Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
266 949 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Dlaczego ma taką niską ocenę? Ponieważ wszyscy oceniają go za rolę w tytanicu , której tak naprawdę się wstydzi i jak sam mówi , ta rola go zniszczyła . Dicaprio to naprawdę genialny aktor , same role za to mówią
Co gryzie Gilberta Grape'a
Gangi nowego jorku
niebiańska plaża
Człowiek w żelaznej masce
Chłopięcy świat
Romeo i Julia

Oscara powinien dostać za każdą z tych ról... on zaś za świetne rolę w niebiańskiej plaży i człowieku w żelaznej masce .. dostał nominację do złotej maliny... i złotą malinę. To jest naprawdę śmiechu wartę.

Nie oceniając go z charakteru ( bo tak naprawdę kto może go za to ocenić?) ani za skandale które wywołuje... ale oceniając go jak aktora , wychodzi na to że jest znakomity ! 10/10

tyler_4

zgadzam sie z Toba kruca bomba . To zajebisty aktor , szczególnie podobał mi sie w "Złap mnie jesli potrafisz".W Co gryzie Gilberta Grape'a poprostu był genialny

tyler_4

Tak DiCaproi jest genialny, podobnie jak Jenna Jameson a Will Smith, Maciej Stuhr jest dnem dna, a Adolf Hitler jest twoją ulubioną postacią. Szanuje twoje zdanie, ale się nie uważaj się za znawcę z takimi głupstwami(patrz swój blog „Cweluchy ;p”).

P.S DoCaproi to dobry aktor, gdzieś na 7\10, ale ja oceniam tez trochę życie prywatne w którym jest kozakiem, nie szanuje fanów i nie umie kulturalnie jeść. Więc stawiam 6\10.

Szajba

a co wy macie do titanica? fajny film
a LD najbardziej podobal mi sie w Romeo i Juliai złap mnie jesli potrafisz to naprawde dobry aktor

malaMi

No w tych filmach faktycznie był dobry. Nawet bardzo. Titanic uwazam najlepszy jego film, choc jako Romeo był też niezły.

Szajba

Zgadzam się - jak kogoś lubić jak ktoś nie szanuje fanów? Cos za coś Leo!

tyler_4

ty szajba a kiedy on niby nie szanował swoich fanów , moze jakis przyklad ??? chyba ze swoja wiedze opierasz na tak wiarygodnych gazetach jak SE , Fakt czy Zycie na Gorąco , a już argument o nie kulturalnym jedzeniu calkowicie mnie rozbroił

użytkownik usunięty
Luck_6

popieram to swietny aktor a to co robi w zyciu prywatnym to jego sprawa choc powyzsze argumenty sa troche dziwne;)

Luck_6

Oglądaj czasem program "gwiazdy bez cenzury" to będziesz wiedzieć jak Leo podczas premier, czy innych imprez w ogóle nie patrzy na swoich fanów. Idzie przed siebie, nie rozdając żadnego autografu. A co do jedzonka to czytałem gdzieś i przy okazji na tym forum, że w kawiarni jadł tak nie chlujnie, że ludzie aż się dziwili. Pozdro. Dodam od siebie, że wielki fan kogoś trudno godzi się z prawdą jaka jest o aktorze i się śmieją ze wszystkich rzeczy które są w gazetach o nim. Pozdro

