Nie rozumem ludzi, którzy wiecznie śmieja sie z tego ,ze Lp (podobno) nazywają siebie metalowym zespołem. Poroszę bardzo, jesli ktoś znajdzie mi prawdziwą wypowiedź któregos z człownków zespołu, który wprost powie 'Jestesmy zespołem metalowym' to pogratuluje i zwróce wszystkim honor. Ale tak?? Ludzie, opanujcie się! Wystarczy poznac ich coś ponad to, co pisza o nich w Bravio czy Popcornie zeby wiedzieć, ze oni sami siebie nazywają muzyczną mieszanką. Mieszanką róznych styli. I nie chcą zeby ich szufladowano . Bo nie grają jednego określonego stylu. To media doczepiły LP metkę 'nu-metaloego ' zespołu. Nie oni. Media. Przeciez oni mają z metalem tyle wspólnego co Avril Lavigne z punkiem.
No tak ,juz sama nazwa ich debiutanckiej płyty mówi ,ze to zespoł czysto metalowy ;) - Hybrid Theory (teoria hybrydy) . No nie? :P
Po prostu denerwują mnie ludzie , którzy widzą w nich cos na podobienstwo ww Avril. Niby, ze Lp twierdzą ,ze grają rocka czy tam metal ,a tak naprawde nie wiele mają z tym wspólnego. Fałsz. Oni nigdy nie twierdzili ,ze grają którys z gatunków.
I jeszcze a propos nazywania ich boysbandem . Czy to nie dziwne ,ze zanim ktos w koncu zechciał wydac ich HT, zagrali prawie 50 koncertów dla róznych firm i nikt sie nimi nie zainteresował? Dopiero po sukcesie KoRna czy Limp Bizkit ktos uznał ,ze grają podobnie i warto sie nimi zainteresować. Wczesniej tym 'boysbandem' nikt nie był zainteresowany. Mimo ,ze grali tak od dawna.
pozdrawiam
JA ich uwielbiam właśnie za te mieszanie stylów... niektórzy mówią że nie można zmieszać Rapu z Metalem, a Linkin Park jest na to żywym przykładem:) Bo oni mieszają rap, nu metal czy hard rock, itp. Jednym słowem są SUPER:)
NIE!! Ludzie opanujcie się! LP nie gra jakiegoś nu-metalu, tylko crossover. Czyli mieszaninę różnej muzy, w tym przypadku akurat: Rock, Rap, techno, hip-hop, Nu-metalu (nu- metal jest tylko dodatkiem a nie że oni śpiewają tylko nu-metal) i (czasami) pop... itp. itd. Ludzie załamujecie mnie po prostu....
Zgadzam sie calkowicie ...wkurwia mnie to ...jak mozna mowic ze Lp gra NuMetal ...jestescie zalosni!!!
Jak chcecie posłuchać nu-metalu, świetny zespół KoRn! gdy posłuchacie, to nigdy już nie stwierdzicie że LP jest nu-metalowym zespołem :/ bo KoRn a LP to jak niebo i ziemia :. nie w złym sensie, ale to dwa różne zespoły, dwa różne typy muzyki!
Nu metal to polaczenie nie Hip-Hopu z metalem tylko rapu !!!!!!!!a dokaldnie poswtal z funk metalu i rocku alternatywnegoo..z polaczeniem mocnego i brudnego brzmienia gitar ....!!!!!!!!!!!!!!!!