Chodzi mi o to,czy wolicie Leonardo gdy byl mlodzszy,chłopięcy,czy też może jego obecny wygląd?A może zróbmy małybilans,co Leo zyskał,a co stracił na swej diametralnej zmianie:1.Gdy był młodszy,typu sweet boy titanic:
Miał ciekawe oczy,takie niewiarygodnie niebieskie,spojrzenie niebanalne.Ale to już w sumie legenda.Nosił tę swą słynną fryzurkę z przedziałkiem,która w sumie do niego pasowała.Twarz moim zdaniem miał w sumie dość urodziwą,sympatyczną i jak na swój wiek był niewiarygodnie chlopięcy,z powodzeniem grywał nastolatków.To były plusy.Ale gdy był młodszy,dużo mu zarzucało "gogusiowatość",choć utalentowany niewiarygodnie,wszyscy patrzyli na jego wygląd.Mówiono też,że jest chyba zniewieściały (moim zdaniem zniewieściały nie był,po prostu taki chłopięcy,ale tak,że bylo widać ze to facet),że wyglądał jak gej.Ja,patrząc na młodego Leonardo,nigdy nie mogłam powiedzieć o nim "przystojny",pasowało mi za to do niego określenie "ładny".A co do głosu Leo,to też miał głos taki nieszczególny...A teraz analiza Leo starszego:1.Papieroski sprawiły,że przystarzał się niemiłosiernie (porównajcie sobie wciąż piękną Kate Winslet).Ale za to dziś wygląda jak facet,nikt mu nie zarzuci "gogusiowatości" czy gejostwa.Przytył,przypakował,teraz grywa wreszcie role naprawdę ambitne("Aviator","Krwawy diament","Infiltracja"),a nie tylko "ładni chłoptasie".Wydaję mi się,że może nieco zmądrzał,zmienił się mentalnie.Nie nosi już titanicowej fryzurki,może z powodzeniem zagrać i postać sympatyczną i czarny charakter (ciekawe,czy gdyby Titanic był kręcony dzisiaj,to czy Leo może dostałby rolę Calla?)Jego oczka jeszcze bardziej zmalały,ale jednocześnie tak na dobre to wlaśnie po spojrzeniu możemy poznać,że to naprawdę jest ten Leonardo DiCaprio.Wydaje mi się,że troszkę jakby mniej dba teraz o siebie?A dziś glos ma dość charakterystyccny,kiedyś bym go po głosie nie poznała...Zmianę przeszedł diametralną,z jednej strony na dobre,z drugiej na gorsze... Chociaż muszę przyznać,że ja to się w tej młodszej "wersji" Leo kochałam.Ach,co to było za zauroczenie...Do dziś mam do niego taki mały "sentyment",a serduszko mocniej zapuka oglądając jakiś film z młodszym Leo (np. ostatnio na TCM było "Przetrwać w Nowym Jorku,no i co roku blisko świąt na Polsacie wspomnienia ożywiane są przez puszczanie Titanica).I może przez to do dziś jest jednym z moich ulubionych aktorów.Pewnie mnie tu zaraz zjecie,bo się rozpisałam jak głupia,ale ciekawi mnie,czy tylko ja tak myślę?Jaka jest wasza opinia o diametralnej przemianie Leonardo DiCaprio?
obejrzalam w zeszlym roku na tvnie no film taki lajtowy zwlaszcza scena leo z....to chyba byla pokojowka?
znam filmografie leo na pamiec ale wiesz narazie nie mam czasu na rozpisywanie sie jak bede miala czas to podam ci kilka tytulow....ale moze wz reszta pomozcie chlopakowi?przeciez nie moze tak bzc,zebz on nie ogladal filmow z naszym wspanialym leonardo!!!!powiem ci tylko,ze w tym tygodniu jutro na tv4 bedze niebianska plaza chociaz ten film to perelka leonardo nie jest...
