Moglibyscie polecic mi jakies dobre filmy Larsa albo filmy innego reżysera ale o podobnym kilimacie .Jak narazie oglądałem tylko ,,melancholia,, i ,,antychryst,,.
P.S. Najlepiej gdy by nie były BARDZO trudne do zrozumienia, ale nie koniecznie.
Zdecydowanie polecam "Idioci" - oryginalny pomysł na film no i oczywiście... robi wrażenie.
Ponoć "Dancer in the Dark" jest też godny uwagi, ale dopiero będę go oglądać, więc nie mogę nic więcej powiedzieć. Warto się samemu przekonać :)
"Idioci" zostawiłbym na później. Wybrałem ten film jako nr jeden, rozpoczynając tym samym przygodę z produkcjami Larsa von Triera. Skończyło się na ogromnych mękach i ocenie 3/10. Było to kino totalnie nietrafione w mój gust, oglądając ten film czułem głównie zażenowanie... Jeden film, a wywołał u mnie ogromną niechęć do tego Pana. Pójdzie jeszcze jedna próba i będzie to "Dogville" najprawdopodobniej (głównie ze względu na Nicole Kidman oraz dość wysokie recenzje na temat tego filmu). Mam nadzieję, że tym razem się nie zawiodę !