekst Gagi, który wyróżnia ją od innych cukierkowych gwiazdek popu.

shady_88

http://www.youtube.com/watch?v=_7HvURBhMGE
Proszę bardzo. To wykonanie spełnia oba Twoje warunki.

Grzei

o tak, klasyk ;)

Grzei

Brawo, to pierwsza piosenka Gagi, na której dotrwałem do końca:) Jednak, czy ten prosty tekst wyróżnia się na tle innych gwiazd popu? Przecież to liryka, jakich wiele w popie, o miłości, proste, ale do przełknięcia. A muzyka, no ja bardzo lubię pianino/fortepian,jednak tutaj mamy przeciętną kompozycję.
Heh różnica między popem a rockiem jest spora, jak w popie ktoś skomponuje coś takiego prostego, jak ten utwór, to fani artysty będą go wychwalać od niezwykle utalentowanego itd., w rocku, gdyby ktoś zrobił takie coś raczej by został skrytykowany. Może dlatego teraz prosty pop dobrze się sprzedaje, bo publiczność jest zamknięta na coś bardziej twórczego.

shady_88

jestem fanką metalu, czyli muzyki jak najbardziej ambitnej
natomiast uważam, że nie da się słuchać cały czas metalu, każdy gatunek muzyki ma coś w sobie, popowe kawałki są dobre na rozluźnienie, dobrze wpadają w ucho, są przyjemne. jednak z popu jestem w stanie słuchać tylko lady gagi, shakiry, pink, bo jak słyszę te inne rihanny, biebery to mi sie rzygac chce

ladymarie

Ja też lubię GaGę, Shakirę i Pink. Rihanny w o ogóle słuchać nie mogę...
LadyMarie - polecam Ci jeszcze Sophie Ellis Bextor, Nelly Furtado i Cheryl Cole - bardzo przyjemny pop. :)

ladymarie

Ha, ha, ha! Dobre, ale dzisiaj nie wypada 1 kwietnia...

ladymarie

Gagę lubiłam do pewnego czasu, było to baaaaaaaaaaardzo dawno temu. Teraz nie da się ukryć, że wypaliła się, jej teksty to totalny bełkot, nic tam nie trzyma się całości. Mało tego, momentami mam wrażenie, że bardziej niż na muzyce zależy jej na szokowaniu, i zastanawiam się czy ona nie ma przypadkiem czegoś z główką, bo któż normalny zachowywał by się tak jak ona? Chyba nikt. Jeżeli chcesz kogoś utalentowanego, zdolnego ze wspaniałym głosem, i co najważniejsze kogoś kto nie popisuje się, tylko wychodzi na scenę i wszyscy słuchają jak zaczarowani, to posłuchaj sobie Adele. To jest prawdziwa gwiazda!

ladymarie

Tak się składa że Katy Perry tak samo gra na instrumentach, śpiewa świetnie , pisze sama swoje teksty i muzykę. Jest też oryginalna, ma swój własny styl..nie ma też osobistych skandali,powiedziałabym nawet że nie ma żadnych, udziela się charytatywnie...każdy artysta to ma (mówimy o tych najsławniejszych), inaczej nie wybiłby się...więc nie sądzę żeby rihanna , katy, nawet britney były pustymi gwiazdami....tak samo jak napisałaś w przypadku gagi - trzeba zgłębić się w historie artysty, wtedy można cokolwiek krytykować. według mnie, niezależnie czy się słucha gagi, rihanny, spears czy perry itd...należy szanować każdego tak samo, chociażby dlatego że udało im się osiągnąć tak wielki sukces, który z pozoru wcale nie jest łatwy do osiągnięcia....a jakiej muzyki się słucha to już kwestia gustu, szacunek jednak musi być!

szoma

Katy nie jest najgorsza, ale moim zdaniem nie może się nawet równać z Gagą, która we wszystkim jest perfekcjonistką.
Nie zgadzam się, że śpiewa świetnie, ma słaby głos, a w swojej piosence Firework nie potrafi wyciągnąć odpowiednich tonów.
http://www.youtube.com/watch?v=_qc03Yn7-Qw
Szanuję ją, niektóre piosenki ma niezłe, ale robi większy szum niż zasługuje.

http://www.youtube.com/watch?v=DUwDLI9SBQs
Występ Gagi - dla porównania też z X-Factora.

Grzei

Nie zgadzam się z tym ze ma słaby głos. Ja byłam na jej koncercie i Katy ma po prostu mega głos...silny i piękny...mimo że ją uwielbiam i tak byłam zaskoczona tym jak śpiewa na żywo! Spytaj kogokolwiek kto był na jej koncercie, zapewniam cię że nie znajdziesz negatywnej opinii, ja się jeszcze z takowa nie spotkałam. Niestety w Polsce ma mało fanów i jest niedoceniana, no ale to Polska, tutaj nienawidzą ludzi którzy osiągają sukcesy....na szczęście kocha ją Ameryka i gdyby "robiła większy szum niż zasługuje" nie miałaby 5 numerów jeden z jednej płyty jako pierwsza kobieta w historii. I zacytuje tu Katy że ktoś może jej nie lubic i nie słuchać ale nikt nie zaprzeczy że "Liczby nie kłamią" i ludzie kochają i po prostu kupują jej muzykę....
Co do Gagi,, nie jestem jak 3/4 anonimowych polaków i nie będę krytykować jej głosu bo nie słyszałam jej na żywo, przez moje głośniki jej wokal brzmi całkiem nieźle, ale zdecydowanie wole wokal Katy, jest cieplejszy i bardziej dziewczęcy, ale jest to raczej sprawa gustu i moje zdanie. Życzę Gadze jednak jak najlepiej! ;)