Linkin Park

10
2 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Linkin Park

Nie rozumem ludzi, którzy wiecznie śmieja sie z tego ,ze Lp (podobno) nazywają siebie metalowym zespołem. Poroszę bardzo, jesli ktoś znajdzie mi prawdziwą wypowiedź któregos z człownków zespołu, który wprost powie 'Jestesmy zespołem metalowym' to pogratuluje i zwróce wszystkim honor. Ale tak?? Ludzie, opanujcie się! Wystarczy poznac ich coś ponad to, co pisza o nich w Bravio czy Popcornie zeby wiedzieć, ze oni sami siebie nazywają muzyczną mieszanką. Mieszanką róznych styli. I nie chcą zeby ich szufladowano . Bo nie grają jednego określonego stylu. To media doczepiły LP metkę 'nu-metaloego ' zespołu. Nie oni. Media. Przeciez oni mają z metalem tyle wspólnego co Avril Lavigne z punkiem.
No tak ,juz sama nazwa ich debiutanckiej płyty mówi ,ze to zespoł czysto metalowy ;) - Hybrid Theory (teoria hybrydy) . No nie? :P
Po prostu denerwują mnie ludzie , którzy widzą w nich cos na podobienstwo ww Avril. Niby, ze Lp twierdzą ,ze grają rocka czy tam metal ,a tak naprawde nie wiele mają z tym wspólnego. Fałsz. Oni nigdy nie twierdzili ,ze grają którys z gatunków.
I jeszcze a propos nazywania ich boysbandem . Czy to nie dziwne ,ze zanim ktos w koncu zechciał wydac ich HT, zagrali prawie 50 koncertów dla róznych firm i nikt sie nimi nie zainteresował? Dopiero po sukcesie KoRna czy Limp Bizkit ktos uznał ,ze grają podobnie i warto sie nimi zainteresować. Wczesniej tym 'boysbandem' nikt nie był zainteresowany. Mimo ,ze grali tak od dawna.
pozdrawiam

Mantra_2

JA ich uwielbiam właśnie za te mieszanie stylów... niektórzy mówią że nie można zmieszać Rapu z Metalem, a Linkin Park jest na to żywym przykładem:) Bo oni mieszają rap, nu metal czy hard rock, itp. Jednym słowem są SUPER:)

Mantra_2

Ale przecież LP grają nu-metal. Czyli metal połączony z hip-hop'em. Więc o co kaman?

INeedSomeBlood

NIE!! Ludzie opanujcie się! LP nie gra jakiegoś nu-metalu, tylko crossover. Czyli mieszaninę różnej muzy, w tym przypadku akurat: Rock, Rap, techno, hip-hop, Nu-metalu (nu- metal jest tylko dodatkiem a nie że oni śpiewają tylko nu-metal) i (czasami) pop... itp. itd. Ludzie załamujecie mnie po prostu....

Mala_Lady_Punk

Zgadzam sie calkowicie ...wkurwia mnie to ...jak mozna mowic ze Lp gra NuMetal ...jestescie zalosni!!!

kornlove

Jak chcecie posłuchać nu-metalu, świetny zespół KoRn! gdy posłuchacie, to nigdy już nie stwierdzicie że LP jest nu-metalowym zespołem :/ bo KoRn a LP to jak niebo i ziemia :. nie w złym sensie, ale to dwa różne zespoły, dwa różne typy muzyki!

INeedSomeBlood

Nu metal to polaczenie nie Hip-Hopu z metalem tylko rapu !!!!!!!!a dokaldnie poswtal z funk metalu i rocku alternatywnegoo..z polaczeniem mocnego i brudnego brzmienia gitar ....!!!!!!!!!!!!!!!!

kornlove

Uwielbiam ich, mieszanki tez, piosenki, maja fajne teksty. I w ogóle są super!! Pozdro :)

_Em

Tak jest LP to gatunek muzyki CROSSOVER i za ten crossover chce się Linkinów słuchać i słuchać :)