Wg mnie najlepsza rola Leonardo to zdecydowanie ta w filmie "Co gryzie Gilberta Grape'a?". Inne filmy godne polecenia to "Infiltracja", "Krwawy diament", "Aviator", a z wcześniejszych "Człowiek w żelaznej masce". Nie bardzo przypadły mi do gustu "Niebiańska plaża" i "Romeo i Julia", ale nie zaszkodzi jeśli je obejrzysz- być może akurat Tobie się spodobają.
dzieki...Ł= no to widze ze dobrye zrobilam yakladajac ten temat bo no powiedzmy sobie ze nawet nam tu burzliwa dyskusja wybuchla no to odpisujcie odpisujcie bo chzba sykoda zeby nam ten temat zdjeli nie?
również uważam ze leo jest swietnym aktorem.i powiem tyle lubie jego filmy chociaz wszystich jeszcze nie miałam okazji obejrzec ale zrobie to w miare mozliwosci.cóz trudno mi ocenic jego aktualny image a ten dawny.lecz jego wyglad w titaniku byl zabójczy i co z ego ze wygladał jak mały chłopczyk.a tak na marginesie jak juz wpominam to wyczytalam w ciekawostkach ze staral sie o role w słonecznym patlorze.lecz ie przyjeli go z przyczyn wygladu poniewaz byl zbyt szczupły ach jaka szkoda z checia bym go chciala ujrzec.oczywiscie w moim sercu zawsze zostanie ten dzieciecy leo bo moze to juz takie przyzwyczajenie jak sie oglada co roku powtórki titanica a pozatym innych nowszych filmów tak czesto nie puszczaja.zrobilam bym blad gdybym powiedzial ze nowy wyglad leo nie podba mi sie wrecz odrotnine troche juz wydoroslał co na tym zkorzystal poniewaz wyładniał zdecodywanie 100 prosetowy męzczyzan.jest the best.peszek ze predziej nie nosil zarostu. pozdrawiam wszystkich
już w piątek na Polsacie o 20.00 I część Titanica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
II w sobotę też o 20.00 też na Polsacie:p
Hej kochani no i jak sie czujemy po kolejnej emisji Titanica na Polsacie?Mam nadzieje,ze urok mlodego Leonardo juz na nikogo nie dziala...Karolciu,trzymasz sie jakos?Mna rzecz jasna wstrzasnelo ale raczej nie z powodu LeoTYLKO TAK OGOLNIE WIECIE O CO CHODXZI.nA SZCZESCIE TO JUZ NIE TE LATA ZEBY WIECIE....Przyznam szczerze,ze ilekroc ogladam jakis film z mlodszym Leo(no wiadomo titanic tez) to nie moge jakos wyjsc ze zdziwienia i "wstrzasu" ze no co on ze soba zrobil?Z drugiej jednak stroiny wszyscy chyba domyslalismy sie,ze cale zycie nie bedzie wygladal jak chlopczyk.tymbardziej,ze swoj image zmienil podo bno swiadomie (ciekawe,czy to wlasnie po to jaral papieroski,zeby sie szybciej przystarzec?).Karolciu,mam nadzieje,ze nie utknelas w punkcie wyjscia i ze tym razem juz cie nie wzielo na nowo...
coś ty?już w piątek?o to fajnie no to widze ze terazbeda nam ozywiali wspomnienia w piatki a nie jak bylo w poprzednich latach w poniedzialki jako megahity!ale mam nadzieje ze w tym roku uda mi sie go w koncu obejrzec tak od deski do deski bo jakos zawsze mmi czasu brakowalo...ale wiecie co zdziwilo mnie bardzo ze w tym roku tvp nie uraczylo nas czlowiekiem w zelaznej masce...czyzby koniec tradycji?
wiecie co za sprawa komentarza karolci o leo w dzienniku pomyslalamsobie,ze dobrze by bylo zrobic tak,ze gdy znajdziemy jakas info o leo w gazecie,to moze bedziemy siebie o tym informowac,np."dzis w gazecie x przeczytalam o leo,ze..."?
dobry pomysł:):)
ok to w takim razie:podobno na ulotkach w Multikinie(nie wiem czy we wszystkich) jest coś o ''Drodze do szczęścia'' i zdjęcie jakieś faaajne:):)
swoja droga juz za kilka dni premiera drogi do szczescia i bedziemy miec porownanie...a leo w rr wyglada swietnie,szkoda ze nie jestjuz taki na co dzien,moze sie dla kate odpacykowal w tym filmie zeby jej wstydu nie zrobic po 11 latach,bo kto jak kto ale chyba przyznacie ze moja kate winslet sie duzo od titanica nie przystarzala,pomijajac to ze tak normalnie to jest blondynka ma proste wlosy i nie nosi takich sukni.ale jestem ciekawa efektu...
widze ze naszej dyskusji nie da sie tak jednoznacznie rostrzygnac,bo leo byl uroczy i w mlodosci,ale i teraz ma tez chcyba jeszcze to "cos",i tak wogle to bie jego "wersje" maja remis.zawsze znajda sie zwolennicy tego mlodego ale i tego starszego a tv nigdy nie da nam zapomniec jak leonardo wygladal jeszcze kilka lat temu gdyz pewnie jak sami widzicie filmy z leo sa w telewizji dosc rzadko,a gdy juz sa to raczej z nim jako mlodszym...
