Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
266 936 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Faktem jest, że wyrobił sobie biedak fatalną opinię grając w słynnym filmie "Titanic", ale nie skazujmy go tak od razu na wieczne potępienie, za ten grzech młodości. Leoś jest naprawdę dobrym aktorem. Jego niezwykły talent można docenić na podstawie takich filmów jak: "co gryzie Gilberta Grape'a" czy "gangi Nowego Jorku". W pierwszym jako młody chłopak wykazał się niezwykłymi zdolnościami, w drugim w końcu pokazał że nie jest tylko słodkim kochasiem. Pozatym wielu artystów pracujących u jego boku wyrażało o nim pochlebne opinie. Chociażby jego partnerka z "Titanica" w ostatnio oglądanym przeze mnie wywiadzie, powiedziała, ze jest on niesamowitym człowiekiem i że w wielu scenach wyrzucał paierosa równo z okrzykiem "akcja" i zaczynał grać. wiem że w mojej wypowiedzi jest sporo powtórzeń itp. ale jakoś nie potrafię tego ująć inaczej.

majahta

w pełni się z tobą zgadzam DiCaprio to bardzo dobry aktor.

majahta

Niewatpliwie Leo to bardzo utalentowany aktor co mozna zobaczyc po takich filmach jak 'Chlopiecy swiat', 'Co gryzie Gilberta Grape'a', 'Calkowite zacmienie', 'Celebrity', 'Zlap mnie jesli potrafisz', 'The Aviator' wiekszosc ludzi ocenia go po ogladnieciu zaledwie titanica w ktorym wg mnie zagral jak najbardziej poprawnie... mysle ze rownie wielkie mieli by pretensje gdyby to ktos inny wcielil sie w jacka dawsona.. A wiec apeluje zeby zapoznac sie sie jakos konkretniej z tworczoscia dicaprio a docenicie jego talent..

majahta

Niewątpliwie Leo jest dobrym aktorem, ale akurat "Gangi Nowego Jorku" nie przypadły mi do gustu zanudzilam się na tym filmie :)

___Lena___

Leonardo może i dobrze gra, ale ja go poprostu nie lubie- taki laluś...

Tami

Nie jestem jego fanką,nie lubię go,ale obiektywnie oceniam,ze jest świetnym aktorem!!! Perfekcyjnie wyczuwa swoją postać,którą kreuje na ekranie filmowym. Pod tym względem jest świetny-pokazał to i w Chlopięcym świecie-gdzie przyćmił samego De Niro,potem w Całkowitym zaćmieniu,gdy wcielił sie w homoseksualistę,nie bał się wyzwań związanych z tą rolą,wcześniej Co gryzie Gilberta Grapea?-również kontrowersyjna i trudna do zagrania postać-biorąc pod uwagę młody wiek DiCaprio-zrównał się wówczas z Deep'em który również ejst swietnym aktorem.Potem niezapomniany Titanic-pokrzywdzony,nie dostał nomincaji do Oscara,a otrzymał ją chyba każdy kto nawet zamoczył malutki palec w tym filmie! No potem Gangi...,no i znów niedoceniony Aviator...Myślałam,że rozwalę tv jak sie dowiedziałam,ze nie dostał tego Oscara!!!!