Szajba

Prawda jest taka, ze każdy aktor traktuje swoje zajęcie, jak każdy inny człowiek. Uprawia aktorstwo, ponieważ otrzymał talent, którego inni nie mają szczęscia posiadac. Jeśli chodzi o to w jaki sposób sie wypowiada o innych, czy też w tym przypadku, jak zachowuje sie podczas jedzenia to druga strona medalu. On jest taką samą osobą, jak Ty i może spożywac pokarm, jak mu wygodnie. Widz nie powinien oceniac aktora za to, jak sie zachowuje w życiu osobistym, tylko za jego role. Osoba publiczna ma takie same prawa, jak szary obywatel. Może chodzic w brudnych gaciach, tłustych włosach i nikogo to nie powinno interesowac. Co do DiCaprio to według mnie jest bardzo dobrym aktorem.
Pozdrawiam

gr3g

Zawsze biorę odrobinę życia osobistego pod uwagę oceny aktora. W przeciwieństwie do urody. Nie patrzę czy jest piękny\a czy brzydki\a.
Teraz sprawa inna. "chojnas" piszesz, że fanki mówią, że się zabiją. Przyznam, że nie miałem o tym pojęcia, ale wątpię, żeby Leo tylko takie wieści otrzymywał i uważam, że lepiej jest właśnie patrzeć na fanów i wziąć się w garść. Z drugiej strony, nie jestem wstanie zrozumieć, co przeżywa bo nie znam takiego uczucia. Ale akcja w której, jakiś fan lub fanka(nie wiem czy to on czy ona) podbiega do Leo po autograf a on każe ochronie go zabrać nie mówiąc nic, jest trochę dziwna, mógł przecież poświęcić te 5 sekund na podpisanie papierka. Widziałem to w programie "gwiazdy bez cenzruy".

Szajba

szajba - telewizja kłamie. Nie przywiazuj wiekszej wagi do tego, co mowią na szkolanym ekranie. To tylko złudne okno na swiat służace manipulowaniu nieświadomymi umysłami. Jeżeli 100 razy bedą trąbic, że np. II wojna światowa rozpoczeła sie w 1940, a nie 1939 to będziesz w stanie w to uwierzyc.

gr3g

Ale tego nie mówili, tylko paparazzi kręciło i widziałem jak nasyła na fana, Pana w garniaku i każe go zabrać, ale jak mówiłem wcześniej nie jestem wstanie pojąc co on czuje więc nie wiem sam co o tym już myśleć. Pozdro

tyler_4

gdybys mial tak traumatyczne przezycia z fankami jak Leo (wielokrotnie groziły mu ze sie zabiją jesli na nie nie spojrzy itp , itd) to uwierz mi tez unikalbys fanów , ale ok rozumiem twoj punkt widzenia . Pozdro dla ciebie

Luck_6

Lol szajbus , porównanie DiCaprio z Jameson jest trochę nie na miejscu ;]. Skoro ty dajesz ocenę i bierzesz pod uwagę życie osobiste jakiejś osoby to ja oceniam 10/10 Jennę za rozmiar cycków , sprawiedliwe. Zgadzam się z przed mówcą , dziwne Szajba że jesteś taki zaczytany , a nigdy nie czytałeś o tym jak fanki Leo mu groziły. Pozatym , wiele osób w złym humorze dałoby najchętniej w pysk osobie , która pyta poprostu o godzinę ( wiem to z własnego doświadczenia). To jeżeli taki Leo ma zły humor i dziennie musi napisać setke autografów , to naprawdę kiedyś musi stracić cierpliwość . Wszystkie gwiazdy tak mają , Nicholson i Sheen znani z cierpliwości także potrafią ją stracić , im też dasz 6/10 ? . Też widziałem pare durnych filmików w których Reeves omal nie atakuje paparatzziego , ponieważ ten poświecił na niego lampą, ale nie daję mu za to niższej oceny.

