Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 464 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio
Rose_Clementine

oby jeju trzymam kciuki! ale jeszcze Matthew jest, a on też dostał globa.

użytkownik usunięty
Pikasia

Ja mam nadzieję, że to w końcu będzie Leo.

Oby bo już serio powinien mieć z dwa Oscary

Pikasia

Wielu twierdzi, że w męskiej kategorii nie ma "wojny", ale jednak.. Jak dla mnie silna konkurencja. Chociażby sam wspomniany przez Ciebie Matthew...

Rose_Clementine

Większość chce Leo, ale to tak jak parę lat temu i nie dostał :)

użytkownik usunięty
Pikasia

Zwykle bardziej doceniani są ci,którzy jakoś poświęcili się dla roli lub grają kaleków czy ludzi chorych,więc pewnie bardziej docenią McConaugh'ego,a Leo znowu będzie się musiał zadowolić tylko nominacją

Rose_Clementine

Wątpię. To walka McConaughey z Ejioforem raczej. Cieszy nominacja za to.

neo_angin

Też tak myślę, z całego serca życzę mu tej nagrody ale pewnie jest 3 w kolejce po statuetkę.

neo_angin

Ejiofor? nie sądze. nawet złotego globa nie ma. to walka McConaughey i Leo

Pikasia

I co, że nie dostał globa? Globy nie są żadnym wyznacznikiem do Oscarów, bo kto inny je przyznaje.

Penn w 2009 też nie dostał chociażby globa, a dostał Oscara potem. Gildia aktorów przyzna nagrody w sobotę, oni nawet nie nominowali Leo. W historii nie zdarzyło się w kategorii Aktor Pierwszoplanowy żeby ktoś wygrał bez nominacji tam. Tylko 4 razy kto inny dostał tamtą nagrodę w tej kategorii i oscara + raz dlatego, że był nominowany za inny plan na Oscarach (Del Toro)

neo_angin

Nie jestem taka zorientowana w tym, ale jestem pewna że ten Ejiofor nie dostanie. Stawiam na Leo, bo od początku jego kariery należy mu się, ale i tak sądze że to Matthew dostanie

Pikasia

Ejiofor od pół roku był faworytem i dopiero teraz Matthew doszedł do głosu.

neo_angin

Ale zdarzyło się tak w kategorii aktorka drugoplanowa kiedy Oscara zdobyła Marcia Gay Harden za film Pollock, która nie była wcześniej nominowana przez Gildię Aktorów, ani do Globów ani do Bafty. Czyli jakieś tam szanse są, ale uważam, że to jednak nie będzie jeszcze rola za którą DiCaprio zgarnie Oscara. Na chwilę obecną ranking chyba wygląda tak: Chiwetel Ejiofor>Matthew McConaughey>Bruce Dern>Leonardo DiCaprio>Christian Bale. Wcześniej na drugim miejscu umieściłbym Derna, ale po Złotym Globie dla McConaughey jednak to on chyba będzie największym zagrożeniem dla aktora ze Zniewolonego.

s_c_a_r

Waltz rok temu nominacji od SAG też nie miał, ale oni nie widzieli filmu.

A o tamtym przypadku wiedziałem, ale chodziło mi stricte o pierwszoplanową rolę męską.

Co do rankingu się zgadzam w pełni.