hahah umocniło się umocniło o ile może się jeszcze bardziej umocnić:):)
fajnie że znowu puścili w tv:)
ja już nie mogę się doczekać Revolutionary road!! o jaaaaaa:)
karolcia mowie ci uwazaj bo to jest bardzo niebezpieczna siec a czasu nie cofniesz
Moim zdaniem skromny lepiej wyglądał jak był młodszy... Dalej rozpływam się nad jego widokiem jeszcze w 'Catch me if you can' i 'The beach'. Jak był młody twarz miał urodziwą, cudną fryzurkę,spojrzenie niebiańskie... Teraz zmężniał, trochę że tak powiem 'spotężniał' mimo to to dalej ten Sam Leo. Z tym,że już niestety nie ta fryzura, no i zgolić by się mógł ^__^ Ale dalej go ubóstwiam. Za całkoształt. Głos mu się nie zmienił za bardzo, mimika ta sama... Cud miód i czekolada piernikowa *__*
Jest nadzwyczaj utalentowany, nadzwyczaj urodny... Zawsze będę go lubić x))
heh czyli to wszystko co napisalam w swoim piewszym poscie zakladajacym temat heh zgadzam sie w calosci
Cudownie wyglądał jak był młodszy!Taki słodziutki!Uwielbiam taką delikatną urodę.Lubię go za rolę w Titanicu ;D
A ciekawa jestem:cofnijmy sie o 10lat,gdy leo jeszcze dosc mlody i dosc uroczy gra w czlowieku w zelaznej masce (ble malina nie wiem za co)...ile z owczesnych nastolatek zastanawialo sie,jaki ich idol bedzie za 10 lat?czy ktorakolwiek wyobrazala sobie,ze bedzie wygladal wlasnie tak jak teraz?i czy ktorakolwiek przypuszczala,ze slynne juz stwierdzenie: "Leonardo DiCaprio - BRZYYYYDAL..." kiedykolwiek zmieni sie w krzywdzaca prawde (bo taka jest moja terazniejsza opinia).Ja szczerze mowiac zauwazylam,ze tak to juz jest,ze ci ludzie ktorzy za mlodu wygladali jak opryszki (np jak leo majac 20pare lat wygladal jak nastolatek),potem druzgodzaco sie starzeja.To siepoprostu wyrownuje i jak majac 20 lat wygladalo sie na nascie,to potem majac 30 lat wyglada sie na powiedzmy 40...Inaczej zas jestz tymi,ktorzy za mlodu wygladali staro.Jesli dziewczyna np szybko dojrzala i majac 15 wygladala na 20lat,to ona potem sie tak trzyma i jak majac 20 wygl;adala na 30,to potem ma 30 i wiecej i nadal wyglada na 30 (taki typ urody prezentuje owa kochana Kate Winslet,bo przeciez od nastolatki wygladala na wiecej niz miala i teraz ona sie praktycznie na buzi nie starzeje).W sumie wiec,patrzac na mlodapostac Leo,moglismy sie spodziewac,ze on nie bedzie zawsze takim chlopcem...
1. Zawsze był piękny
2. Jest piękny po dziś dzień
3. Zawsze grał ambitne role (jeszcze przed rolą w Titanicu - choć dla mnie to też ambitna rola)
4. co myslę o diametralnej zmianie? zmienił się bo po prostu ma więcej lat...
O tak i powtorze sie: fajki go postarzyly,w drodze do szczescia wyglada rewelacyjnie i byloby rewelacyjnie gdybvy wygladal tak na codzien,nie mialabym nic przeciwko...swoja droga moze on tak dobrze wyglada w rr bo nie chcial zle wypasc na tle kate,ktora przeciez tak niewiele sie przystarzala od titanica...a moze chcial namjeszcze choc odrobineczke wygladem przypomniec jak wygladal gdy zagral z kate wczesniej?
a tak swoja droga to telewizja dawno nie zrobila nam takiej gratki jak wczoraj: najp
co do fajek itp to z drugiej strony leo podobno sam tez przeciwstawil sie swojemu image,ktory mial do roku 2002 i o ile w zlap mnie widzielismy go jeszcze jako chlopca,o tyle w gangach nj juz po zmianie image...a tak wogle czy szybcy i martwi oraz gangi n j nie wydaja wam sie podobne?tajk secwczoraj ogladalm i nawet pomysklalam: o,leo pewnie przyjal role w gangach bo zatesknil zac rokiem 1995,gdy zagral w szybkich...dobra dobra wiem znowu sie rozpisalam jak idiotka tak juz mam no ale trzeba tez ciagnac temat
Wiecie przypomniał mi się taki zabawny cytat dotycząc\y Leo z filmu "Vinci":
-Leonardo na ścianie,wiesz,czad...