tyler_4

Jak juz napisałem. Zawsze biorę pod uwagę, ale w małym stopniu, życie prywatne. Często nawet nie ulega to zmianie ocen takie jak nastąpiła tu czyli z 7\10 na 6\10. Nie wiem za co dałeś Jeanie Jemeson 10 ale się uśmiałem z tego powodu, tym bardziej, że widziałem Will Smitha ocenionego na 1. Nichelson dostał 10 bo to genialny aktor a jego życie osobiste nie jest na tyle nie pokojące, żeby obniżać mój stopień. Tak go bronisz, a to, że unika fanów jest dla mnie bardzo głupim atutem. Bo skoro mówią, że się "zabiją jak nie spojrzy" to dlaczego nie patrzy ???
A pisząc "unika fanów" miałem na myśli, nie, że idzie inną drogą, żeby ich nie spotkać, tylko, że nie podchodzi do nich, nie patrzy i nie daje autografów podczas premier czy innych imprez, gdzie za płotem czeka pełno fanek i fanów. To mnie wręcz zamurowało. Piszesz, że Reeves atakuje paparatzziego i nie obniżasz za to oceny. Ja też bym nie obniżył. Wiziałem Nicholsona jak paparatzzi nakręciło go jak się przebierał w szatni i ten z wściekłością na nich wyleciał. Te głupie kamertki każdemu działają na nerwach i nie podlega w ogóle dyskusji jak aktor ich traktuje. Bo prawie każdego aktora już wkurzają, Można kilka razy, ale jak łażą cały czas za aktorem to się im nie ma co dziwić. Leo to dobry aktor, ale zachowaniem musze mu obniżyć o 1 i dać 6\10, co oczywiście zawsze może się zmienić.

Szajba

Chociaż wstawie mu te 7\10. Faktycznie nie jestem wstanie pojąć co czuje i może byłem nie sprawiedliwy. Pozdro

tyler_4

Jestem za. Oscar za "Pokój Marvina" też powinien być. A tu nic...

tyler_4

Chociażby po jego roli w "Całkowitym zaćmieniu" widać, że dobry aktor...

Gladka

Leo za "Niebiańską plażę" i "Człowieka..." to powinni zbiczować. Zagrał tam gorzej niż fatalnie (oprócz "Titanica") i za oba należały mu się Maliny. W "Aviatorze" nie miał się chyba jak wykazać, bo sam bohater był dla mnie nijaki, to i on taki był. Moim zdaniem był bardzo dobrym aktorem przed pamiętnym "Titanic'em" ("Co gryzie...", "Chłopięcy świat", "Romeo i Julia", "Pokój Marvina"), który chyba podciął mu skrzydła, bo im dalej to tym gorzej. Dla mnie się już aktor skończył, chociaż może jeszcze coś ciekawego pokaże, kto wie...

blacki

Gorzej niż fatalnie?Ty chyba nie wiesz co mówisz.W "The beach"zagrał przecież świetnie,nie jest to tylko zresztą moje zdanie.Bądź pewien ze gdyby nie Titanic,to nominacji do maliny za "Plaże" by nie było.
Co do "Czlowieka.."to zagral tak sobie, nie byla to moze jakas wybitna rola,ale zdecydowanie nie na maline.
"Aviator"-rewelacyjna rola,po Titanicu zagral tez w "Catch me if you can",tu tez byl chwalony(nominacja do zlotego globu).
Po "titanicu" zagral b .dobrze przynajmniej w 3 filmach wiec wdl mnie grubo sie mylisz pisząc że Leo sie skończył.

schanet

Czyli chcesz powiedzieć, że zagrał w "Niebiańskiej..." rewelacyjnie, ale że gorzej wypadł wcześniej w Titanicu, to przyznano mu za to pierwsze nominację do Maliny? To chyba Ty nie wiesz co mówisz.

blacki

Dobrze wiem co mowie.Chodzilo mi o to,ze gdyby nie ten caly szum wokol jego osoby(po Titanicu),gdyby nie ta jego slawa,to bardzo w to watpie ze dostalby nominacje do maliny.Po prostu.Zreszta on tez dostal maline za Celebrity(nie wiedziec czemu)swiezo po Titanicu.Myslisz ze on dostal te maliny bo na nie zasluzyl?

