Liv Tyler

Liv Rundgren

7,8
24 352 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Liv Tyler
Nowojorczyk

Stary, ale zadajesz idiotyczne pytania. Dlaczego nie ma Oscara? Dlatego bo to bardzo słaba aktorka, co z resztą potwierdzają złote maliny. Ona nie dorównuje nawet średniakom a co dopiero Oscar. Chciała zrobić karierę i zrobiła- pomogło to, że tatuś sławny. Identyczne jak ona Alicja Silverstone postępowała i też jest aktorką pokroju Liv Tyler, ale w sumie nie ma się co dziwić nic na siłę.

niewidzialny_filmweb

Złote Maliny nie są i nigdy nie były wyznacznikiem słabych umiejętności aktorskich. Taka Sandra Bullock dostała Oscara i Złotą Malinę w jednym roku i co? Jak to świadczy o Złotych Malinach? No właśnie. A Liv nie jest słabą aktorką, po prostu gra w wielu słabych filmach. A powinna dostać nominację do Oscara za role w "O czym marzą faceci" i za rolę w "Armageddonie".

Nowojorczyk

"O czym marzą faceci"? "Armageddon"? Za takie filmy Oscarów za role się nie dostaje, to raz. Dwa, że w żadnej z nich nie była powalająca.

tom_evans

była i dostaje się

Nowojorczyk

Każdy zwraca w aktorstwie uwagę na coś innego. Dla mnie najważniejsza jest naturalność. Gdy widzę aktorkę, która jest postacią, która na ekranie zachowuje się tak, jak w realnym świecie rzeczywiście zachowywałby się człowiek (mimika, gesty, ton głosu, ruch sceniczny), wtedy to doceniam. Niestety u Liv Tyler tego nie zauważam. Nie twierdzę, że jest bardzo zła, raczej przeciętna. Wiele jest takich aktorek, a uroda jej pomaga.

Nowojorczyk

To, że Bullock dostała wtedy te nagrody za zupełnie inne role. To. Nie można w tym samym roku zagrać kapitalnej i żenującej roli?

Nowojorczyk

a niby za co mialaby dostac ?

dominas_filmweb

Ej ziomuś, to nie był spam, po prostu zadałem normalne pytanie.

killafornia

Nominację za role pierwszoplanową w "Stealing Beauty", nominację za rolę drugoplanową w "Armageddonie". Drugą powinna wygrać, jej rola miażdży. Tak samo jej rola w "O czym marzą faceci" - jedna z najlepszych ról kobiecych ostatnich 20 lat.

Nowojorczyk

Skoro tak twierdszi to dosyc malo wiesz o dobrym aktorstwie. Role poprawne i nic wiecej. Gdzie jej do takich wirtuozek tej profesji jak - Jodie Foster, Charlize Theron, Meryl Streep, Milla Jovovich, Glen Scott, Tilda Swinton, Michelle Pfeiffer, Julianne Moore, Jessica Chastain, Sigourney Weaver, Sandra Bullock, Helen Mirren, Amy Adams, Nicole Kidman, czy wiele innych. Role tych pan miazdza przecietna Liv :)

Nowojorczyk

Za "Armageddon" została przecież doceniona. Nominacją do Złotej Maliny;-)

Nowojorczyk

Prawda, jak dla mnie na oscara nie zasługuje ale na inne nagrody(oprócz złotej maliny) już prędzej

Nowojorczyk

Może za dobra na Oscara. Ja ją bardzo lubię bez statuetki, którą ma masa przypadkowych osób i filmów od czapy.

Nowojorczyk

Dla mnie Oscar nie jest wyznacznikiem czegokolwiek. No, ale każdy ma swoje zdanie.

SylviaBlack

Gra w kiepskich filmach ale w Ukrytych pragnieniach mnie oczarowała, W kto zabił ciotkę Cookie też dała radę

Nowojorczyk

Masakra ... Jeśli ona dostała by oskara to akademia już totalnie wystawiła by się na pośmiewisko ... Przecież ta "aktorka" to drewno na poziomie statystów z "Dlaczego ja?".