-To se powieś DiCaprio :)
a na tym temacie to juz 82 odpowiedzi to moze tak dobijemy do setki?:)
Przyznam ze nigdy nie lubiłam za bardzo Leonarda, ale spodobało mi się jak zagrał rolę w Szybcy i martwi. Cóż myślę, że jest bardzo dobrym aktorem, a i chyba bardziej podobał mi się gdy był chłopcem, choć teraz wygląda jak prawdziwy mężczyzna.
Ej no,jak to sie stalo,ze temat zniknal?Czy tylko ja go teraz bede ozywiac?No dalej co z komentarzami?Juz was nie interesuje?
normalnie któryś dzień wysiadam z tramwaju a tam na przystanku piękna duza reklama Drogi do szczęścia:):) i w mieście ogólnie parę takich jest:):)
taaakii duuuzzziiiii Leonardo:*
ja też nie ;) Musze oglądać wszystkie filmy "te najlepsze" z Leonardo...jaki na początku film polecacie?Albo w kolejności jakie wy woleli byście obejżeć?
Co do wyglądu Leonarda to uważam , że teraz jest przystojniejszy ;) Owszem papierosy bardzo zniszczyły mu skóre ale nikt nie jest idealny. Ma wspaniałe mięśnie brzucha i postawe :D Do tego dba o siebie i wie jak dobrze dobrać krawat do marynarki ;)
Szczerze muszę się przyznać że Leonardo do siebie przyciągnął mnie w 2000r. wyglądem a zatrzymał wielkim talentem aktorskim! :)
Do Cybernator2 :
według mnie powinieneś obejrzeć filmy w kolejności :
*Złap mnie , jeśli potrafisz
*Infiltracja
*Droga do szczęścia [w kinach od 30stycznia ;D ale można już ściągać z neta ;)]
*Aviator
*Co gryzie Gilberta Grape'a?
*Krwawy Diament
*Gangi Nowego Jorku
*Romeo i Julia
*Niebiańska Plaża
Titanica nie wpisałam bo domniemywam , że już oglądałeś ;)
Ja bynajmniej gdybym teraz mogła wybrać obejżałabym te filmy w właśnie takiej kolejności.
no chyba jednak troszke zapomnieliscie bo przez pare dni temnat nie byl juz w siOdemce i sama musialam go odratowac...co do kolejnosci filmow wedlug Landryny no to nieco bym ja zmienila,ale wszystkie sa w gruincie rzeczy warte obejrzenia (nawet te za ktore leo dostal maliny).Tak wogle to ciekawe tyle jest uzytkownikowna filmwebie a tu ciaGLE te same osoby
Polece ci moze wymieniony juz 'CHŁOPIĘCY ŚWIAT" w ktorym młodziutki jeszcze leo nie emanuje moze talentem tak,jak w co gryzie gg,ale wcale nie przycmil go teżautorytet roberta de niro...:)
serio?przeciez juz to kiedys puscili heh dobrze pamietam bo sie wtedy kochalam w leo i nie przepuszczalam zadnego filmu w tv!
I dobrze,że puszczają z nim filmy co jakiś chociaż uważam,że powinni robić to częściej. A wiecie może kiedy będzie jeszcze z nim jakiś film w tv?
No dobra jak miałby być to o czym...w jakiej on roli by pasował.Jako kto?Dajcie jakieś pomysły w jakie leo mógłby się wcielić...;)Ja bym go dał jako seryjny zabójca...
Pozdro dla Leokate...Od kiedy zaczełaś ten topik trwa po dzień dziś...
niestety dopiero od 29 listopada siedze na tym topicu...;) ale trwa od sierpnia 08...Gratz...To jak z tym nowym filmem Leo...?
No ja tez cie pozdrawiam co do trwania topiku to czy ja wiem juz pare razy zaliczyl wyjscie z siodemki :)
A nie rozumiem o jaki nowy film ci chodzi?
serafcia powiedziała,że "może kiedy będzie jeszcze z nim jakiś film".Mi chodzio,żeby zrobił jakiś producent z nim jakiś film np.Horror albo nie wiem na jakie gatunki on teraz najlepiej pasuje...;):D