schanet

Przecież Maliny przyznaje się nie dlatego, że ktoś jest sławny, tylko dlatego, że kiepsko zagrał. Wątpię, by dostał je za cudowny uśmiech. "Celebrity" nie widziałam, więc nie mogę się wypowiedzieć. Jednak za "N.Plażę" i za "Człowieka..." wg mnie zasłużył na Maliny.

blacki

Nie mówie że jak ktoś jest sławny to od razu dostaje maliny,ale mysle że w przypadku Leo coś w tym było.
Moim zdaniem,jak już pisałam,W "Plaży"po raz kolejny potwierdził że ma talent i napewno nie zagrał kiepsko.Chociaż to nie jest moja ulubiona jego rola.

tyler_4

Rzeczywiście to idiotyczne, że wciąż tylu ludzi patrzy na Leonardo DiCaprio przez pryzmat "Titanica" i wizerunku, jaki mu zgotowały media. To prawda, że on sam lubi robić zamieszanie wokół swojej osoby, ale to nie znaczy, że skandale i afery powinny przesłaniać nam jego talent, którym wykazał się już niejednokrotnie. Obejrzyjcie sobie "Całkowite zaćmienie", "Chłopięcy świat", "Co gryzie Gilberta Grape'a", a z ostatnich chociażby "Aviatora". DiCaprio to znakomity aktor, a że ma taką twarz, a nie inną, to nie jego wina.

tyler_4

Poza tym czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi z "Człowiekiem w żelaznej masce"? Dlaczego niby zasłużył tam na Malinę? Proszę o wyczerpującą odpowiedź, bo kompletnie nie nadążam za waszym tokiem rozumowania.

tyler_4

Co ty chcesz od jego roli w „Titanicu”?? Był w tym filmie naprawdę wspaniały.
To była jego rola życia.

tyler_4

Gdyby nie "Człowiek w żelaznej masce" to bym się z Tobą w pełni zgodził:)

Bialym007

u mnie z Leonardem D. było tak... najpierw, jak byłam mała i obejrzałam Titanica to bardzo lubiłam tego aktora, bo powiem szczerze film nawet mi się podobał, później nie wiem już nawet czemu znienawidziłam pana D. wydaje mi się, że było to spowodowane tym co inni o nim mówili, pisali, teraz prawdę mówiąc Leo jest mi obojętny jednak muszę powiedzieć, że świetnie zagrał w "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Niebiańska plaża"- nie wiem czemu wszyscy mówią, że był beznadziejny, jak dla mnie to zagrał co najmniej przyzwoicie
Pozdrowienia

F_L

Wszyscy tak mówią, bo przeszkadza im, że jest tzw. "ładnym chłopcem" i wydaje im się, że jak buzia ładna, to w głowie pusto. Nie wiem, co on tam ma w głowie, ale pewne jest, że gra znakomicie i jest jednym z najbardziej niedocenionych aktorów w Hollywood.

Lady_Snape

Ortalion: ,,To była jego rola życia." Przecież on jeszcze żyje ;) Co do Leonarda...Dla mnie to świetny, niedoceniany aktor. Ludzie powielają niepochlebne opinie o nim, bo nie stać ich na wyrażenie własnego zdania lub, po prostu, go nie posiadają. ,,Niebiańska Plaża"; ,,Człowiek w żelaznej masce" - w obu filmach mi się podobał i nie rozumiem dlaczego jest krytykowany za role w nich. Pozdrawiam obrońców talentu DiCaprio :)

Romen

Hmm, ja bym powiedziała, że nie krytykują jego ról w tych filmach, ale same filmy. "Niebiańska plaża" jest bardzo słaba, ale "Człowiek..." całkiem do rzeczy, co nie znaczy od razu, że to arcydzieło. Taka krytyka ludzi, którzy czasem nie potrafią zdefiniować własnego stanowiska i popierają popularne opinie, przypomina osoby, które wysyłają na stos książki, których nie przeczytali. I dziś ma to nadal miejsce. Popatrzcie, nawet w wolnej Ameryce nauczyciele palą dzieła taki wybitnych twórców literatury współczesnej jak Kurt Vonnegut. Dlaczego? Bo słyszeli, że to szkodzi młodzieży... To taki przykład idiotycznej postawy.

Pozdrawiamy również :]

tyler_4

Ludzie ogarnijcie się !! Ten człowiek nie ma chwili spokoju, ciągle ktoś go obserwuje. Natrętni fani przyczepiają mu się do nóg, coś takiego jest naprawdę przerażające!!! Właśnie przez takich świrów Leo unika fanów. Wy wyrobiliście sobie o nim opinie słodkiego beztalenacia ( z czym się nie zgadzam bo aktorem jest super), on o fanach wyrobił sobie opinie zdziwaczałych fanatyków, w końcu aktor też jest człowiekiem i ma do tego prawo... Można się czepiać jego charakteru, ale nad wrzucaniem na aktorstwo radzę się dobrze zatanowić.

Scarlett_5

"Można się czepiać jego charakteru, ale nad wrzucaniem na aktorstwo radzę się dobrze zatanowić."

Jest jeden problem, bo charakter to jest właśnie to, co nie powinno nas obchodzić u aktora, bo inaczej stajemy się takimi maniakami, którzy nie potrafią odróżnić gwiazdy prywatnie od postaci, które odtwarza. Kto chce niech się czepia jego gry, a życie osobiste nas nie obchodzi, także już więcej słowa krytyki DiCaprio nie usłyszy.

Lady_Snape

Aktor uległ stereotypizacji po filmie Camerona ( Titanic interesuje mnie tylko kiedy ukazuje samą katastrofę statku , amerykańska ckliwość i rozmach jak sukinsyn - lamniebomba tak pod obiadek ;P) .
Co gryzie Gilberta Grape'a , Romek i Julian ( bardzo fajny odpowiednio kiczowaty film) , Aviator ( kurwa - powiedzieć,że Howard Hughes to nieciekawa , szara postać , to tak jakby zadeklarować chęć powrotu do epoki średniowiecz - brawo ) Niebiańska Plaża (cholerna pomyłka Dannego Boyla'a choć ma ciekawe momenty ) , Catch me if You Can - bardzy przyjemny film , Całkowite Zaćmienie , Chłopięcy Świat , Jorku The Basketball Diaries i wielki fuck off dla tych wszystkich co to pchają sią aktorom do ich talerzy , sraczy i łóżek . Mind your own fuckin business, fan !

tyler_4

Ja Di Caprio lubię, film Titanic tez lubię. Nie obchodzi mnie że ktoś uważa ten film czy tego aktora za dno dna. Chyba każdy ma swoje zdanie;P Dziś jest film Złap mnie jeśli potrafisz i jestem przekonana że będzie super jak większoś cfilmów z tym aktorem. Co z tego że kilka razy zagrał w czymnś mało ciekawym. To nie znaczy że go trzeba od razu wyzywać jak to się niektórym zdarza.

alien_2

Niektórym się zdarza brak kultury słowa po prostu.

tyler_4

Zgadzam sie...Leo w wielu wywiaqdach potem mówił ze ta rola przyniosła mu tylko wstyd.
a najbardziej podobało mi sie włap mnie jesli potrafisz..gangi nowego jorku...titanic tez był ok...on potrafi grać róznorodne role.

john_rambo_2

tak sobie siedze i sobie czytam i smiac mi sie chce. jak mozna oceniac aktora na podstawie jego zycia osobistego. przeciez jego zycie osobiste to nie jego zawod. co do tego czy on szanuje swoich fanow czy nie to tez mnie nie obchodzi. to jego sprawa i jego zycie. jego praca jest granie w filmach a nie robienie sobie zdjec z napalonymi laskami i rozdawanie autografow. plus. ludzie powinni go oceniac na podstawie jego pracy a nie tego czy umie jesc.

pis